Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İş dünyasından Gül’e destek

Cumhurbaşkanı adayı, Abdullah Gül, Gül, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu’yu ziyaret etti. Ziyaretinde, Gül’ün ziyareti yaklaşık 30 dakika sürdü. Abdullah Gül, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı makamının sadece siyasi partileri değil, tüm toplumu kucakladığını bu nedenle toplumu temsil eden tüm kurumları ziyaret ettiğini söyledi.


YENİ HÜKÜMETTEN TALEPLER

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 60. hükümetten beklentilerini, “Türk iş dünyasının önünü açması, huzur, barış içinde

Seçim derken ekonomi, dış politika ve AB’yi unuttuk

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ise,”Yaklaşık bir yıldır Cumhurbaşkanlığı ve seçim derken ek


  Gül’e destek artıyor

Cumhurbaşkanı adayı ve Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, dün destek turlarını sürdürdü. Sırasıyla Türk-İş, Hak-İş ve TOBB’u ziyaret eden Gül’e destek mesajları geliyor.


  “Eşim değim ben adayım”

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, sivil toplum örgütlerini ziyareti sırasında gazetecilerin eşiyle ilgili sorularına muhatap oldu.


  Gül: Anayasa yol göstericim

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, cumhurbaşkanı seçilirse anayasanın gösterdiği istikamette, ülkeyi, milleti, halkı yüceltmek için elinden gelen bütün gayreti sarf edeceğini söyledi.


  Yetkileri kısıtlanacak mı?

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, seçilirse 12 Eylül döneminden bugüne tartışılan, ancak kendisinden önceki 4 cumhurbaşkanı döneminde yapılamayan önemli bir kararla karşı karşıya kalacak. AKP’nin hazırladığı Anayasa değişikliği paketi geçerse, Gül, kendisini “sembolik” kılacak düzenlemeleri de içeren paketi onaylayan cumhurbaşkanı olacak.


  TSK bu tabloda ‘halka rağmen’ hareket edemez

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) Abdullah Gül’ü yeniden cumhurbaşkanı adayı göstermesini değerlendiren Doç. Dr. Tanju Tosun AKP’yle “yerleşik bürokratik vesayetçi seçkinlerin” bir uzlaşıya varmadan uzlaştığını düşünüyor. 22 Temmuz seçimlerinin sonucunun hem AKP’yi hem de Genelkurmay’ı etkilediğini söyleyen Tosun, Gül’ün Çankaya’ya çıkmasından sonra bu konuda bir kriz çıkmayacağını kaydetti.


  Bin 465 ölü, 64 bin yaralı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Müdür vekili Fevzi Apaydın, yılın ilk 6 ayında meydana gelen 341 bin 250 kazada, bin 465 kişinin öldüğünü, 63 bin 992 kişinin de yaralandığını bildirdi.


  Hava ve denizde devir-teslim hazırlığı sürüyor

Hava ve Deniz kuvvetleri komutanlıklarında devir teslim törenleri gelecek hafta yapılacak. Kuvvet komutanlıklarındaki ilk tören 23 Ağustos Perşembe günü Hava Kuvvetleri’nde gerçekleştirilecek. Komutanlık görevini iki yıldır yürüten Orgeneral Faruk Cömert, Hava Kuvvetleri Karargahı’nda düzenlenecek törenle görevi Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’na devredecek.


  Gökçek: Başbakanla aramızda sorun yok

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’daki su sıkıntısının giderilmesi konusunda desteğini esirgemeyeceğini söylediğini belirterek, ‘’Sayın Başbakanla aramızda yanlış anlaşılmaya mahal verecek bir şey geçmemiştir’’ dedi.


  Tek suçlu küresel ısınma değil

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü İklim ve Deniz Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karaca, ‘’Ülkemizde son zamanlarda görülen bazı olağan dışı hava olaylarının nedeni olarak küresel ısınmayı göstermek yanlıştır. Henüz günümüzdeki sıra dışı hava olayları ile küresel ısınma arasında bir bağ kurulamamıştır’’ dedi.


  Meteorolojiden sonbahar tahmini

Sonbahardaki yağışların, iç ve batı kesimlerde yaşanan ‘’hidrolojik kuraklığı’’ ortadan kaldırma ihtimalinin düşük olduğu bildirildi. Alınan bilgiye göre, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Ağustos-Eylül-Ekim aylarını kapsayan meteorolojik tahminler raporu hazırladı.


  Hisarcıklıoğlu: Sayın Gül, gerekli meziyetlere sahiptir

Gül, TOBB’u da ziyaret etti. TOBB Ekonomi ve Ticaret Üniversitesi’nde TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile görüşen Abdullah Gül, daha sonra basının karşısına geçti. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ‘’Sayın Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı için gerekli meziyetlere sahiptir’’ dedi.


  Bugün DTP’yi ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı adayı, Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, yarın DTP Genel Merkezi’ni ziyaret edecek.


  KESK toplu görüşmelere katılmayacak

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, toplu görüşmelere katılmayacaklarını bildirdi.


  Habur’da “glock” tabanca ele geçirildi

Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı’nda Irak’tan Türkiye’ye giriş yapan kamyonda, 5 adet ‘’Glock’’ marka tabanca ele geçirildi.


  TİSK: Gül, bizim için tatmin edici

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, cumhurbaşkanı adayı Gül’ün bakış açısının kendileri için tatminkar olduğunu ifade ederek, ‘’Bu ortaya koyduğunuz felsefenizi icra edecek samimiyette ve yürekte olduğunuza da inanıyoruz’’ dedi.


  Ağar, kongreye kadar geri dönüyor

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın, istifadan vazgeçtiği bildirildi. DP lideri Ağar 22 Temmuz Genel Seçimlerinde, partisinin barajı geçememesi ve oy oranını yüzde 5.5’lere düşmesi üzerine seçim akşamı genel başkanlıktan istifa ettiğini açıklamıştı.


  Depremden ders alınmadı

Kayseri Mimarlar Odası, 17 Ağustosta Marmara Bölgesinde meydana gelen depremden 8 yıl geçmesine rağmen gerekli derslerin çıkartılmadığını bildirdi.


  Küresel ısınma, insan sağlığına da zararlı

Avrupa Acil Tıp Birliği Başkanvekili Dr. Ülkümen Rodoplu, insanların iklimdeki hızlı değişime alışabilmesinin çok güç olduğunu, bazı hastalar ve belli yaş grubundaki insanların, küresel ısınmadan ‘’çok daha fazla ve hızla etkileneceğini’’ belirtti.


  Diş fırçalamak diş etlerini güçlendiriyor

Diş fırçalarken hücrelerin zarar görmesinin dişetinin sağlıklı kalmasına yardımcı olabileceği belirtildi.


  Hipertansiyon sinsidir, teşhis çok önemli

Güneşli yaz günleri ve aşırı sıcak hava ne yazık ki yüksek tansiyon hastalarını olumsuz etkiliyor.


  Saka’nın nesli tehlikede

Güzel ötüşleri ile tanınan saka kuşlarının nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya. Temiz su kanallarının kirlenmesi, kuraklık sebebiyle çok sevdikleri kara hindiba ve deve dikeni tohumlarının yok olması ve ticari ürüne dönüşmeleri saka kuşlarının varlığını tehdit ediyor.


  Kapadokya’yı balonla keşfediyorlar

Türkiye’nin peribacaları ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya’da balonla keşif turlarına yabancı turistlerin yanı sıra artık yerli turistler de ilgi gösteriyor.


  Okul telâşı başladı

Yaklaşık 15 milyon öğrencinin ders başı yapacağı 2007-2008 eğitim öğretim yılı öncesi velilerin alış veriş telaşı başladı. Hazırlıkların bir ay öncesinden başladığı mağazalar, yeni eğitim yılı için reyonlarını oluşturdu.


  Genç Siviller: “Cesur bir hükümet bekliyoruz”

Genç Siviller adlı grup, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, “Sizden toplumun tüm beklentilerini karşılayacak cesur bir hükümet bekliyoruz” dedi.


  Fazla suya, fazla ücrette İzmir önde

Su sarfiyatını azaltmak amacıyla konutlar için kademeli olarak su bedelini artırma uygulamasının yapıldığı dört büyük şehirden İzmir’de vatandaşlar, 20 metreküpün üzerindeki su kullanımına en fazla ücreti ödüyor.


  Ankara’nın yeşil alanlarını sulama maliyeti 20 milyon YTL

Başkentteki yeşil alanların sulanması için getirilen tankerlere araç başına ayda yaklaşık 4 bin YTL ödeniyor.


  Muhtaçların yüzü güldü

Merkez, ilçe ve beldelerdeki sosyal desteklerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, sadece bu yıl içinde yaklaşık 18 bin kişiye 3.2 milyon YTL’lik yardımda bulundu.


  Ağaçlandırma için umut sonbahar yağmurlarında

Çevre ve Orman Bakanlığı, yılın 7 ayında yanan 7 bin hektarlık ormanlık alanı ağaçlandırmak için sonbahar yağışlarını bekliyor.


  Kızılay Antep’te lojistik merkez kuruyor

Türk Kızılayı, Irak’a yapılacak her türlü yardımın, ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaşması ve maddi açıdan tasarruf sağlanması için sevkıyatları Gaziantep’ten yapma kararı aldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri