Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yüksek faiz kalkınmaya engel

Türkiye’nin borçları için yılda 50 katrilyon YTL civarında faiz ödediğini belirten Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şube Başkanı Hüdaverdi Çakır, “önümüzdeki 5 yıl içinde bu faiz yükünden kurtulmak için milli seferberlik ilan etmeli, faize giden bu parayı yatırıma yönlendirebilmeliyiz” dedi. Çakır, bu konuda uzmanlara “Türkiye’nin İç ve Dış Borçlarının Tasfiyesi” başlıklı bir rapor hazırlatarak hükümete ve kamuoyuna sunacaklarını kaydetti.


Açlık sınırı 1.302 YTL’ye yükseldi

Memur-Sen’in araştırmasına göre açlık sınırı büyük kentlerde bin 302 YTL’ye, küçük kentlerde de bin 146 YTL’ye yükseldi. Yoksulluk sınırı ise büyük ke

Gıda sektöründen zam sinyali

Türkiye Gıda ve İçecek Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, kuraklık sebebiyle pek çok kalemde ham madde fiyatlarının artış gösterdiğini


  Sabancı Holding Gıdasa hisselerini satacak

Sabancı Holding, Gıdasa hisse senetlerinin tamamının satışı konusunda MGS Marmara Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ ile anlaşma imzalandığını duyurdu.


  Türkiye Finans’a 100 milyon dolar sendikasyon

Türkiye Finans, HSBC liderliğinde 16 bankadan oluşan konsorsiyum ile 100 milyon dolarlık Murabaha Sendikasyonuna imza attı.


  Kurşunsuz benzinde 2 YKr indirim

Kurşunsuz 95 oktan benzinin pompa fiyatı, litrede 1-2 YKr düşürüldü.


  TMO’nun fındık alımı başlıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bu yılki fındık alımına başlıyor. Ofis, dünden itibaren, fındık satmak isteyen üreticilere randevu vermeye başladı.


  Doğu’ya pozitif ayrımcılık yapılsın

Siirt İş Adamları Derneği (SİAD) Başkanı Ramazan Kızılkan, bölgenin kalkınması için pozitif ayrımcılık yapılmasını istedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri