Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Peru’ya yardım eli

BM, Peru’da meydana gelen şiddetli deprem için ülkeye 1 milyon dolarlık yardımda bulunduğunu açıkladı. BM İnsanî Yardım Dairesi’nden (OCHA) yapılan ilk açıklamada, BM’nin, Peru’nun başkenti Lima’nın güneyinde meydana gelen depremde arama-kurtarma ve yeniden yapılanma çalışmalarında kullanılmak üzere BM Kalkınma Programı Dairesi (UNDP) ve OCHA’nın 200 bin dolarlık bağışta bulunduğu bildirildi.

Daha sonra gazetecilerin Peru’daki depremle ilgili sorularını yanıtlayan BM’nin insani işlerden sorumlu üst düzey yetkilisi Margareta Wahlström, bu rakamın 1 milyon dolara çıktığını söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da depremle ilgili bir açıklama yaparak, yakınlarını yitirenlere başsağlığı dileğinde bulundu. BM’nin Peru hükümetiyle yakın işbirliği yaptığını kaydeden Ban, BM’nin Peru’ya deprem dolâsıyla uzman gönderme dahil her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

ABD’DEN 100 BİN DOLAR

Peru’da meydana gelen şiddetli depremin ardından ABD, Peru’ya 100 bin dolarlık yardım yapacağını açıkladı. Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johnroe, bu yardımın depremin ardından ilkyardım çalışmalarında kullanılmak üzere verileceğini kaydetti.

Sözcü, ABD Başkanı George Bush’un tatilini geçirdiği Teksas’taki Crawford çiftliğinde yaptığı açıklamada, çeşitli Amerikan yardım kuruluşlarının da, istenmesi halinde, yardıma hazır olduklarını açıkladıklarını belirtti.

Bu arada, depremin ardından ilk acil yardım taşıyan uçağın Bolivya’dan gönderildiği bildirildi. Peru ajansı Andina’daki haberde, Bolivya’ya ait Herkül tipi kargo uçağının dün gece Peru’nun güneyindeki Pisco Havaalanı’na indiği belirtildi.

Uçakta 11 tonluk temel gıda malzemesi bulunduğu da kaydedildi. Peru’daki depremde ölü sayısı 500’ü aşmış, 1600 kişi de yaralanmıştı. BM, Peru’ya 1 milyon dolarlık yardımda bulunduğunu açıklamıştı.

ÖLÜ SAYISI 500’Ü AŞTI

Peru’da meydana gelen depremde ölü sayısı 500’ü aştı. Kurtarma ekiplerinin sözcüsü Roberto Ocano, depremde ölenlerin sayısının 500-510 arasında olduğunu, 1600 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bu arada Peru Devlet Başkanı Alan Garcia’nın, askeri bir uçakla depremin vurduğu kentlerden Pisko’ya gittiği bildirildi.

JAPONYA KIYILARINDA KÜÇÜK TSUNAMİ

Japonya Meteoroloji Ajansı, Peru’da Richter ölçeğine göre 8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından yapılan tsunami uyarısından saatler sonra küçük tsunami dalgalarının ülke kıyılarına ulaştığını bildirdi. Ajans, tsunami uyarısının Japonya’nın Pasifik kıyıları için yapıldığını belirterek, bu kıyılarda 20 santimetre yüksekliğinde küçük tsunami dalgalarının belirlendiğini kaydetti.

/ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

18.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Peru’ya yardım eli

  K. Kore’de sel felâketi: 221 ölü

  ABD’de aşırı sıcaklar: 37 ölü

  Silâhlı milisler bağımsızlığa engel

  Başkan adayının oğlu Irak’a gidiyor

  Rum gençler, başkanlık seçimlerine ilgisiz

  Endonezya da sallandı

  ABD, Rusya’yı by-pass eden enerji projelerinde ısrarlı

  Her yıl 6 milyon çocuk kötü beslenmeden ölüyor

  YouTube’nin başı fena dertte

  Tek yumurta dördüzü dünyaya geldi

  Endeavour sağlam

  Arabada da sigara yasak olacak


 Son Dakika Haberleri