Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şanlıurfa’da trafik faciası

İçişleri Bakanı Osman Güneş geçtiğimiz hafta, 81 ilin valisine, tarım işçilerinin yol güzergâhında gerekli tedbirlerin alınması için genelge gönderdi. Sözkonusu genelgeden bir hafta sonra, dün Şanlıurfa’da tarım işçilerini taşıyan kamyonet ile bir kamyonun çarpıştı. Sözkonusu kazada 16 kişi ölürken, 15 kişi yaralı olarak kurtuldu.


İŞSİZLİĞE ÇARE OLACAK

İşsizliğin toplumsal ve sosyal sorunların kaynağı olduğunu ifade eden GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, gençlerin temel eğitimden sonra 5

Korsanlar: Türk halkından özür dileriz

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Lefkoşa-İstanbul seferini yapmak üzere dün yerel saat ile saat 07.15’de ka


  Buzullar eriyor

Kaçkar Dağcılık ve Rafting Spor Kulübü (KDRK) Başkanı Mehmet Emin Ayhan, Kaçkar Dağı’nda buzulların hızla eridiğini söyledi.


  Başörtüsüne Çankaya kuşatması

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığına adaylığı ile başlayan “başörtülü first lady” tartışmasında medya başörtüsüne yeni rol biçmeye çalışıyor.


  ‘Seçim zaferi AB üyeliği için fırsat’

Düşünce kuruluşu Uluslararası Kriz Grubu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 22 Temmuz seçimlerinde kazandığı zaferin Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecine ivme kazandırabileceğini belirtti.


  Maliye Bakanlığında maaş zammı toplantısı

Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen yetkilileri, toplu görüşmelerdeki ekonomik ve sosyal konulardaki talepleriyle ilgili komisyon toplantısında Kamu İşveren Kurulu temsilcileri ile bir araya geldi.


  Muayene istasyonları yönetmeliği değişti

‘’Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik’’te, araç muayenesinin özel sektöre devri paralelinde değişiklik yapıldı.


  Pepe’nin konuşmaları kitap haline getirildi

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin, Kasım 2002’den Mayıs 2007’ye kadar olan sürede çeşitli toplantı, sempozyum ve televizyon programlarında yaptığı konuşmalar kitap haline getirildi.


  Eski vekillere yargı yolu açıldı

22 Temmuz seçimlerinde aday olmayan ya da aday olduğu halde seçilemeyen ve hakkında okunulmazlık dosyası bulunan 84 eski milletvekiline yargı yolu açılıyor.


  Evren, İzmir’e yerleşiyor

7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki evinden İzmir’e taşınıyor. Evren, daha güvenli olduğu için Konak Üçkuyular’daki Hava Eğitim Komutanlığı içinde yer alan lojmanlarda kendisine tahsis edilen dairede kalacak.


  PKK ateş açtı: 3 askerimiz yaralı

Hakkari merkeze bağlı Oğul köyü yakınlarındaki tabur komutanlığına terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen saldırı sonucu 3 asker yaralandı.


  Rona Yırcalı'dan Gül'e destek

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, DEİK Başkanı olarak Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül ile dış ekonomik ilişkiler konusunda çalışmaları olduğunu belirterek, ‘’Kendisinin konulara yaratıcı, ciddi serinkanlı ve ülke menfaatlerini gözeten yaklaşımına birçok kereler şahit oldum. Bu son derece önemli görevi de tarafsızlıkla ve en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyorum’’ dedi.


  İstanbul'un yüzde75'i kaçak

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan, Türkiye’nin yüzde 84’ünün 1 ile 3. derece deprem bölgesinde bulunduğunu belirterek, bu bölgelerde yaşayan nüfusun, ülke nüfusunun yüzde 85’ini oluşturduğunu bildirdi.


  İDO: Yolcuların iddiaları asılsız

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ’den (İDO), Salih Reis 4 adlı deniz otobüsünün 13 Ağustos’ta Bostancı-Yenikapı-Avşa seferi sırasında meydana gelen kaza sonrasında bazı yolcuların, kazanın oluş biçimi ile ilgili basına ‘’asılsız iddialarda bulunduğu’’ önü sürüldü.


  İstanbul’da elektrik kesintisi

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.’den yapılan yazılı açıklamada, Bayrampaşa, Beyazıt, Güngören ve Bakırköy İşletme Müdürlükleri bölgelerinde yapılacak bakım-onarım çalışmaları sebebiyle bazı semtlere elektrik verilemeyeceği bildirildi.


  Kaçak elektrik 2 bin 778 kişiyi çarptı

Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ’nin (TEDAŞ), Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye’de kaçak elektrik kullandıkları iddiasıyla 8 bin 567 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunduğu, bu kişilerden 2 bin 778’inin hapis cezalarına çarptırıldığı bildirildi.


  Baraj sahasına sebze ektiler

Başşehir’in elektrik ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Hasan Polatkan Baraj göleti kuraklığın etkisiyle kuruyunca baraj sahası çevresinde yaşayan köylüler yaklaşık 3 bin hektarlık araziye sebze ekti.


  Boğaziçi Köprüsü bakıma alınıyor

Boğaziçi Köprüsü’nde bazı askı halatları bağlantı plakalarının değiştirilmesi çalışmalarının yapılacağı bildirildi.


  Kapıkule dünyanın ikinci büyük sınır kapısı

Türkiye’nin Avrupa’ya açılan penceresi olarak nitelendirilen Kapıkule, işlem hacmi ve gümrük alanının genişliği bakımından Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük kapısı konumunda bulunuyor.


  Damacana sulara fiyat takibi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce, su sıkıntısı sebebiyle bakkal ve marketlerde ‘’fahiş fiyatla’’ satılan şişe ve damacana sularındaki fiyat artışları takibe alınacak.


  Oyuncakçılar denetleniyor

Çin’de üretilen Sarge ve Barbie&Taner oyuncaklarının toplatılmasının ardından, Sağlık Bakanlığı bunların verildiği satış noktalarını denetliyor.


  Kanal D’ye büyük tepki

Kanal D’ nin Kavak Yelleri adlı dizisinde bir köpeğe Hüseyin isminin verilmesi sebebiyle, Caferiler önceki gün Kanal D önünde protesto eyleminde bulundu.


  Diyanet Dergisi’ni su bastı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin su tasarrufu amacıyla şehir genelinde ikişer gün arayla başlattığı su kesintilerinin dördüncü gününde borulardaki aşırı basınç sebebiyle oluşan patlama, pek çok ev ve işyerinin zarar görmesine yol açtı.


  ‘Kayıt parası’ uyarısı

Tüketiciler Birliği Kütahya Şubesi, zorla kayıt parası almaya çalışan okul yetkililerinin savcılığa bildirilmesi çağrısında bulundu.


  Ekmeğin hikâyesi müzede

Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürlüğü, ekmeğin Anadolu uygarlıkları döneminden günümüzde kadar geçirdiği üretim aşamalarını, yeni nesillere aktarmak amacıyla, kurum bünyesinde ‘’Ekmek Müzesi’’ kuruyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri