Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Eski vekillere yargı yolu açıldı

22 Temmuz seçimlerinde aday olmayan ya da aday olduğu halde seçilemeyen ve hakkında okunulmazlık dosyası bulunan 84 eski milletvekiline yargı yolu açılıyor.

Edilinilen bilgiye göre, 22. Dönemde Meclise gelen milletvekillerinden 150’siyle ilgili hazırlanan 285 dosya arasından eski milletvekillerinin dosyası ayrıldı. Yeniden seçilen milletvekillerinin dokunulmazlık dosyaları ise TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonunda kaldı.

Milletvekili seçilemeyen 84 eski vekil hakkında hazırlanan 227 dosya, Pazartesi günü TBMM Başkanlığı tarafından Başbakanlığa gönderilecek. Başbakanlık, bu dosyaları Adalet Bakanlığına iletecek. Adalet Bakanlığının, bu dosyaları ilgili mahkemelere göndermesiyle yargı süreci başlayacak.

Meclisten Başbakanlığa gönderilecek en fazla dokunulmazlık dosyası (karşılıksız çek verdiği suçlamasıyla hakkında 46 dosya bulunan) eski CHP Denizli Milletvekili Haşim Oral hakkında bulunuyor. Oral’ı 26 dosyayla eski CHP Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen izliyor. Sirmen hakkında ‘’ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanmak, basın yoluyla hakaret, görevde suistimal, hizmet sebebiyle emniyeti suistimal’’ gibi suçlamalar bulunuyor.

DOKUNULMAZLIK TARTIŞMASI

22. Dönem parlamentosunda yaklaşık 5 yıl boyunca ‘’dokunulmazlık’’ tartışması yaşandı. CHP, yasama dokunulmazlığı konusunda değişiklik yapılmadığı için Anayasada kapsamlı değişiklik yapılması taleplerini reddetti. CHP’nin üye vermemesi nedeniyle Anayasada değişiklik yapmak amacıyla kurulan Uzlaşma Komisyonu çalışmadı. CHP, hem kendi milletvekillerinin hem de AKP’li yöneticilerin dokunulmazlık dosyasının görüşülmesi için sık sık Genel Kurula grup önerisi getirerek konuyu gündemde tutmaya çalıştı.

AKP ise dokunulmazlıkların bir bütün olarak ele alınması, sadece milletvekillerinin değil, tüm dokunulmazlıkların düzenlenmesinden yana tavır aldı. Mecliste dokunulmazlık konusundaki oluşturulan Araştırma Komisyonu, CHP’li üyelerin itirazına karşı, dokunulmazlıkların korunmasını önerdi.

/ ANKARA

19.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şanlıurfa’da trafik faciası

  İŞSİZLİĞE ÇARE OLACAK

  Korsanlar: Türk halkından özür dileriz

  Emin Şirin gözaltında

  Buzullar eriyor

  Başörtüsüne Çankaya kuşatması

  ‘Seçim zaferi AB üyeliği için fırsat’

  Maliye Bakanlığında maaş zammı toplantısı

  Muayene istasyonları yönetmeliği değişti

  Pepe’nin konuşmaları kitap haline getirildi

  Eski vekillere yargı yolu açıldı

  Evren, İzmir’e yerleşiyor

  PKK ateş açtı: 3 askerimiz yaralı

  Rona Yırcalı'dan Gül'e destek

  İstanbul'un yüzde75'i kaçak

  İDO: Yolcuların iddiaları asılsız

  İstanbul’da elektrik kesintisi

  Kaçak elektrik 2 bin 778 kişiyi çarptı

  Baraj sahasına sebze ektiler

  Boğaziçi Köprüsü bakıma alınıyor

  Kapıkule dünyanın ikinci büyük sınır kapısı

  Damacana sulara fiyat takibi

  Oyuncakçılar denetleniyor

  Kanal D’ye büyük tepki

  Diyanet Dergisi’ni su bastı

  ‘Kayıt parası’ uyarısı

  Ekmeğin hikâyesi müzede


 Son Dakika Haberleri