Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

NECATİ AVRUPA'YA GİDİYOR

Galatasaray'ın yeni sezon öncesi gözden çıkardığı futbolculardan Necati Ateş, sarı-kırmızılı kulüpte hiç kimseye kırgınlığının olmadığını söyledi. Bir açıklama yapan Necati, futbolun içinde her şeyin bulunduğunu belirterek, ''Yeri gelir istenmeyebilirsiniz, yeri gelir istenirsiniz. Hiç kimseye kırgın değilim, benim kimseyle sorunum olamaz. Ben futbolcuyum, futbolumu oynarım. Hem Galatasaray benim kulübüm, belki de bir gün geri döneceğim'' dedi.

AVRUPA'DAN 2-3 TEKLİF ALDIM

Avrupa'da futbol oynamayı düşündüğünü dile getiren Necati Ateş, ''Türkiye'den hiçbir takımla görüşme halinde değilim. Sadece Trabzonspor aradı ve görüştüm ama ben Avrupa'ya gitmeyi istiyorum'' ifadesini kullandı. Necati, Avrupa'dan birkaç kulüpten teklif aldığını kaydederken, 2-3 gün içinde her şeyin belli olabileceğini sözlerine ekledi.

19.08.2007


 

Beşiktaş'ta transfer dönemi kapandı mı?

Beşiktaş, transfer çalışmalarına noktayı koydu. Uzun süredir forvet oyuncusu arayan siyah beyazlıların teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın da onayını alarak transferden vazgeçtiği belirtildi.

LİG TV'nin haberine göre Yöneticilerin "İstediğimiz özelliklerde oyuncu bulamadık. Hem forvete oyuncu alırsak Bobo, Nobre, Delgado, Ricardinho'dan ikisi yedek kalacak. Bu nedenle transfer defterini kapattık" dedikleri bildirildi. Bu arada Beşiktaş yönetiminin Del Bosque'ye ödenecek tazminat nedeniyle transferden vazgeçtiği, bundan sonra da kemer sıkma politikasının izleneceği iddia edildi.

19.08.2007


 

Nihat Kahveci A Millî Takımda

Romanya ile 22 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda özel maç yapacak (A) Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu bugünden itibaren İstanbul'da toplanmaya başlayacak.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından dün açıklanan aday kadroda yer alan oyunculardan, kulüp takımlarıyla lig maçlarını oynayanlar bugün saat 17.00'den itibaren Polat Renaissance Otel'de biraraya gelmeye başlayacaklar.

SALI GÜNÜ BÜKREŞ YOLCUSU

Milliler, Romanya maçı için ilk çalışmasını 20 Ağustos Pazartesi günü Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde saat 19.30'da yapacak. Teknik direktör Fatih Terim de aynı gün otelde saat 12.00'de maçla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. 21 Ağustos Salı günü saat 11.00'de özel uçakla Bükreş'e hareket edecek milliler, saat 19.30'da yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak.

MARKUS MERK YÖNETECEK

Romanya ile Türkiye (A) milli futbol takımları arasında 22 Ağustos Çarşamba günü Lia Manoliu Stadı'nda yapılacak ve Alman hakem Markus Merk'in yöneteceği özel maç saat 21.00'de başlayacak.Romanya ile yapılacak özel maç için belirlenen (A) Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

SAKAT RÜŞTÜ DE KADRODA

Rüştü Reçber, Hakan Arıkan, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Gökhan Zan (Beşiktaş), Servet Çetin, Volkan Yaman, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu, Hakan Şükür (Galatasaray), Serdar Kulbilge, Mehmet Aurelio, Tümer Metin (Fenerbahçe), Hüseyin Cimşir, Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor), Gökhan Ünal, Mehmet Topuz (Kayserispor), Hamit Altıntop (Bayern Münih), Halil Altıntop (Schalke 04), Emre Belözoğlu (Newcastle United), Tuncay Şanlı (Middlesbrough), Nihat Kahveci (Villarreal)

19.08.2007


 

F.Bahçe'de Fatih Tekke zirvesi

Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için önemli bir fırsat yakalayan Fenerbahçe'de Fatih Tekke'nin transferi için çalışmalar sürüyor.

Fenerbahçe yönetimi, Zenit'te forma giyen Fatih Tekke'de karar kıldı. Fakat Fatih Tekke'nin bonservisi sarılacivertli yönetimi sıkıntıya sokarken bu yüzden de transferin ağırdan alındığı öğrenildi. Zenit'te beklenen performansı gösteremeyen Fatih Tekke'nin Türkiye'ye gelmek istediği öğrenilirken ilk tercihinin de Fenerbahçe olduğu belirtildi. Zenit ise bu transfere sıcak bakmıyor. Zenit kulübü Fatih'in serbest kalabilmesi için kendisinden 7.6 milyon dolar getirmesini istiyor. Fenerbahçe ise bu bedeli vermek istemiyor. Görüşmeler devam ederken Fenerbahçe formül aramaya devam ediyor. 2010 yılına kadar Zenit ile sözleşmesi devam eden Fatih Tekke'nin eğer transfer hemen gerçekleşmezse ya Ocak ayında ya da sezon sonunda Fenerbahçe'ye gelmesi bekleniyor.

19.08.2007


 

Beşiktaş 43 yıl sonra Kasımpaşa önünde

Süper Lig'de 2. haftanın son maçında bugün Kasımpaşa ile karşılaşacak olan Beşiktaş, galibiyete odaklandı.

Konyaspor galibiyetiyle lige 3 puanla başlayan siyah-beyazlılar, 43 yıl aranın ardından ligde mücadele eden Kasımpaşa ile yapacağı maçta da galibiyeti hedefliyor. Hazırlıklarını bu akşam yapacağı antrenmanla tamamlayacak olan Beşiktaş'ta, kırmızı kart cezası süren İbrahim Üzülmez ile sakatlıkları bulunan Mehmet Yozgatlı ve Murat Şahin, bugünkü maçta da forma giyemeyecek. Beşiktaş'ta ayrıca Bobo'nun hafif sakatlığı bulunuyor. Olimpiyat Stadı'nda saat 21.45'de başlayacak maçı hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

19.08.2007


 

G.Saray, Bursa'da galibiyet arıyor

Süper Lig'in 2. haftasında bugün deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak olan Galatasaray, 900. galibiyet peşinde.

50. sezonunu geçiren Birinci Futbol Ligi'nde şimdiye dek yaptığı 1597 maçta toplam 899 galibiyet alan sarıkırmızılılar, yarınki maçı da kazanması durumunda 9. kez ''dalya'' diyecek. Sezona 40'lık Çaykur Rizespor galibiyetiyle iyi bir başlangıç yapan ''Cim Bom'', Bursa'da lig tarihinde 900. galibiyete ulaşmayı amaçlıyor. Galatasaray, 19671968 futbol sezonunda ilk kez Birinci Lig'e yükselen Bursaspor ile bugüne dek yaptığı karşılaşmalardan 40'ını galibiyetle kapatırken, rakibine 16 kez yenildi. Atatürk Stadında saat 18.45'de başlayacak karşılaşmayı Yunus Yıldırım yönetecek.

19.08.2007


 

SÜPER LİGDE DİĞER MAÇLAR

21.00 Sivasspor-İstanbul Büyükşehir B.

Hakem: Hakan Sivri servi

21.00 Ankaragücü-Denizlispor

Hakem: Aytekin Durmaz

21.00 Konyaspor-Kayserispor

Hakem: Halis Özkahya

21.00 Vestel Manisaspor-Ankaraspor: Hakem: Süleyman Abay

21.00 Çaykur Rizespor-Gençlerbirliği Hakem: Mustafa Kamil Abitoğlu

19.08.2007


 

12 Dev Adam İspanya'ya pürneşe hazırlanıyor

A Milli Erkek Basketbol Takımı, İspanya'da düzenlenecek 35. Avrupa Şampiyonası finallerinin hazırlıklarını neşeli geçen antrenmanla sürdürdü.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, başantrenör Bogdan Tanjeviç yönetimindeki antrenmanda milli oyuncular, birbirleriyle şakalaşarak, çalışmaya neşeli başladılar. Özellikle Hidayet Türkoğlu, İbrahim Kutluay ve Kaya Peker'in, genç oyuncu Cenk Akyol ile şakalaşmaları, takım arkadaşlarını oldukça güldürdü. Eksiksiz bir şekilde çalışmalarını sürdüren millilerin, basına açık ilk 15 dakikalık bölümünden sonra antrenmanda taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdiği bildirildi.

19.08.2007


 

Halı sahada oynarken kalp krizi geçirdi

Kahramanmaraş'ta halı sahada maç yaptığı sırada fenalaşan ve kalp krizi geçirdiği anlaşılan 36 yaşındaki öğretmen hayatını kaybetti.

Pazarcık ilçesinde arkadaşlarıyla halı sahada maç yapan Ahmet Çilo (36), maç sırasında yorulduğunu belirterek oyundan çıktı. Saha kenarında fenalaşan Ahmet Çilo, kaldırıldığı hastahanede kurtarılamadı.

19.08.2007


 

Konya'da taraftara 3 bin forma dağıtıldı

Pazar günü evinde oynayacağı Kayserispor maçında tribün şova hazırlanan Konyaspor, maça gelecek taraftarlara forma hediye edecek.

Konyaspor Teknik Direktör'ü Nurullah Sağlam da taraftarlara 3 bin forma dağıtarak takımına tribün şov için destek verirken, futbolcular da taraftarların uzattığı formaları imzaladı.

19.08.2007


 

YAĞLI GÜREŞ FUTBOLA RAKİP

Türk milletinin geleneksel değerleri arasında yer alan yağlı pehlivan güreşleri, gerek organizasyon sayısı, gerek mali bilançosu, gerekse izlenme oranı açısından adeta futbolla yarışıyor.

Güreş Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre, Türkiye genelinde, 2003 yılında 147 yağlı güreş organizasyonu düzenlenirken, bu rakam 2004'te 160, 2005'te 191, 2006 yılında ise 161 olarak gerçekleşti. 2007 yılındaki yağlı güreş organizasyonlarının sayısında, 22 Temmuzda yapılan milletvekili genel seçimlerinin de etkisiyle azalma gözlenirken, 15 Ağustos tarihine kadar gerçekleştirilen organizasyon sayısı 125 oldu.

EN BÜYÜK KIRKPINAR

Genellikle belediyeler tarafından düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinde, en küçük çaplı organizasyon dahi 4-5 bin seyirci çekerken, yılda yaklaşık 1 milyon güreşsever bu müsabakaları izliyor. Yağlı güreş organizasyonlarının en büyüğü olarak kabul edilen Edirne'deki Kırkpınar güreşlerini bu yıl 3 günde yaklaşık 60 bin kişi izlerken, sadece son gün biletli olarak güreşleri izleyen seyirci sayısı 30 bini buldu.

EN DÜŞÜK MALİYET 25 BİN YTL

Türkiye'nin diğer büyük yağlı güreş organizasyonları arasında yer alan Antalya Elmalı, Antalya Kumluca, Antalya Festigan Yaylası, Balıkesir Kurtdere, Ankara Karapürçek, Burdur Dirmil, Çorum Sungurlu, Çanakkale Çardak güreşlerini de her yıl binlerce seyirci izliyor. Güreş Federasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağlı güreş organizasyonlarının maliyeti de 25 bin YTL'den başlayıp 500 bin YTL'ye kadar çıkabiliyor. Buna göre yılda ortalama 150 yağlı güreş organizasyonu yapılan Türkiye'de, bu organizasyonların maliyeti de yaklaşık 6 milyon YTL'yi buluyor.

19.08.2007


 

Voleybolcularımız şampiyon oldu

Tayland'ın başkenti Bangkok'da devam eden 24. Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda, Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı şampiyon oldu.

Finalde Kanada ile karşılaşan Türk Milli Takımı, çekişmeli geçen mücadelede, rakibini 31 yenerek şampiyonluğa ulaştı. İlk seti 2511 kazanan AyYıldızlılar, ikinci seti 2523 kaybetti. Üçüncü seti 2516 kazanarak tekrar öne geçen milliler, son seti de 2521 alarak mutlu sona ulaştı.

19.08.2007


 

Efes'li Cenk Akyol sanal alemde

A Milli Basketbol Takımı ve Efes Pilsen'in genç oyuncusu Cenk Akyol'un internet sitesi ''www.cenkakyol41.com'' yayın hayatına başladı.

Yayın hayatına dün başlayan internet sitesinde hayranları Cenk Akyol'un detaylı öz geçmişi, basketbol serüveni ve fotoğraf galerisine ulaşabilecekleri gibi, oyuncuya mesaj da gönderebilecekler.

19.08.2007


 

Türk golfcü Hamza Sayın devleri solladı

Golf Milli Takımımız'ın yıldızı Hamza Sayın, Bangkok'ta yapılan Üniversite Oyunları'nda önemli bir başarıya daha imza attı. Sayın, Universiade 2007'de güçlü rakiplerini geride bırakarak ilk 10'a girmeyi başardı.

Hamza Sayın, Gencer Özcan, Mustafa Hocaoğlu ve Atay Varlı'dan oluşan Erkek Golf Milli Takımımız ise İtalya, Kanada, Güney Afrika ve İsviçre gibi golfte sözsahibi ülkelerin önünde takım sıralamasında 8. sırayı aldı. 16 ülkeden 85 sporcunun katıldığı Universiade 2007'de Hamza Sayın toplamda 290 vuruşla 10. sırayı aldı. Watermills Golf& Gardens'daki turnuvanın erkekler kategorisinde şampiyonluk 281 vuruşla Taipei'den Ming-Chuan Chen'in oldu. Chen'in 5 vuruş gerisinde İngiliz Charles Ford ikincilik kürsüsüne çıkarken, Japon Yuki Usami üçüncülükte kaldı.

Takım sıralamasında Golf Erkek Milli Takımımız toplamda 890 vuruşla turnuvayı 8. sırada tamamladı. Bayanlar müsabakalarında ise Golf Milli Takımı'nın yeni hocası David Kearney'in öğrencilerinden İrlandalı Danielle Mc Veigh 292 vuruşla şampiyon oldu.

19.08.2007


 

OFTAŞ galibiyeti Trabzon'a moral verdi

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, 2-0'lık Gençlerbirliği OFTAŞ galibiyetinin camianın birlikteliği açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Doğan, Ceyhun ile çift santrforla ikinci yarıya başlayarak oyunda üstünlüğü ele geçirdiklerini ve galip geldiklerini bildirdi. Bir gazetecinin Yattara'nın sakatlanmasıyla ilgili sorusu üzerine Doğan, ''Yattara kendisine bakmıyor. Sezon başında da kampa geç katıldığı için eksiği vardı. Geçen yıldan da çok ağır bir ameliyat geçermişti. Zaten belli bir yaşa da geldi. Bu nedenle kolay sakatlanıyor'' dedi. Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak da ise, seyircilerin kendisini istifaya çağırması hakkındaki bir soruya ise, ''Seyirci takımların en büyük etkenidir ancak herşeyi zamanında yaparlarsa daha istikrarlı ve takıma daha destek sağlamış olurlar'' cevabını verdi.

19.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri