Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yeni düzenleme şart

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), değişen yapının ihtiyaçlarına göre ekonomik programda düzenlemeler yapılması gerektiğini bildirdi. TÜSİAD tarafından hazırlanan ‘’Ekonomik Görünüm ve Politikalar’’ belgesinde, Türkiye ekonomisinin görünümü, izlenen politikalar, ekonomi politikasında ihtiyaç duyulan değişiklikler, yapılması gereken reformlara yer verildi.


Sanayici yeni reform bekliyor

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak da, 22 Temmuz seçimleriyle birlikte siyasî belirsizliğin ortadan kalktığını, buna karşın mikro reformlar

Memur yeni zamla 81 gram et alabilecek

Türk Eğitim-Sen’in araştırmasına göre, yapılan 2 artı 2 zamla memur evine, günlük olarak kilosu 17 YTL 65 YKr olan kuzu etinden 81 gram, kilosu 14 YTL


  İşsizlik planlarını uygulamıyoruz

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), OECD 2007 İstihdam Raporu’na göre, OECD ülkeleri arasında iş arama sürecinin etkinleştirilmesinde, izlenmesinin kolaylaştırılmasında ve işsizlik süresinin kısaltılmasında önemli rolü olan planların uygulanmadığı tek ülkenin Türkiye olduğunu bildirdi.


  Su, geleceğin altını olacak

Danimarka’nın Aarhus Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erik Jeppesen, Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın, küresel ısınmadan en fazla etkilenen bölgelerin başında geldiğini, bu bölgede gelecekte çok ciddî su sıkıntıları yaşanacağını söyledi.


  Hacılar, GAP Havaalanı’ndan uçabilecek

KP Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz, Türkiye’nin en uzun pistine sahip GAP Havaalanı’nın artık hacca gidecek adayların uçuşların yapılacağını müjdeledi.


  Temsa’ya üretici ödülü

Temsa A.Ş., 19 – 24 Ekim 2007 tarihleri arasında 18’incisi düzenlenen Avrupa’nın en büyük ve en prestijli otobüs fuarı Busworld Kortrijk Fuarı’nda, “2008 yılının Otobüs Üreticisi” ödülünü aldı.


  Türk-İş’ten emekli yasasına tepki

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Yönetim Kurulu, refah payının işçi emeklilerinin aylıklarına yansıtılmasını ‘’ısrarla’’ savunduklarını belirterek, ‘’Türk-İş, emeklilerin refahtan pay almasını önleyen kanuna karşıdır’’ dedi.


  Bonozedelere 454 milyon YTL ödeme

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, 2. Etap bono ödemelerine 22 Ekim 2007 Pazartesi günü başlayacak.


  Tezkere, iş adamlarını umutlandırdı

Ortadoğu ülkeleriyle ticaret gerçekleştiren, ancak uzun süredir, Irak’ın kuzeyindeki saldırılar sebebiyle endişe taşıyan iş adamları, TBMM’den çıkan tezkerenin ardından bölgede güvenliğin yeniden sağlanmasından umutlular.


  Gayrimenkul dünyası İstanbul’da buluşacak

‘Forum İstanbul Uluslararası Yarıyıl Konferansı’ çerçevesinde dünyanın önde gelen gayrimenkul uzmanları ve yatırımcıları ile mimarları İstanbul’da buluşacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri