Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Şehre film gelecek

13. Avrupa Filmleri Festivali-Gezici Festival, ‘’Şenlik Sürüyor: Şehre Film Geliyor’’ sloganıyla, 2-25 Kasım tarihleri arasında Ankara, Kars, Samsun ve Saraybosna’da yapılacak.

Ankara Sinema Derneği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, derneğin, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kars Belediyesi, Statoil ve Akman Holding’in katkılarıyla 2-25 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceği 13. Avrupa Filmleri Festivali-Gezici Festival, yolculuğuna 2 Kasımda Ankara’da başlayacak. Festival, 9-15 Kasımda Kars’ta, 17-20 Kasımda Samsun’da, 21-25 Kasımda da Saraybosna’da devam edecek. ‘’Festivalleri yalnızca sinema seçkinlerinin değil, halkın da hak etiğine inanarak, şehre film götürmeyi’’ amaç edinen festivalde, ödül alan, övgüye değer bulunan uzun metraj, kısa ve belgesel film gösterimlerinin yanı sıra söyleşi, panel, konser, sergi ve atölye çalışması gibi faaliyetler yer alacak.

Festivalin, Kars’ta yapılacak Uluslararası Yarışması’nda en iyi filme ‘’Altın Kaz Ödülü’’ ile Kars Belediyesi tarafından 20 bin avro ödül verilecek. İkinciye ‘’Gümüş Kaz Ödülü’’ ile 5 bin avro alacak. Sinema Yazarları Derneği Jürisi tarafından SİYAD Ödülü; ‘’Kısa İyidir-Avrupa Panoraması’’ bölümündeki bir filme de festival izleyicilerinin oylarıyla bin avro değerindeki ‘’Kısa Film İzleyici Ödülü’’ verilecek.

21.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  10 il daha kültür merkezine kavuşuyor

  “Çakıltaşlarında hoşgörü”

  “2010’a Doğru İstanbul”

  Şehre film gelecek

  Dünya tiyatrocuları Bursa’da buluştu


 Son Dakika Haberleri