Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

PSV, F.BAHÇE'Yİ BEKLİYOR

Şampiyonlar Liginde 23 Ekim Salı günü evinde Türk ekibini konuk edecek olan PSV Eindhoven'da bütün gözler bu maça çevrildi. Teknik Direktör Ronald Koeman, 'F.Bahçe Avrupa'da iyi maçlar çıkartıyor. Güçlü bir kadrosu var. Kupada iddiamızı sürdürebilmemiz için bu maçı kazanmamız gerekiyor" dedi.

PSV Eindhoven Teknik Direktörü Ronald Koeman, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları Fenerbahçe maçı öncesinde yaptığı açıklamada, ''Maçtan maça koşuyoruz. İşimiz hiçte kolay değil. Fenerbahçe maçında şanslar eşit. İyi mücadele edip kendi evimizde puan alacağız." dedi.Şampiyon Ligi'nde 23 Ekim Salı günü Eindhoven Fhilps Stadı'nda Fenerbahçe ile karşılaşacaklarını belirten Koeman hem lig de hem de kupa maçlarında iddialarını sürdürdüklerini zorlu maçların kendilerini beklediğini söyledi. Ronald Koeman, Eindhoven Fhilips Stadı yakınında ki PSV' ye ait antrenman sahasında 19 kişilik kadrosu ile işi çok sıkı tuttuklarını söyledi. Yoğun bir döneme girdiklerini belirten Koeman maçtan maça koştuklarını, takımın havasının şuan çok iyi olduğunu, her maçı kazanmak için sahaya çıktıklarını söyledi.

AVRUPA'DA İYİ OYNUYORLAR

Hollandalı ünlü teknik adam, Fenerbahçe takımını yakinen tanıdığını belirterek, ''Fenerbahçe Avrupa'daki kupa maçlarında iyi maçlar çıkartıyor. Güçlü bir kadrosu var. İstanbul'da kendi stadında oynadığı maçlarda her zaman favori. Güçlü bir seyircisi var. İki sezon önce karşılaşmıştık. Şuanda Fenerbahçe ile kendi sahamızda oynayacağımız maç için her iki takımın şansları da eşit. Futbolcularımı her maçı mutlaka kazanmaları yönünde motive ediyorum. Fenerbahçe maçı da bunlardan biri. Kupada iddiamızı sürdürmek için mutlaka kazanmamız gereken bir maç. İyi bir maç olacağı kanaatindeyim. Bir zamanlar biz de futbol oynayan eski oyuncumuz olan Mateja Kezman'ın olduğunu biliyoruz. Fenerbahçe ile maçımızı Hollanda'da yapmamız ise bizim için bir avantaj. Burada bizim güçlü bir seyircimiz var. Bu avantajı iyi değerlendireceğiz. Kazanmak için performansımızı en üst seviyede tutuyoruz. Şuan futbolcularımda bunun bilincinde" dedi.

2 MAÇTA 4 PUAN BAŞARIDIR

Koeman, 7 Kasım'da rövanşı niteliği taşıyan deplasmandaki Fenerbahçe maçının da büyük bir çekişmeye sahne olacağını, onun için Hollanda'da oynayacakları maçı mutlaka kazanacaklarını, İstanbul'a ise yenilmemeye gideceklerini belirterek, ''Bu iki maçtan 4 puan çıkaran takım, Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tur için büyük avantaj elde eder. Bunu başarmak için çalışıyoruz. Kolay olmadığını da hem ben hem de oyuncularım biliyoruz.'' diye konuştu.

PSV Alex'i Chelsea'ye sattı

PSV Eindhoven takımı Hollanda'nın en güçlü ekiplerinden biri olarak dikkat çekiyor. Hollanda Ligi'nin Ajax'la birlikte tartışmasız lider takımı olan PSV, ligi 20 kez zirvede tamamladı. Kadrosuna Ajax'tan Perez, Chelsea'den Rajkoviç, Vitesse'den Lazoviç ve Wolfsburg'dan Leegte'yi katan PSV, defans oyuncusu Alex'i Chelsea'ye sattı. Kalede Gomes tecrübesiyle güven verirken defansta Salcido, Jan Kromkamp, orta sahada Simons, İbrahim Afellay, Mendez, Culina forvet hattında Farfan, Arouna Kone takımın iskeletini oluşturuyor. Guus Hiddink'le 1987'de Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazanan PSV, o sezon sadece Galatasaray'a 3-0'ın rövanşında 2-0 yenilmiş ve buna rağmen turu geçmişti. Ronald Koeman'ın teknik direktörlüğünü yaptığı PSV'nin değeri 78 milyon Euro. Yaş ortalaması 24.7 olan takım, evindeki maçları 35 bin kişi kapasiteli Philips Stadı'nda oynuyor. Hollanda Ligi'nin son şampiyonu olan PSV Eindhoven, bu sezon ilk 2 maçını kazanırken, 7 gol attı, hiç gol yemedi. 1913 yılında kurulan PSV'nin müzesinde 20 Hollanda Ligi, 8 Hollanda Kupası, 7 Hollanda Süper Kupası, 1 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve 1 UEFA Kupası bulunuyor.

21.10.2007


 

PSV golcüsü Koevermans: 35 bin ateşli taraftarımız var

Şampiyonlar Ligi G Grubu 3. maçında Fenerbahçe'yi konuk edecek olan Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven'in ünlü oyuncusu Danny Koevermans iki takımında şartlarının eşit olduğunu söyledi. Yıldız futbolcu, iki sezon önce Fenerbahçe'ye karşı yapılan maçı hatırladığını belirterek, 23 Ekim Salı günü yapılacak olan maçın çok zorlu geçeceğini söyledi.

Fakat kendileri için çok önemli olan bu mücadeleyi kazanacaklarını iddia etti. Takım olarak Fenerbahçe maçının önemini bildiklerini belirten Danny Koevermans şunları söyledi:

"Şanslarımız eşit Fenerbahçe'yi yenmek için büyük çaba göstereceğiz.Uluslararası maçlar gerçekten zorlu geçer. Burada ilk maçlar en zor maçlar. Fenerbahçe'yi yakinen tanıyorum. Fenerbahçe gerçekten iyi ve güçlü bir takım. Avrupa'nın iyi takımlarından biri. Fenerbahçe'nin kadrosunda dünyaca ünlü futbolcular bulunuyor. Roberto Carlos gerçekten klas bir futbolcu. Kezman da ondan aşağı değil. Ama biz de güçlüyüz. 35 bin kişilik ateşli taraftarımızın önünde Fenerbahçe'yi 1-0 yeneceğimizi düşünüyorum. İyi ve zevkli bir maç olacak. Şampiyonlar Ligi'nde deneyimimiz oldukça fazla olması da avantajımız. İç saha maçları kaybedeceğimizi zannetmiyorum. Türk seyircilerine iyi, kaliteli ve zevkli bir futbol izleteceğimizi belirtmek isterim. Şuan itibari ile duyumlarımıza göre biletlerin tamamının satıldığını öğrendik. 35 bin kişi önünde avantaj bizden yana gözüküyor."

21.10.2007


 

Carlos: İstanbul'da camiler beni çok etkiledi

Roberto Carlos, bir İspanyol gazetesiyle yaptığı röportajda İstanbul'u ve özellikle de camilerini övdü.

İstanbul'un dünya üzerinde yaşanacak 3 yerden biri olduğunu söyleyen Roberto Carlos, özellikle kentteki camileri çok ilginç bulduğunu, ilk fırsatta gezmek istediğinidile getirdi.

Marca muhabiri Havier Torves ile bir röportaj yapan Roberto Carlos, Fenerbahçe'de önemli görevler üstlendiğini söyledi. Roberto Carlos, "Fenerbahçe'de belki kaptan değilim ama, burada çok önemli görevlerim var. Kulüp ve camia beni inanılmaz güzel karşıladı. Burada bir çok kişi beni idol gibi görüyor. İstanbul inanılmaz bir yer. Aynı gün hem Asya'da, hem Avrupa'da olabiliyorsunuz. Eskiden 'Dünyada yaşanabilecek 2 yer var. Bunlar da Madrid ve Sao Paula' diyordum. Şimdi bunlara İstanbul da dahil oldu. Özellikle İstanbul'daki camileri çok ilginç buluyorum. Camilerden çok etkilendim. İlk fırsatta gezmek istiyorum" dedi.

21.10.2007


 

G.Saray'ın rakibi Ankaraspor

Galatasaray, Süper Lig'de bugün Ankaraspor'u konuk edecek. Lig'deki son maçında Kayserispor deplasmanında 2 puan bırakan sarı-kırmızılı takım, teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman'ın getirildiği Ankaraspor'u yenip, liderliğini sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Ayhan, Okan ve Sabri'nin, Ankaraspor karşısında forma giyemeyeceği, Yunanistan milli maçında sakatlanan Ümit'in durumunun ise iyiye gittiği açıklandı. Ali Sami Yen Stadı'nda, sarıkırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak maç, saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşmayı hakem Oktay Demiray yönetecek.

21.10.2007


 

Galatasaray 102. yaşını kutladı

Galatasaray Kulübü'nün kuruluşunun 102. yılı, bir dizi etkinlikle kutlandı. Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen programa, kulüp yönetim kurulu üyeleri ve kulüp üyeleri ile çeşitli branşlardan çok sayıda sarıkırmızılı sporcu katıldı.

Geçirdiği pankreas ameliyatı sonrası dinlenen Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın törende yer alamadı. Açılış konuşmasını yapan ikinci başkan Semih Haznedaroğlu, kulübün 102. yılını kutluyor olmaktan dolayı yaşadıkları mutluluğu dile getirerek, ''Kulübümüz her zaman hedefini yüksek tutmuştur ve büyük başarılar elde etmiştir. Bizden sonra göreve gelecek yönetici arkadaşlarımız da yine aynı şekilde devam edeceklerdir. Önümüzün açık olduğunu görüyoruz'' dedi. Program çerçevesinde en yaşlı üyenin üstlendiği yaş kütüğüne 102. yıl plaketinin çakılması görevini, eski başkanlardan Ali Tanrıyar yaptı. Yaş kütüğüne plaketi çakmadan önce kısa bir konuşma yapan Tanrıyar, duygusal anlar yaşarken, hayatının Galatasaray Kulübü'nde geçirdiğini ve başkanlığı döneminde de önemli başarılar kazandığını kaydetti. Galatasaray Kulübü'nün çeşitli branşlardaki takımları ve sporcularının geride kalan yılda kazandıkları kupa ile ödüller, müzeye teslim edildi. Organizasyon, geleneksel Galatasaray pilavının yenilmesi ve müze ziyareti ile sona erdi.

21.10.2007


 

Beyonce konserinde kamera yasağı

Fenerbahçe Kulübü, 100. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında 24 Ekim Çarşamba akşamı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenecek Beyonce konseri için izleyicilere uyarılarda bulundu.

Kulüpten yapılan açıklamada, saat 20.30'da başlayacak Beyonce konserine, fotoğraf makinesi, kamera, kaydedici cihazların getirilmesinin kesinlikle yasak olduğu bildirilerek, söz konusu cihazlarla konsere gelen izleyicilerin içeri alınmayacağı ifade edildi.

21.10.2007


 

Türk imamlar Alman papazlara 6-1 yenildi

Almanya'nın Dortmund kentinde Türk imamlarla Alman papazlar arasında yapılan futbol karşılaşmasını papazlar 6-1 kazandı.

Türk ve Alman din adamları arasında dinlerarası diyalog ve hoşgörünün her iki toplum arasında yaygınlaşması amacıyla yapılan futbol maçı, 1. lig takımlarından Borussia Dortmund kulübünün tesislerinde yapıldı. 6'şar kişilik oynanan maçı Yahudi bir hakem yönetti.

21.10.2007


 

Yeni Asya, Moral FM'e gol yağdırdı: 11-1

7. İGDAŞ Geleneksel Basın Dostluk Futbol Turnuvası başladı. Yeni Asya, grubundaki ilk maçında Moral FM'i 11-1 yenerek turnuvada iddialı olduğunu gösterdi.

İGDAŞ Genel Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde, 28 medya kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilen turnuva, yaklaşık 1,5 ay sürecek. Turnuva sonunda ilk 3 sırayı alacak takımlara kupa ve para ödülü, 4. sırayı alacak takımla, turnuvanın en centilmen takımı, gol kralı ve en iyi kalecisine de kupa verilecek. İGDAŞ'ın Alibeyköy Tesislerinde start alan turnuvada Yeni Asya, grubundaki ilk maçında Moral FM'i 11-1 yenerek turnuvada iddialı olduğunu gösterdi. Yeni Asya, 2. maçında 25 Ekim Perşembe günü CNN Türk ile karşılaşacak.

21.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri