Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Anayasada denetim dışı kurum olmaz

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Atar, 1982 Anayasası’nda bir çok işlemin yargı denetimi dışında tutulduğunu belirterek, “Bir hukuk devletinde devletin herhangi bir işlemi yargı denetimi dışında olamaz” dedi.


Hükümete itidal çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, terör örgütü PKK’nın “Türkiye’nin olduğu gibi ABD’nin de düşmanı” olduğunu söyledi. Ankara’ya gelişi sırasında

Savaş değil, operasyon

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki konunun bir savaş değil, bir operasyon olduğunu belirterek, ‘’Temenni ederiz ki, bu operasyona hiç gerek kal


  Kuzu: Normal zamanımız yok

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, askerî yönetimler tarafından kabul edilen 1961 ve 1982 anayasalarının ‘’hükümetin ve siyasi iradenin elini kolunu bağlama mantığıyla oluşturulduğunu’’ ifade ederek, bu dönemde kurulan hükümetlerin anayasal olarak zayıf olması sebebiyle 10 yıllık süre içerisinde 12-13 hükümet kurulduğuna işaret etti.


  Gül: Devlet ‘haklı’nın yanında olmalı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, adalet duygusunu zedeleyecek davranışlardan herkesin kaçınması gerektiğinin altını çizerek, ‘’Devlet, gücü elinde bulunduranların yanında değil, her zaman ve her şartta, haklının yanında olmalı, eylem ve işlemlerinde adaletin gücünü tesis etmeyi amaçlamalıdır’’ dedi.


  AKP’li bayan vekil: Bir bez parçasından korkuyorlar

AKP İstanbul Milletvekili Özlem Piltanoğlu Türköne, TBMM Genel Kurulunda, ‘’Bugün çok kültürlülük, demokrasi, inanç özgürlüğünden bahsedenlerin; başörtüsüne, bez parçasına nasıl tahammül edemediklerini gördük’’ dedi.


  Savcıya göre Halaçoğlu suçsuz

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Yusuf Halaçoğlu’nun Kayseri’de düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşma sebebiyle başlattığı soruşturmayı tamamladı. Başsavcılık, Halaçoğlu’nun konuşmasında dâvâ açılmasını gerektirecek suç unsuruna rastlanmadığına karar verdi.


  DTP’li Tuğluk’un dosyası Yargıtay’a gönderildi

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk hakkındaki dâvâ dosyası, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, karşı görevsizlik kararıyla Yargıtay’a gönderildi.


  “Üç aylık maaş”a dâvâ yolu açıldı

Danıştay 11. Dairesi, 22. Dönem milletvekillerine 22 Temmuz seçiminden sonraki 3 ayı kapsayan maaşların ödenmesine ilişkin kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali taebiyle açılan dâvâyı “ehliyet yönünden” reddeden Ankara 16. İdare Mahkemesinin kararını bozdu.


  Köşkten tefrişat açıklaması

Cumhurbaşkanlığı’nın 2008 yılı için tüm yatırım ödeneğinin 18.7 milyon YTL olduğu bildirildi.


  Kurtalan'da kaza: 8 ölü, 15 yaralı

Siirt’in Kurtalan ilçesinde bir traktör ile minibüsün çarpışması sonucu 8 kişi öldü, 3’ü ağır 15 kişi yaralandı.


  Enerjide dışa bağımlıyız

Türkiye’nin rüzgâr, su, güneş ve termal gibi yerli enerji kaynaklarını yeterince kullanamadığı, büyük ölçüde ithal enerjiye bağımlı olduğu ve enerji ithali için yılda ortalama 25-30 milyar dolar para harcandığı bildirildi.


  Öğrenciler teneffüste 30 torba çöp topladı

Nevşehir Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, Nevşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen temizlik kampanyasında 30 torba çöp topladılar.


  Psikolog İbrahimoğlu: Her mesleğin bir eğitimi var

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Sarıyer Aile Danışma Eğitim Merkezi’nin (SADEM) ilk konferansı yoğun bir katılımla gerçekleşti.


  RTÜK'e şikâyet yağıyor

RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Nurullah Öztürk, RTÜK’e daha çok şiddet, manevi değerlere aykırılık, programların zamanında yayınlanmaması ve reklamlarla ilgili şikâyetler geldiğini belirterek, şikayetlerin büyük bölümünü da reklam sürelerinin oluşturduğunu bildirdi.


  Konya'da Yeni Asya Günleri

Demokrat Hanımlar Derneği ve Yeni Asya Konya Temsilciliğinin müşterek tertip ettiği sekiz günlük Yeni Asya Günleri devam ediyor.


  70 ölüm noktası belirlendi

Ulaştırma Bakanlığı, karayolları altyapısındaki 70 ölüm noktasını belirledi. trafik güvenliğini artırmayı hedefleyen Bakanlık karayolu altyapısındaki 70 adet kara noktadaki eksiklikler gelecek yıl birer birer ortadan kaldırılacak. Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren karayollarında viraj çapları genişletilecek, bazı yeni kavşak düzenlemeleri yapılacak ve geometrik yapıya doğrudan müdahale edilecek.


  Arabistan'dan 6 bin kişilik geçici işçi kontenjanı

Hac döneminde geçici işçi olarak çalışmak üzere Suudi Arabistan’a en fazla 6 bin kişinin çıkışına izin verilecek. Geçici işçilerin 2255 yaş sınırında bulunmaları ve bir kamu kuruluşunda çalışmamaları gerekiyor.


  Kış mevsimi kapıya dayandı

Bugün Moskova üzerinden gelecek soğuk hava sebebiyle sıcaklık, 5 ila 9 derece düşecek, Karadeniz’e kar yağacak. Pazartesi Marmara’da kar yağışı bekleniyor.


  Eğitime ayrılan kaynak çok az

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) yayınladığı Küresel Eğitim Raporu, Türkiye’nin bölge ülkelerine göre eğitime çok daha az pay ayırdığını gösteriyor.


  26 bin 125 kişi organ bekliyor

Türkiye’de yaklaşık 15 bin kişi böbrek, bin kişi karaciğer, 25 kişi acil kalp, 10 bin kişi kornea ve 100 kişi de pankreas ile ince bağırsak için organ bekliyor.


  Bitki çaylarını ilâçla almayın

Vücut direncinin düştüğü kış aylarında kullanımı artan bitki çaylarının, bayat olması ya da bilinçli tüketilmemesi halinde sağlığa zarar verebileceği bildirildi.


  Alkol sahneleri içkiye özendiriyor

Yeşilay Derneği yetkilileri, gençleri alkol tüketimine özendiren sahnelerin dizilerden çıkarılmasını istiyor.


  Hava kirliliği, erken doğum riskini arttırıyor

ABD’de yapılan bir araştırma, büyük oranda motorlu araçların sebep olduğu hava kirliliğinin, gebe kadınlarda erken doğum riskini artırdığını ortaya koydu.


  Uçuk çıkaranlar dikkat!

Alzheimer hastalığı ile uçuğa sebep olan virüs arasında bağlantı olabileceği yolunda yeni bulgular elde edildi.


  Yaratılışta ‘altın oran’ var

Akdeniz, Çukurova Rotary Kulübü’ne konuk konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, Altın Oran’ın gizemini anlattığı kitabından örnekler verdi.


  İnsanların yüzde 85’i Rh+

İnsanların yüzde 85’nin Rh+ kana sahip olduğunu söyleyen Bursa Zübeydehanım Doğumevi Kadın-Doğum Uzmanı Op. Dr. Özer Kutlu, kan uyuşmazlığı sorununun ise Rh- kana sahip bir annenin Rh+ bebeği olması durumunda ortaya çıktığını söyledi.


  Türk lokumu Rumların oldu

Rumlar, Türk lokumunu kendi adlarına Avrupa Birliği’ne tescil ettirdi. Kıbrıs Rum Tarım Bakanlığı, AB ülkelerinde onayları dışında ‘lokum’ adı altında üretim yapılamayacağını açıkladı. Lokum üretimi için Rum izni gerekecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri