Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kazanan sıcak para

Yabancı yatırımcı, Borsa’da son bir yılda dolar bazında yüzde 76 ile sınır ötesi operasyon olasılığında bile sıcak para kaçışını frenleyecek rekor bir getiri elde etti. Türkiye’deki yabancı fonların, Irak’a olası bir operasyon durumunda alacakları pozisyon merak edilirken, bir yıl önce yurt dışından döviz getirerek İMKB’ye giren “carry trade”ciler ve yabancı fonların her 1000 doları Ekim sonunda 1.762 dolara ulaştığı belirlendi.


FED’den piyasaya 41 milyar dolar

ABD Merkez Bankası (FED) para piyasasındaki gerginliği yatıştırmak amacıyla kredi piyasasına 41 milyar dolar nakit para enjekte etti.

Enflasyona YTL freni

Yılbaşından bu yana brent petrolünün varil fiyatı yüzde 51 artarak 91 dolara ulaşırken, benzinin pompa fiyatındaki artış yüzde 7,6’da kaldı. Benzin fi


  Sanayici reform istiyor

Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, KOBİ VE sanayicinin, para istemediğini, üretimin önünü açacak, istihdamın, işverenin üzerindeki yükü indirecek radikal reformlar beklediğini söyledi.


  MÜSİAD’dan inşaat toplantısı

Özel sektör yatırımlarının ivme kazanmasının beklendiği 2008’de inşaat sektörünün yine dinamik olacağını öngören MÜSİAD, sektörün fitilini Anadolu’dan ateşleyecek.


  OECD: Uzun süreli işsizlik var

OECD tarafından yayınlanan 2007 Yılı İstihdam Raporu verilerine göre Türkiye, uzun süreli işsizlik oranının en hızlı arttığı ülkeler arasında yer alıyor.


  G. Doğu’dan ihracat geçen yıla göre arttı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden bu yılın 10 ayında 2 milyar 270 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.


  Bütçe görüşmeleri sona erdi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gümrük Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, TODAİE, TÜBİTAK, TÜBA, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurulu, Basın-Yayın Erformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın 2008 bütçeleri kabul edildi.


  Okul fuarı bugün İstanbul’da

Dünya MBA ve Yüksek Lisans Fuarı, yurtdışında MBA ve yüksek lisans eğitimi düşünenlerin ayaklarına getiriyor.


  Rekabet’in başına Kaldırımcı atandı

Rekabet Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı atandı.


  8 Milyon turist hedefine az kaldı

Türk turizm sektörünün önde gelen şehirlerinden Antalya, yıl başında sektör temsilcileri ve il yöneticilerinin koyduğu ‘’8 milyon turist’’ hedefine adım adım yaklaşıyor.


  ‘Sanayide’ yetişmiş eleman sorunu

Nova Sünger ve Yatak AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Gündoğdu, bir yıl içinde fabrikalarına iş başvurusu yapan 3 bin kişiden çok azının istihdam edildiğini belirtirken, yetişmiş eleman bulmakta zorlandıklarını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri