Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Dünyaya rezil olduk

Beşiktaş'ın Liverpool'a 8-0 yenilmesi Avrupa'da manşetlere taşındı. Daily Mail: "Turkey shoot. (Hindi avlandı). Liverpool bu oyunuyla yine Avrupa'ya meydan okuyacak." The Daily Telegraph: "80'lık sonuç son 15 yılda Şampiyonlar Ligi tarihinde kazanılan en büyük zafer oldu." Thı Independent: "Muhteşem sekizler. Bu sonuç Şampiyonlar Ligi rekoru. Liverpool yeniden doğdu."

Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nda Beşiktaş'ın deplasmanda Liverpool'a 8-0 yenilmesinin ardından İngiliz basını, kırmızı-beyazlı takımlarına övgüler yağdırdı. Maçın sonucunu dünyanın sekiz harikasına atıfta bulunarak yorumlayan Daily Express gazetesi, ''Liverpool'un sekiz harikası'' başlığını attı. Anfield Road Stadı'nda oynanan maçta kırılan rekorun fitilini Yosi Benayoun'un ateşlediğini yazan gazete, Beşiktaş'ın Benayoun'un hazırladığı ve attığı gollerle dağılma sürecine girdiğini öne sürdü.

AVRUPA'YA MEYDAN OKUYACAK

Daily Mail gazetesi ise hindi benzetmesine başvurdu ve ''Hindi avlandı'' anlamına gelen ''Turkey shoot'' başlığını kullandı. Gazete, haber-yorumunda, Liverpool'un oyunuyla yine Avrupa'da meydan okuyacak güçte bir takım olduğunu gösterdiğini kaydetti. Daily Star gazetesi de Benayoun'un Liverpool'un Şampiyonlar Ligi çabasını yeniden yoluna koyan futbolcu olduğu vurgularken, bu futbolcunun her iki yarıda da sahneye hakim olduğunu yazdı.

DEV LİGDE EN BÜYÜK ZAFER

The Daily Telegraph gazetesi, Liverpool'unv kolay bir zafer kazandığına dikkat çektiği haber-yorumunda, Başiktaş'ı ağır bir yenilgiye uğratan ev sahibi kulübün kaybolmakta olan Şampiyonlar Ligi umudunu dramatik bir sonuçla kurtardığına işaret etti. Gazetenin haberinde, 8-0'lık sonucun son 15 yılda Şampiyonlar Ligi tarihinde kazanılan en büyük zafer olduğu belirtilirken, sonucun Liverpool'u tümüyle rahatlatmaya yetmeyeceği kaydedildi. Yazıda, aldığı sonucun moral bozukluğunu yaşayan Beşiktaş'ın önümüzdeki günlerde Liverpool'un gruptaki en büyük rakibi Marsilya ile karşılaşacağı hatırlatıldı.

BEŞİKTAŞ'I MERHAMETSİZCE EZDİ

The Guardian gazetesi, Liverpool'un bu sonuçla bir misilleme yaptığını yazarken, kulübün grupta üçüncülüğe yükseldiğine işaret edildi ve ''Liverpool bundan fazlasını yapamazdı, bu sonuçla yerlerini daha fazla yükseltemediler belki ama güven duyguları arşa ulaştı'' denildi. Takımın aldığı bu sonucun Marsilya karşısında gol averajı açısından önemli bir üstünlük sağlayacağını da yazan gazete, Beşiktaş'ın merhametsizce ezildiği iddia etti. The Times ise Liverpool oyuncusu Peter Crouch'u takımını yeni zirvelere taşıyan ve rekor bir zafere imza attıran kişi olarak ilan etti. Liverpool'un aldığı bu sonuca rağmen hala grubunda maç kazanması gereğine dikkat çekilen haberde, dün alınan sonucun Liverpool'un Avrupa'da 1980 yılından bu yana aldığı en büyük zafer olduğu kaydedildi.

The Independent de maç sonucunu yansıtan ışıklı tabelanın fotoğrafıyla sunduğu haberinde, kırmızı-beyazlı takımın gollerini aynen Daily Express gazetesi gibi ''Muhteşem sekizler'' olarak adlandırdı. Sonucun bir Şampiyonlar Ligi rekoru olduğu kaydedilen haberde, bunun Liverpool'un kesinlikle Şampiyonlar Ligi'nde yeniden söz sahibi olmasının kapısını açtığı savunuldu. ''Kahramanlardan kahraman beğenin'' denilen yazıda, Crouch ve Benayoun skorda etkisi olan isimler olarak sıralandı. Liverpool'un, Beşiktaş'ın çöküşünün ilk işaretleriyle birlikte ''kan kokusu'' alıp maça yüklendiğinin belirtildiği haberde, kırmızı-beyazlı takımın bu sonuçla yeniden doğduğu kaydedildi.

Sinan Engin: Bu utancı yaşatanlar gidecek

Beşiktaş camiası başta olmak üzere, tüm Türk halkından özür dilediklerini söyledi. Siyah beyazlı kulübün resmi internet sitesine açıklama yapan Sinan Engin, Beşiktaş camiasına ve Türk halkına böyle bir hüsran yaşattıkları için çok üzgün olduklarını ifade ederek, "Bu utancı onlara yaşattığımız için başta Beşiktaş Camiası olmak üzere, tüm Türk halkından özür diliyoruz. Bu utancı yaşatanlar, bu utancı temizleyeceklerdir" şeklinde konuştu. Sivas maçından başlayarak bu utancı silmek için çabalayacaklarını belirten Engin, "Hüsrana uğradık, ama artık bunu unutmamız lazım. Başta Başkanımız olmak üzere bütün camiamıza karşı sorumluluklarımız var. Bunun bilincinde olarak önümüzdeki Sivas maçından başlayarak bu utancı sileceğiz" dedi. Engin, Ocak ayında Beşiktaş takımının geleceği ile ilgili kararlar alacaklarını belirtti. Engin, "Takımın geleceği ile ilgili teşhisi koyduk. Tedavisini Ocak ayında ara transferlerle yapacağız" şeklinde konuştu.

08.11.2007


 

Hezimet UEFA'da birinci haber oldu

Şampiyonlar Ligi organizasyonunu düzenleyen UEFA’nın resmi internet sitesi, Liverpool’un temsilcimiz karşısında elde ettiği 8-0’lık galibiyeti manşete taşıdı.

İngiliz basını, takımlarına övgüler yağdırdı. BBC, “Liverpool’dan 8 salvo'' başlığıyla duyurduğu haberde, İngiliz ekibinin tarihi bir zafer elde ederek, gruptan çıkma şansını sürdürdüğünü ifade etti.

08.11.2007


 

Demirören Pazartesi basınla buluşacak

Tarihi Liverpool yenilgisiyle sarsılan Beşiktaş'ta, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in, 12 Kasım Pazartesi günü basın toplantısı düzenleyeceği açıklandı.

Demirören'in pazartesi günü saat 11.00'de, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde genel durum değerlendirmesi amacıyla basın toplantısı düzenleyeceği duyuruldu.

08.11.2007


 

G.Saray UEFA'da 3 puan arıyor

Galatasaray, UEFA Kupası 2. tur (H) Grubu’ndaki ikinci maçında bugün İstanbul’da İsveç’in Helsingborg takımını konuk edecek. Ali Sami Yen Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak maçı, İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Michael Leslie Dean yönetecek.

Karşılaşma D Smart'tan şifreli olarak naklen yayınlanacak. Gruptaki ilk maçında deplasmanda Fransız temsilcisi Bordeaux’ya 2-1 mağlup olarak kötü bir başlangıç yapan sarı-kırmızılı ekip, kendi seyircisi önünde Helsingborg’u yenerek hem moral kazanmanın, hem de iddiasını sürdürmenin planlarını yapıyor. Sarı-kırmızılılarda Helsingborg karşılaşması öncesi Ayhan, Özgürcan ve Okan’ın sakatlıkları sürerken, Linderoth, Sabri ve Hakan Şükür’ün ise oynayabilecek durumda oldukları açıklandı. Ayrıca, dün yapılan antrenmanda kasığından sakatlanan Uğur’un tedavisi de sürerken, bu oyuncuyla ilgili kararın maç öncesi verileceği bildirildi.

Galatasaray, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp yönetiminde bu sezon 6. Avrupa Kupası maçına çıkacak. Sarı-kırmızılı ekip, Alman çalıştırıcı yönetiminde geride kalan 5 maçta 3 galibiyet alırken, 2 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı. Galatasaray, bu sezon oynadığı Avrupa maçlarında rakip kalelere toplam 12 gol atarken, filelerinde ise 8 gol gördü. Feldkamp, yönetimindeki ''Cim Bom'', oynadığı tüm Avrupa Kupası maçlarında gol atmayı başarırken, aynı zamanda hepsinde de gol yemesiyle dikkati çekti. Öte yandan Galatasaray, Avrupa kupalarında 203. maçına çıkacak. Sarı-kırmızılılar, geride kalan 202 Avrupa Kupası maçında 74 galibiyet ve 78 yenilgi alırken, 50 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere 266 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 298 gole engel olamadı. ‘Namaz da kıldık, oruç da tuttuk ama şampiyon da olduk’ Galatasaray'ın eski milli futbolcusu Hakan Ünsal, gazeteci Fatih Altaylı’nın sözlerini sürpriz bulmadığını belirterek, “Galatasaray’dan neden gönderildiğimi ben zaten biliyordum. Fatih Altaylı bunu geç de olsa itiraf etti. Ne mutlu bana ki, dini yaşayan bir futbolcu olduğum için Galatasaray’dan gönderildim. O zaman da hiç üzülmemiştim, şimdi daha da mutlu oldum” dedi. Ünsal, şunları söyledi: "Bizim dönemimizdeki takımın oyuncu kalitesi çok iyiydi. Fakat bizim bir farkımız vardı, inanç birliği yapmıştık ve bu şekilde takımı bir yerlere getirmiştik. Tüm takım olarak birbirimizi çok seviyorduk ama inanç birliği bizi daha kuvvetli bir birlikteliğe ulaştırmıştı. Biz, Namaz da kıldık, oruç da tuttuk ama şampiyon da olduk.” Hem de dört sene üst üste. UEFA Kupasını ve Süper Kupa’yı aldık."

08.11.2007


 

Efes, deplasmanda Maccabi karşısında

Türk basketbolunun güçlü ismi Efes Pilsen, ULEB Avrupa Ligi’nde bugün deplasmanda İsrail’in Maccabi Elite Tel Aviv takımıyla yapacağı maçla birlikte Avrupa kupalarındaki 376. sınavına çıkacak.

Lacivert-beyazlılar, Avrupa kupalarında bugüne dek yaptıkları 375 maçın 235’ini kazanırken, 140 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı.

MACCABİ'YE KARŞI 9-6 ÖNDE

Öte yandan Efes Pilsen, Maccabi Elite Tel Aviv ile Avrupa kupalarında daha önce yaptığı 15 maçtan 9’unu kazanırken, 6 kez rakibine yenildi. Türk temsilcisi, İsrail ekibiyle deplasmanda yaptığı 7 maçtan ise 3’ünü kazandı, 4’ünü yitirdi. Bu arada, Avrupa kupalarında İsrail takımlarıyla genel olarak 25 kez karşılaşan Efes Pilsen, bunların 17’sinden galip ayrılmayı bildi.

08.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri