Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye, PKK’yı bitirmek istemiyor mu?

Ortadoğu’yu ve Kuzey Irak’ı yakından takip eden El Cezire Televizyonu Türkiye Koordinatörü Yusuf El Şerif, Türkiye’nin PKK ile mücadelesinin bölge kamuoyunda nasıl algılandığını Yeni Asya’ya anlattı. Şerif, “Celal Talabani, 2002-2004 arasında Türkiye’ye bir öneri sunuyor. ‘150-200 kişiyi İsveç’e göndereceğiz, kalanlar Türkiye’ye geri dönsün. Böylece PKK sorunu bitmiş olsun’ diyor. Bu, Talabani’nin üzerinde çalıştığı bir proje. Türkiye PKK’yı bitirmek istemiyor gibi bir kanaat var” şeklinde konuştu.


Yalman: “Kürt yoktur” diye eğitildik

İlk itiraf, Kürtlerin kendilerini ifade etmek istediklerini söyleyen, “Oysa bizler ‘Kürt yoktur’ diye eğitilmişiz. Kürtleri, Türklerin kolu olarak gör

Avrupa basını rapora daha ilgili

Avrupa Komisyonu’nca yayınladığı eleştirel İlerleme Raporu Avrupa basınında büyük yankı buldu. Raporu değerlendiren yabancı medya kuruluşları “Raporun


  Gül: Dostluğumuzun kıymetini bilmediniz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin Ermenistan’ı 16 Aralık 1991’de tanıdığını, Karadeniz’e sahili olmadığı halde Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’na davet etttiğini belirterek,”Buna rağmen, Türkiye ile Ermenistan arasında diplomatik ilişki kurulmasını engelleyen sorunlar ortaya çıkmıştır. Bugün bulunduğumuz noktaya gelinmesinden Türkiye’nin sorumlu olduğunu düşünmüyorum” dedi.


  Şimşek: Reformlara devam edeceğiz

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn’le görüştü.


  Şen: Uyarılara kulak tıkanmasın

Avrupa Komisyonu´nun Türkiye´ye ilişkin ilerleme raporunu değerlendiren Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen, raporda beklenmedik ifadelerin yer almadığını, ancak Avrupa Birliği´nin reformların yeniden hızlandırılması gerektiği yönündeki uyarısına kulak tıkanmaması gerektiğini söyledi.


  Roth: Rapor gerçekçi

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, “raporun bir yandan Türkiye’deki reformları övdüğünü, diğer yandan eksikliklere işaret ettiğini, Türkiye’nin bu eksiklikleri gidermesi durumunda AB üyesi olabileceğini” söyledi.


  Uslu: Türkiye 301 ayıbından kurtulmalı”

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, Türkiye’nin AB ilişkilerinde önemli bir sınavdan geçmeye devam ettiğini belirtirken, “Türkiye, uyum çalışmalarını kesintisiz sürdürmelidir” dedi.


  301. madde ilk fırsatta gündeme gelecek

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TCK’nın 301. maddesiyle ilgili sivil toplum örgütlerinin önerileri ışığında, 5-6 farklı önerinin, gerekçeleriyle birlikte hazırlandığını belirterek, ‘’İlk fırsatta bu öneriler, Bakanlar Kurulunda görüşülerek, bunlardan biri tercih edilip parlamentoya gönderilecek’’ dedi.


  Karlı günler başladı

Daha ziyade Orta ve Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı, hayatı etkiledi. Yetkililer, özellikle Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan’da vatandaşları, muhtemel don olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bu arada D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişinde yoğun kar yağışı sebebiyle trafiğin akışında zorluk ve sıkıntı yaşandı.


  MASAK’a terörle mücadele görevi

Maliye Bakanlığı, terörün finansmanına ilişkin şüpheli işlemlerin bildirilme şekil ve esaslarını bir tebliğle düzenledi.


  Otobüs Kelkit Çayı’na uçtu

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde bir yolcu otobüsü Kelkit Çayı’na devrildi. 29 kişinin yaralandığı kazada devrilen otobüs ırmaktan çıkarılırken, kazanın ardından kaybolduğu belirtilen çocuğa ulaşılamadı.


  TİHV’den Şahin’e tepki

PKK tarafından rehin alınan 8 Türk askerinin serbest bırakılmasının ardından Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in “sevinemediği”ni belirten ifadelerini eleştiren Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Yavuz Önen asker dahi olsa her insanın yaşama hakkı olduğunu belirtti.


  Yangınlar 15 saniyede tesbit edilecek

Bilkent Üniversitesi, Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte “Bilgisayarlı Görmeye Dayalı Orman Yangını Bulma ve İzleme Sistemi” adlı bir proje yürütüyor. Sözkonusu projede geliştirilen yazılım teknolojisinin, orman yangınlarını 15-45 saniye içinde tespit edilmesini sağlayacağı bildirildi.


  Şule Yüksel hastanede

Yazar Şule Yüksel Şenler, zatürre tanısıyla hastaneye yatırıldı.


  Kök hücre merkezimiz açılıyor

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (KÖGEM) çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği, 500 bin dolar harcanan merkezin 15 Kasım’dan sonra açılacağı bildirildi.


  Deniz Feneri depremzedelerin yanında

Deniz Feneri Derneği’nin Denizli’de deprem sonrası yaptırdığı prefabrike ev sayısı 48’e ulaştı.


  Dikkat radyasyon tehlikesi var!

Teknolojinin gelişmesi ve radyasyon yayan cihazların kullanımının artmasıyla buna maruz kalan kişilerde vücut dengesinin bozulduğu ve rahatsızlıkların ortaya çıkmaya başladığı belirtiliyor.


  Güneydoğu’da toz bulutu

Güneydoğu, iki gündür Arabistan çölleri üzerinden gelen toz bulutunun etkisi altında.


  İyi uyku gripten korur

mraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mesut Başak, gripten korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirmek ve uyku düzenine dikkat etmek gerektiğini bildirdi.


  Yeni bir gezegen daha keşfedildi

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nden (NASA) bilim adamları, güneş sistemi dışında, bir yıldızın yörüngesinde dönen 5. gezegenin keşfedildiğini bildirdi.


  Şişmanlık da kanser sebebi

İngiltere’deki Oxford Üniversitesi araştırmacıları, orta yaş ve üzerindeki binlerce kadının kansere yakalanmasının ardındaki en önemli etkenin aşırı kilolar olduğunu öne sürdü.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri