Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Meclisin gündemi yoğun

TBMM Genel Kurulu bu hafta yoğun bir şekilde çalışacak. Genel Kurul ilk olarak pek çok kiracı ve ev sahibinin beklediği Kat Mülkiyeti Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı ele alınacak. Görüşmelerin Salı günü tamamlanamaması durumunda tasarıya, 14 Kasım Çarşamba günü de devam edilecek.

Tasarıya göre, depreme karşı güçlendirme için yapılacak harcamalar, ana gayrimenkulün genel giderlerine ilave edilebilecek. Binayı güçlendirme gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki, ödemede geciktiği günler için aylık yüzde 5 tazminat ödeyecek. Kat maliki, diğer maliklerin 5’te 4’ünün rızası olmadıkça, ana gayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, tesis, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramayacak.

Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları Kanununda değişiklik öngören kanun tasarısı da Kat Mülkiyeti Kanununda değişiklik öngören tasarıdan sonra ele alınacak. Tasarıyla izleme kurullarının 5 olan asıl üye sayısı aynen korunuyor, ancak yedek üyelik getiriliyor. Böylece izleme kurulları, 5 asıl ve 3 yedek üyeden oluşacak. TBMM Genel Kurulu, 15 Kasım Perşembe günü çeşitli askerlik kanunlarında değişiklik öngören 5 tasarıyı görüşecek.

/ ANKARA

12.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kudüs için evrensel randevu

  Uluslararası STK Fuarı

  Etkili yağış sürecek

  Batı fırtınaya teslim

  Arınç: DTP, terör örgütüyle bağını kessin

  İlk hac kafileleri dualarla uğurlandı

  Hastanelere din görevlisi talebi

  Aydınlar hâlâ soğuk savaş takıntılı

  Yasamaya yeni model arayışı

  Meclisin gündemi yoğun

  Aytaç Durak: Belediyecilikte particilik olmaz

  Proton, İslâmî araç üretecek

  Nicole Kidman: Önce ailem sonra kariyerim


 Son Dakika Haberleri