Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hastanelere din görevlisi talebi

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneğinin (ÖNDER), “3. İmam Hatipler Kurultayı” yapıldı. Kurultayda hastanelerde hastalara ve hasta yakınlarına manevî destek sağlayacak din görevlilerinin tayin edilmesi talep edildi.

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER), hastanelerde din görevlisi istihdamı talebinde bulundu. ÖNDER’in, ‘’3. İmam-Hatipler Kurultayı’’ ve 45. Olağan Genel Kurulu, Eminönü Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti. ÖNDER üyeleri, kurultayda ‘’Dünya Hastanelerinde Din Hizmetleri Raporu’’ ile hastanelerde hastalara ve hasta yakınlarına manevi destek sağlayacak din görevlilerinin istihdam edilmesi konusunu gündeme getirdi. Kurultayın açılış konuşmasını yapan ÖNDER Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula, yurt dışındaki hastanelerde ilahiyat eğitimi almış bir din adamı ve onunla birlikte çalışan bir ekibin mevcut olduğunu belirterek, bu görevlilerin ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası nekahet döneminde hastalara ve hastalarını kaybetmiş hasta yakınlarına dini inancı yönünde psikolojik yardımda bulunduklarını, moral takviyesi yaptıklarını anlattı. Sula, batı ülkelerinde bu hizmeti veren hastanelerde istihdam edilen din görevlilerinin ya devlet ya kilise ya da özel kurumlar tarafından finanse edildiğini vurguladı.

Bu ülkelerde özel hastaneler içinde din görevlisi hizmeti verenlerin daha çok talep edildiğine dikkati çeken Sula, fotoğraflar eşliğinde bu hastanelerde yer alan kiliselerden kesitler gösterdi.

Türkiye’de böyle bir uygulamaya 1995 yılında yer verildiğini ve 3 yıl kadar sürdüğünü, ancak Ankara Tabipler Odası’nın, bu uygulamanın laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştay’a başvurarak yürütmeyi durdurduğunu dile getiren Sula, ‘’Biz bu raporumuzla ‘hatadan dönmek erdemdir’ diyoruz. Bu tarz uygulamaların hepsi laik ülkelerde geçiyor’’ dedi. Sula, ‘’Bizim muasır medeniyet diye örnek aldığımız her yerde bu uygulama yapılıyor. Batı ülkelerinde her hasta kendi dininde bir görevli talep etme ya da reddetme hakkına sahiptir’’ diye konuştu.

Yusuf Ziyaettin Sula, hastanelerde din görevlisine yer verilmesi halinde 15-20 bin kadar imam hatip

mezununun istihdam edileceğini vurguladı.

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

12.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kudüs için evrensel randevu

  Uluslararası STK Fuarı

  Etkili yağış sürecek

  Batı fırtınaya teslim

  Arınç: DTP, terör örgütüyle bağını kessin

  İlk hac kafileleri dualarla uğurlandı

  Hastanelere din görevlisi talebi

  Aydınlar hâlâ soğuk savaş takıntılı

  Yasamaya yeni model arayışı

  Meclisin gündemi yoğun

  Aytaç Durak: Belediyecilikte particilik olmaz

  Proton, İslâmî araç üretecek

  Nicole Kidman: Önce ailem sonra kariyerim


 Son Dakika Haberleri