Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bu tablo barış getirir mi?

İsrail ve Filistin liderleri, bu ay sonunda ABD’nin Annapolis şehrinde görüşmeden önce Türkiye’de Ankara Forumu çerçevesinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye’nin öncülüğünde 2005’te başlatılan ve Filistin ile İsrail arasında güven artTırıcı bir mekanizma olmayı amaçlayan Ankara Forumunda buluştu.


İsrail engellemesin

Gazze ve Batı Şeria’da sanayi bölgeleri projesini bir an önce hayata geçirmek istediklerini belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat

Sınırötesi macera olur

Birleşmiş Milletler (BM) eski Genel Sekreteri Kofi Annan, ‘’Askerî hareketler konusu beni son derece korkutuyor. Bunun birazcık macera olacağını düşü


  Sınıra sevkıyat devam ediyor

Muhtemel bir sınır ötesi harekâta hazırlanan Türkiye, sınıra asker sevkıyatına devam ediyor. Kuzey Irak sınırına asker yığan silâhlı kuvvetler sivil plakalı araçlarla askerleri sınıra gönderiyor.


  Emekli Tümgeneral: Dağdaki teröristi öldürmekle, terör bitmez

Emekli Tümgeneral Yavuz Ertürk, ‘’Güneydoğu Anadolu’nun ‘G’sini, terörün ‘T’sini bilmeyen, o bölgeyi hiç görmemiş, orada hiç yaşamamış büyüklerimiz, dostlarımız, bu işleri çok güzel anlatıyor’’ dedi.


  Yayın yasağı bu sefer askerden geldi

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi, ‘’Hakkari Dağlıca’da 21 Ekim 2007 tarihinde meydana gelen ve 12 erin şehit olması, 17 erin yaralanmasıyla sonuçlanan terörist saldırıyla ilgili olarak, 8 şüpheli hakkında devam eden soruşturma konusunda tüm yazılı ve görsel basın ve medya kuruluşlarına yayın yasağı’’ getirdi.


  CHP, MHP’yi kızdırdı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’nin Irak’ın kuzeyi ile ilgili açılımına sert çıktı. Bunun Barzani’nin geleceğine yatırım projesi olduğunu savunan Bahçeli, şöyle konuştu: ‘’Türkiye’nin karşısındaki sorun ve tehditlerin niteliği hakkında yanlış tesbit ve teşhislere dayanan bu açılımın temeli ve mantığı sakattır, içeriği çelişkilerle doludur ve zamanlaması çok yanlış olmuştur. CHP’nin açılımı, Barzani ve Peşmergelerine bağımsız devlet olma yolunda verilmiş bir sigorta poliçesidir.’’


  Genelkurmay'dan yalanlama

Genelkurmay Başkanlığı, ‘’Dağlıca Tabur Komutanı ile bir Üsteğmenin tutuklandıklarını’’ belirten haberin ‘’tamamen gerçek dışı olduğunu’’ bildirdi.


  Jetler, sınır ötesini bombaladı iddiası

Türk jetlerinin, Kuzey Irak’ta dün gece sınır ötesinde bazı noktaları bombaladığı bildirildi.


  Ahmet Türk: Seçimle geldik, seçimle gideriz

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, ‘’Kimse bizi bu baskılarla terbiye etmeye kalkmasın. Biz bu Meclise kimsenin memuru olarak gelmedik. Her milletvekili gibi seçimle geldik seçimle de gideriz’’ dedi.


  Çiçek: Babacan, muhalefete bilgi verecek

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’ın, terörle mücadele konusunda hükümetin temasları hakkında bugüne kadar ne yapıldıysa bilgi paylaşmak amacıyla bir muhalefet turu yapacağını bildirdi.


  WT: Türkiye’yi durdurmak çifte standarttır

Washington Times gazetesi, Washington’ın öğretmen, doktor, mühendis, asker masum insanları öldüren Marksist-Leninist terör örgütü PKK’ya karşı harekete geçmek isteyen Türkiye’yi durdurmaya çalışmasının çifte standart olduğunu yazdı.


  Kaçaklar TÜİK’i uğraştırıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Gaziantep Bölge Müdürlüğü nüfus kayıt sistemine dahil etmek için 51 bin kişiye ulaşmaya çalışıyor


  Milletvekillerine diyabet taraması

Birleşmiş Milletler (BM) 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle, Türk Diyabet Vakfı ve Başkent Üniversitesi’nin işbirliğiyle, yarın TBMM’de milletvekillerine diyabet taraması yapılacak.


  Doğu'da kutup soğukları

Doğu Anadolu Bölgesi’nde soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 20 dereceyle Erzurum’da ölçüldü.


  Uludağ’da 35, Kartalkaya'da 40 cm kar

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı 35 santimetreyi buldu.


  Doğuda çalışan doktorlar sıkıntılı

Erzurum Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Ersoy Özmen, Doğu Anadolu Bölgesinde görev yapan doktorların en önemli sıkıntılarının önlerini görememeleri olduğunu söyledi.


  Endüstri kirletiyor

Türkiye’deki endüstri kuruluşlarının yüzde 98’inde arıtma tesisi kullanılmadığı, olanların da bir kısmının yetersiz veya çalışamaz durumda bulunduğu bildirildi.


  MEB, ‘çocuk kulüpleri’ açıyor

Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü, özellikle çalışan velilere kolaylık sağlamayı amaçlayan ‘’Çocuk Kulüpleri’’ kurmaya hazırlanıyor.


  Türkiye’de 6 milyon kişi şeker hastası

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksun Ayvaz, son yıllarda obezite oranlarındaki artışın şeker hastası sayısındaki artışı da beraberinde getirdiğini belirterek, ülkede 6 milyon civarında şeker hastası bulunduğunun tahmin edildiğini bildirdi.


  Bilgi vermeyen kuruma ceza

Türkiye’de emsal teşkil edecek davada bir kamu kurumu, Bilgi Edinme Yasası kapsamında yapılan başvuruya yasada belirtilen 15 günlük zaman diliminde cevap vermeyince ‘Hizmette kusur’ işlendiği gerekçesi ile 1000 YTL tazminat cezasına çarptırıldı.


  37 bin araçlık otopark hizmette

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugüne kadar 37 bin araçlık kapalı yeraltı otoparkını tamamlayarak hizmete açtıklarını söyledi.


  Kurbanlıklarınızı çaldırmayın

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte muhtemel kurban hırsızlıklarına karşı besici ve köylüler, ahırlarına alarm sistemi kurmaları ve devriye nöbetleri tutmaları için uyarıldı.


  Sürücüler trafik kurallarını bilmiyor

Kara Yolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Enstitüsünce yapılan ankete katılan ehliyetli sürücülerin yüzde 72,6’sı trafik lambaları, yüzde 41’i de okul taşıtlarındaki işaret ile ilgili soruyu yanlış cevaplandırdı.


  Dalgalara çözüm arayışı

Karadeniz Sahil Yolu’nun Çayeli şehir geçişinin, 10 gün içinde iki kez dalgaların taşıdığı taşlar sebebiyle trafiğe kapanması üzerine Karayolları çözüm arayışına girdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri