Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Terim: Çok formdayım

A Millî Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, ''Ciddi olarak hakikaten formdayım. Antrenörün formlu veya formsuz oluşu önemlidir. Ben de formda olduğumu hissediyorum. İnşallah bunu da oyuncularımızla birlikte Norveç maçına yansıtacağız'' diye iddialı konuştu.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Norveç ile yapacakları karşılaşma öncesi kendisini formda hissettiğini söyledi. Milli Takım'ın Estonya'nın Tallinn kentinde konakladığı Radisson SAS otelinde bir basın toplantısı düzenleyen Fatih Terim, ''Ciddi olarak hakikaten formdayım. Antrenörün formlu veya formsuz oluşu önemlidir. Ben de formda olduğumu hissediyorum. İnşallah bunu da oyuncularımızla birlikte Norveç maçına yansıtacağız'' dedi.

PLANLARIMIZ TUTMADI

Grupta ilk 4 maçlarını kazandıktan sonra hedeflerinin, bugün Norveç ve Bosna Hersek maçlarına gelinen ortamda, çok daha farklı bir milli takım kadrosu oluşturmak olduğunu vurgulayan Terim, şöyle devam etti: ''Çünkü planlarımızda Norveç maçına minimum 4 puan farkla girmek vardı. O günkü oyun ve takım bunu gösteriyordu ama futbolun cazibesi burada, olmayan haller başımıza geldi ve bu şekle geldik. Esasında, 2008 Haziran'ında yapılacak Avrupa Şampiyonası'nın resmi ama ilk hazırlık maçı kadrosu gibi olacaktı. Buradan itibaren son aylarda bu şekilde hazırlanacaktık. Burada anahtar cümle, 'Biz şu günde, şu kadroyu açıklarken, garantileyeceğimizi düşünüyorduk. 2008 ile 2009 ve 2010'ların takımını açıklamaktan memnun olacağımızı düşünüyorduk ama şartlar bizi buraya getirdi.''

YILDIRAY'IN SAKATLIĞI CİDDİ

Fatih Terim, sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkartılan Mehmet Topuz ve Fatih Tekke'yle ilgili planları olduğunu, ancak bunların geride kaldığını ifade ederek, şöyle devam etti: ''Muhakkak ki, planlarımızda varlardı. Özellikle Mehmet Topuz, hem orta sahada, hem de kanatta Hamit'i başka yerde kullanma adına Gökhan Gönül ile farklı işler yapabilirdi ama sakatlığı buna el vermedi. Fatih Tekke ise uzun zaman sakattı ve çağıramıyorduk. Son 4 maç iyileşti ama yine son maçında oyunu terk etmiş. Yapacak bir şey yok. Ayrıca, Yıldıray'ın da ciddi bir sakatlığı var. Onun MR'ı tekrarlanacak. Oradan çıkacak sonuçta belirleyici olacak. En az perşembe gününe kadar her halukarda antrenmana çıkaramayacağımız gerçek. İsterim ki, her oyuncum yüzde 100 olsun. Ama tabii ki doktorların tavsiyesi ve kararı önemli. Yıldıray'ın ve benim kararlarım da önemli. Orada alacağımız karar acaba çıkıp yarıda bırakmasına, sonradan herhangi bir acil duruma neden olabilir mi? Risk ne kadar bilmiyorum. Bekleme sürecindeyiz."

Hakan ve İbrahim çok hizmet verdi

Fatih Terim, Hakan Şükür ve İbrahim Üzülmez gibi isimleri kadroya çağırmaması ile ilgili bir soru üzerine, ''Herkesin bir emek verme ve hizmet etme dönemi var'' diyen Terim, ''Bu hizmet zamanlarına saygı duyuyorum. Hepimizin bayrak değişimi olduğu zamanlar var. Olaya böyle bakmak lazım. Hatta bu arkadaşlarımızla, inşallah Norveç maçını kazanacağız ve Bosna Hersek maçında hep beraber yedek kulübesinin arkasında olacağız. Olayın adını isterseniz, olmazsa olmazlar, vazgeçilmezler olarak koymayalım. Çok büyük hizmetler ettiler ve etmeye de devam ediyorlar'' diye konuştu.

14.11.2007


 

Beşiktaş sahipsiz kalmaz

Beşiktaş Kulubü başkanlığına adı geçen eski yöneticilerden İhsan Kalkavan, siyah-beyazlı kulübün hiçbir zaman sahipsiz kalmayacağını belirterek, "Herşey yoluna girecek" dedi.

Türk Kalp Vakfı 11 Altın Adam Yarışması'na onur konuğu olarak katılan Beşiktaşlı spor adamı İhsan Kalkavan, Beşiktaş'ın son günlerdeki durumuyla ilgili soruya, "Beşiktaşlı olarak sıkıntılı ve üzüntülü günler geçiriyoruz. Bence Kulüp başkanı Süleyman abiden feyz almalı diye düşünüyorum. Süleyman abi çok iyi bir örnektir. PAF takımı olayı Liverpool hezimetinin önemli bir nedenidir. Bu konu o kadar çok gündemde kaldı ki maça konsantre olunamadı. Beşiktaşlılar Liverpool maçını artık unutmalı" diye cevap verirken, Beşiktaş camiasının ileri gelenlerinin bir araya gelip ne yapılması gerektiği konusunda konuşmaları gerektiği kanaatindeyim" dedi.

TALİHSİZ BİR DÖNEM

"Bütün Beşiktaşlılar gibi endişeliyim" diyen Kalkavan, "Ben Fenerbahçeliyim, Galatasaraylıyım ama Beşiktaş'ın haline çok üzülüyorum diyorlar. Bu ifade beni kahrediyor. Federasyonla ve hakemlerle ilgili talihsiz bir dönem yaşıyoruz. Kasıtlı olduğuna inanmıyorum ama Beşiktaş ciddi talihsiz kararlara maruz kalıyor. İnşallah bu dönemi atlatıp, güzel günlere kavuşacağız" şeklinde konuştu.

YENİ YÖNETİM İHTİYACI VAR

Başkanlık için adının geçmesiyle ilgili olarak ta konuşan Kalkavan, sözlerini şöyle tamamladı: "Geçmişte başkanlığa talip olduğumda yanımda çok büyük isimler vardı. Maksat Beşiktaş'ı dünya markası yapmaktı. Şimdi de bu insanlar Beşiktaş'ın onlara ihtiyacı olduğunu hissettiklerinde mutlaka her türlü güçlüğü göze alacaklardır. Ancak ortada icraatına devam eden seçimle gelmiş bir yönetim var. Çekil, sen bu işi yapamıyorsun demek ortalığı karıştırmaktan başka işe yaramaz. Ama çekilirse, Beşiktaş sahipsiz kalmayacaktır. Mutlaka para da bulunur, her şey de yoluna girer. Ben buna inanıyorum. Beşiktaş'ta bugüne kadar basiretli bir yönetim ihtiyacı hiç bu kadar hissedilmemişti"

14.11.2007


 

Nihat: 2 maçı kazanıp, şampiyonaya gideceğiz

İspanya'da La Liga'da oynadığı futbolla göz dolduran ve son maçlarda Villarreal forması altında attığı gollerle yeniden A Milli Takıma davet edilen Nihat Kahveci Türkiye'nin iki maçı da kazanarak 2008 Avrupa Şampiyonası Finallerine gideceğini söyledi.

A Milli Takım'ın kamp yaptığı Estonya'da konuşan Nihat, yurt dışında forma giyen lejyonerlerin son haftalarda başarılı olduğunu belirterek, ''Yurt dışında oynayan arkadaşlarımız iyi. Takımlarımızda oynuyoruz ve form durumlarımız da iyi. Attığımız gollerle kazanılan maçlara katkıda da bulunuyoruz. Umarım bunu milli takımımıza da yansıtırız. Bu bilinçle buraya geliyoruz'' dedi.

Nihat, A Milli Takımı 2 zor maçın beklediğini de belirterek, ''Ben olaya olumlu yönünden bakıyorum. Çünkü iki maçı da kazandığımız zaman şampiyonaya gideceğiz. Kimsenin puan kaybetmesini, takılmasını beklemek gibi bir durumumuz yok. Direkt rakibimizle oynayacağız. Onların sahasındayız ama yine de kazandığımız da neleri kazanacağımızı biliyoruz. Kazandığımız zaman biz istediğimizi alacağız. Kolay olmayacak bunun bilincindeyiz. Hava şartları, rakibin gücü ve finaller için şans yakalamış olması önemli değil, önemli olan bizim ne yapacağımız.'' diye konuştu.

14.11.2007


 

‘Altın Adam’ Yusuf Şimşek

Türk Kalp Vakfı'nın sponsorluğunda gerçekleştirilen ''11 Altın Adam Yarışması''nda Denizlisporlu Yusuf Şimşek 192 oyla altın adam seçildi.

Sivasspor'un başında başarılı bir sezon geçiren teknik direktör Bülent Uygun, Eylül ayının teknik adamı seçildi. Toplam 335 oy alan Uygun, diğer adaylar Karl Heinz Feldkamp, Ertuğrul Sağlam ve Zico'yu geride bırakarak zirveye çıktı. Toplantıda, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın 291 oy ile ayın yöneticisi, Cüneyt Çakır da 242 oy ile ayın hakemi seçildi.

14.11.2007


 

Beşiktaş'tan yalanlama

Siyah-beyazlılar, kulübün satın alınmasına yönelik teklif geldiği haberini yalanladı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na yaptığı açıklamada, ''13.11.2007 tarihli Referans Gazetesi'nde, Hint-İngiliz ve Türk ortaklı bir şirketin Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nü satın almak istediği ve Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Sami Çoban'ın böyle bir tekliften haberdar olmadığımız ile ilgili açıklamalarına yer verilmiştir. Söz konusu teklifin gerçekle ilgisi yoktur'' denildi.

14.11.2007


 

Alex Kapodokya'da balonla stres att

Fenerbahçe'nin kaptanı Alex, Türkiye'nin peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'yı gezdi.

Fenerbahçe'nin 2-1 Kayserispor'a mağlup olduğu maçın ardından Kapadokya'ya gelen Alex, burada stres attı. Nevşehir'in merkeze bağlı, peribacalarının yoğunlukta bulunduğu Göreme beldesinde sabahın erken saatlerinde sıcak hava balonu ile gökyüzünden keşif TUruna çıkan Alex, Kapadokya'yı gökyüzünden izledi. Alex'i görenler, onunla hatıra fotoğrafı çektirebilmek için adeta yarıştılar.

14.11.2007


 

Bermek'e kulak verin

Türk Kalp Vakfı, 11 Altın Adam Yarışması'nda yine güzel bir toplantıya evsahipliği yaptı. Vakıf Başkanı Çetin Yıldırımakın, Tahkim Kurulu Başkanı & CAS Üyesi Türker Arslan, Beşiktaşlı Spor Adamı İhsan Kalkavan, Spor Adamı Ayhan Bermek, eski hakemlerden Muzaffer Sarvan ve İst. BŞ. Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile Süper Lig hakemi Bünyamin Gezer toplantıda kendilerine yöneltilen sorulara cevap verdi.

ÜNİVERSİTE GİBİ EĞİTİM DAİRESİ

Futbol Federasyonu eski yöneticisi Ayhan Bermek, bize enteresan gelen açıklamalarda bulundu ve ligde maç yönetecek hakemlerin mutlaka fakülte mezunu olmasını şart koştu. Federasyon başkanlığına aday olduğu zaman hakemler üzerinde projeleri olduğunu hatırlatan Bermek, federasyonunun eğitim dairesini üniversite haline getirmeyi planladığını anlatarak, şöyle konuştu:

FAKÜLTE DİPLOMALI HAKEM

''Hakemin eğitimini futbolun çok üst seviyeye çıkarmalıyız. Sorduğum zaman değerli hakemlere 'Diplomanız var mı?' diye. Seminerlerden diploması olduğunu söylüyorlar. Keşke genç olsaydım da hakemliğe soyunsaydım. Hakemliğin eğitimi bir güçtür, MHK'nin elinde olmamalı. Bir hakemin (A) klasmanda maç yönetebilmesi için o fakülteyi bitirmesi lazım. Bu dersleri de saygı değer hocalar eğitim dairesinde vermeli. Siz Collina'yı bekleyin o zaman. Çünkü Collina'dan daha değerli bu adamlar.''

2 BİN POLİS AYIP DEĞİL Mİ?

Yabancı transferindeki harcanan yüksek bedellerle ilgili olarak da Ayhan Bermek, şunları kaydetti: ''Nerede federasyonun denetimi? Futbolun F'sinden L'sine kadar federasyon sorumludur. Kars'ta bir olay olmuşsa buna müdahil olacaktır. Statlarda emniyeti temin edememişsiniz. Evvela sorun bir Bünyamin Gezer'e, soyunma odasından nasıl çıkıyorsunuz diye? Statların emniyeti temin edilmemiş. Kaç kamera var? Uzay yolu filmdeki gibi harekat dairesi olmalı orada. Kuş uçsa görülmeli. O koridor süper gözetim ve emniyet altında gözlenmeli. Statlardaki gözetim odasında emniyetten üst düzeyde bir yetkili olmalı. Bir de hakim geçici olarak atanmalı. Aşağıda karakolu kurun, iki hafta yapın bunu. 2 bin polis çok ayıp. 300 polis koyar oturtursun. Nasıl olsa gözetim odasında izlersiniz ve olan yere müdahale yaparsınız. Aklı ön plana koyamamanın ızdırabını çekiyoruz.''

3 BÜYÜKLER NİYE BULAMIYOR

Bermek, Kasımpaşa ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un sahip olduğu iki santrforun şu anda ne Fenerbahçe, ne Galatasaray, ne de Beşiktaş'ta bulunmadığını belirterek, ''300 bin dolara almışlar. 3-5 milyon dolar deselerdi belki Fenerbahçe onları alırdı'' diyerek espri yaptı.

Erol DOYURAN

14.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri