Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Ya bayram ya hüsran

A Milli Futbol Takımı 13. Avrupa Şampiyonası elemelerinde bugün Norveç deplasmanında tamam mı, devam mı maçına çıkacak. Alman hakem Markus Merk'in yöneteceği karşılaşmayı Kanal D naklen yayınlayacak.

A Milli Futbol Takımı'nın, 2008 yılında İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyecekleri 13. Avrupa Şampiyonası Finalleri öncesinde, elemelerde Norveç ile yapacağı (C) Grubu'ndaki 11. maç, Türk futbol tarihi için çok büyük önem taşıyor. Finallere katılabilmek için mutlak galibiyet ihtiyacı bulunan Türk Milli Takımı, yenilgi halinde, grup maçlarının tamamlanmasına 1 karşılaşma kala havlu atacak, beraberlikte dahi şansını adeta mucizelere bırakacak. Ullevaal Stadyumu'nda oyananacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Markus Merk yönetecek. Kandal D bu önemli karşılaşmayı naklen yayınlayacak.

BERABERLİK BİLE YETMİYOR

Yunanistan'ın ardından gruptan finallere gidecek ikinci takımı belirlemesi açısından çok büyük önem taşıyan karşılaşma öncesi ev sahibi Norveç 20 puanla ikinci, Türkiye ise 18 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Norveç, Türkiye'yi yenmesi durumunda aradaki puan farkını 5'e çıkararak, son maçlar öncesi finallere katılmayı garantileyecek. Beraberlik halinde ise aradaki puan farkı korunacak. Grupta son maçlarda Türkiye ve Norveç, hiçbir iddiası bulunmayan ekiplerle karşılaşacak. Türkiye'nin İstanbul'da Bosna-Hersek, Norveç'in de deplasmanda Malta ile karşılaşacağı göz önünde alındığında, avantajın Norveç'te olduğu görülüyor. Türkiye'nin galibiyeti halinde ise ipler bu kez ay-yıldızlı ekibin eline geçecek.

Mutlaka yenmeliyiz

Türkiye, Norveç'i yenerse finallere katılma yolunda çok büyük avantaj yakalayacak. (A) milliler, bu durumda, 21 Kasım'da Ali Sami Yen Stadı'nda Bosna-Hersek'i de mağlup ederse, Norveç'in Malta ile olan maçının sonucunu beklemeden, 2008 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılmaya hak kazanacak. Ancak,bugün alınacak galibiyet dışındaki bir sonuçta, Türk futbolunda milli takımlar bazında son yıllardaki düşüş sürecek.

441. MAÇA ÇIKIYOR

A Milli Takımı, Norveç ile bugün yapacağı maçıyla birlikte 441. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Futbol Takımı, 84 yıllık tarihinde, 230'u resmi, 210'u özel olmak üzere geride kalan toplam 440 maçta, 151 galibiyet, 105 beraberlik alırken, 184 kez de rakiplerine yenildi. Ayyıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 562 gol atarken, kalesinde 683 gol gördü.

17.11.2007


 

Fatih Terim'in 65. millî sınavı

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, bugün Oslo'da 65. milli sınavına çıkacak.

Milli Takım'ın başında ilk sınavını 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta veren Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor.

29 GALİBİYET, 16 YENİLGİ

Ay-yıldızlılar, (A) Milli Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanına sahip Fatih Terim yönetiminde oynadığı toplam 64 maçta, 29 galibiyet, 19 beraberlik, 16 yenilgi alırken, 94 gol atıp, kalesinde 72 gol gördü.

Norveç'le 3-3 berabere

Türkiye ile Norveç (A) milli futbol takımları, 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu'nda bugün Oslo'da yapacakları önemli maçla birlikte, 9. kez karşı karşıya gelecek. Grupta Yunanistan'ın ardından finallere gidecek ikinci takımı belirlemesi açısından çok büyük önem taşıyan maç öncesi Türk Milli Futbol Takımı, Norveç ile bugüne dek yaptığı 8 maçtan 3'ünü kazanırken, 3 kez yenildi, 2 maçta da berabere kaldı. Ay-yıldızlı ekip, Norveç'e geride kalan 8 maçta toplam 9 gol atarken, kalesinde ise 14 gol gördü. Türkiye ile Norveç (A) milli futbol takımları, yarınki maçın yapılacağı başkent Oslo'da 4. kez karşı karşıya gelecek. Ay-yıldızlı ekip, Oslo'da daha önce yaptığı 3 maçtan 1'ini kazandı, 1'ini kaybetti, 1'inde de berabere kaldı.

17.11.2007


 

Millî Takım Avrupa'da galibiyeti özledi

2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde bugünkü Norveç maçını mutlak kazanmak zorunda olan milliler, Terim yönetiminde resmi ve özel son 8 maçında 1 defa galip gelebildi.

2008 yılında Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenleyecekleri 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ne katılabilmek için, elemelerde bugünkü maçında Norveç'i deplasmanda yenmek zorunda olan Türkiye, son dönemde galibiyete hasret kaldı. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim yönetimindeki (A) Milli Futbol Takımı, resmi ve özel son 8 maçta yalnızca 1 kez galip gelebildi. Türk Milli Takımı, bu süre içindeki maçlardan 3'ünü yitirirken, 4'ünde berabere kaldı ve yalnızca Macaristan'ı yenebildi. Malta, Moldova ve Yunanistan maçlarında kaybedilen 7 puan Milli Takımın umutlarını büyük ölçüde azalttı.

17.11.2007


 

Alex: Benim rüyam final oynamak

Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde final oynamanın kendi rüyası olduğunu söyledi.

Brezilyalı futbolcu,''Benim rüyam final oynamak ama bu Barcelona'ya karşı olur, Milan'a karşı olur, ya da herhangi bir takım karşısında olur, hiç fark etmez. Benim için açıkçası yeter ki final oynayalım " dedi.

17.11.2007


 

Mahmuti Treviso'da

Basketbol antrenörü Oktay Mahmuti, İtalya Ligi takımlarından Benetton Treviso ile anlaştı.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, milli oyuncu Engin Atsür'ün de formasını giydiği Benetton Treviso, antrenörlüğe Oktay Mahmuti'yi getirdi. İtalya Ligi'nde geride kalan 9 haftada 2 galibiyet alarak 16. sıraya kadar gerileyen Benetton Treviso, Alessandro Ramagli ile yollarını ayırarak antrenör Oktay Mahmuti ile anlaştı. Oktay Mahmuti, Benetton Treviso ile 2009-2010 sezonuna kadar anlaşma sağladı.

17.11.2007


 

Zafer bizim olmalı

2002 yılında Güney Kore ve Japonya'nın ev sahipliği yaptığı 17. Dünya Kupası Finalleri'nde teknik direktör Şenol Güneş patronluğunda üçüncü olarak, tarihi bir başarıya imza atan ay-yıldızlı ekip, bu organizasyonun ardından düzenlenen iki büyük şampiyonada da yer alamamıştı.

2004 yılında Portekiz'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne, yine Şenol Güneş yönetiminde baraj maçlarında Letonya'ya elenerek gidemeyen Türkiye, Almanya'nın ev sahipliğindeki 2006 Dünya Kupası Finalleri'nde ise bu kez Fatih Terim idaresinde İsviçre'ye baraj maçlarında takılarak katılamamıştı.

Türkiye, Norveç'i yenemediği taktirde, çok büyük ihtimalle, üst üste 3. kez büyük bir organizasyonun finallerine katılamayarak, düşüşünü sürdürecek. Temennimiz, ay-yıldızlı ekibimizin bugün Norveç'i yenip, Türkiye'ye büyük bir zaferle dönmesidir.

Erol DOYURAN

17.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri