Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Süreyya dopingli çıktı

Avrupa Şampiyonu ve Dünya İkincisi milli atlet Süreyya Ayhan'a yapılan son doping kontrollerinde numunelerinde 2 adet yasaklı madde bulundu. Olimpiyat hazırlıklarını ABD'de sürdüren milli atletin antrenman sırasında kontrollerde bulunan WADA görevlilerinin aldığı (A) numunesine yapılan analizlerin de pozitif çıktığı belirlendi.

Süreyya Ayhan ve antrenörü Yücel Kop'un itirazı üzerine (B) numunesinin Kanada'da bulunan Doping Merkezi'nde yapılan incelemede de sonuç pozitif çıkınca, Milli sporcunun vücudunda doping maddesi olduğu kesinleşti. Ayhan'ın idrar örneğinde 2 yasaklı madde tespit edilirken, bundan önce de doping numunesi vermediği için 2 yıl men cezası alan milli sporcu, uluslararası kurallara göre ömür boyu men cezası alacak.

Parlak geçmişi var

Doping kontrolleri pozitif çıkan ve ömür boyu men cezası ile karşı karşıya kalan Avrupa Şampiyonu ve dünya ikincisi milli atlet Süreyya Ayhan Kop'un geçmişi büyük başarılarla dolu. Atletizme eski bir atlet olan babasının desteğiyle başlayan Süreyya Ayhan Kop, antrenman yaptığı Çankırı'da 1992 yılında şimdiki eşi Yücel Kop ile tanıştı ve bugüne kadar birlikte çalıştılar. Liseden sonra Sütçü İmam Üniversitesi Spor Akademisi'ne başlayarak Kahramanmaraş'a giden Ayhan Kop, üniversitede okuduğu dönemde spora devam etmek ve antrenman yapmak konusunda zorluklar yaşadı. Bu dönemde gazeteci Deniz Gökçe ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle çalışmalarını sürdüren milli atlet, Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor Kulübü dışında MTA, Ankara ve Fenerbahçe kulüplerinde koştu.

2002'DE ŞAMPİYON OLDU

2000 yılında Sydney'de düzenlenen olimpiyatlarda yarı final koşarak önemli bir başarı elde eden Süreyya Ayhan Kop, 2001 yılında Dünya Atletizm Şampiyonası'nda bin 500 metre finali koşarak büyük bir başarıya daha imza attı. 2002 yılında Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede, dünya ve olimpiyat şampiyonu Rumen atlet Gabriela Szabo'nun önünde şampiyon olan Ayhan Kop, 2002 ve 2003 yılları boyunca bu mesafenin en iyi atleti olarak kabul edildi. Milli atlet, 2002 yılında da Avrupa'da yılın en başarılı kadın atleti seçildi.

18.11.2007


 

Süreyya Ayhan'dan açıklama: Yemeğimize yasaklı madde koydular

Süreyya Ayhan ve Yücel Kop, ''Aklı başında olan hiç bir sporcu bu yasaklı maddeleri yarışmaya 1 yıl kala kullanmaz, bize komplo kurdular'' dedi.

Ayhan Kop'un açıklamaları şöyle: 2007 Dünya Şampiyonasına Almanya'da hazırlanırken sakatlandım ve tedavi gördüm. Bu tedavi Temmuz ayında ABD'ye geldikten sonra havuz ve mekanik çalışmalarla devam etti. Ben daha koşu antrenmanlarına başlamadan 8 Eylül'de WADA görevlileri benden idrar örneği aldı. 19 Ekim'de bana (A) numunesinde 2 yasaklı maddenin bulunduğu bildirildi. Bu 2 maddenin vücudumda bulunması bizi şoke etti ve inanamadık. WADA'ya itirazımızı yaparak (B) numunesinin açılmasını talep ettik. Ne yazık ki (B) numunesi de pozitif çıktı. Aklı başında hiç bir sporcu bu yasaklı maddeleri yarışmaya 1 yıl kala kullanmaz. Yıllardır içtiğim sıvıyı yediğim yemeği titizlik kontrol ederiz ve bu yasaklı maddelerden kendimizi korumaya çalışırız. Maalesef bizim kontrolümüzün dışında bir anlık dalgınlığımızdan yararlanarak içeceğime veya yiyeceğime bu maddeler bulaştırıldı. Benim 2008 yılındaki olimpiyatlarda koşmamı engellemek için maddi manevi herşeyi yapmaktan çekinmeyen, kendi çıkarlarını ülke çıkarlarından üstün tutan zayıf, iğrenç ve korkak bir takım kişiler benim bu olimpiyatlara katılmama engel oldular. Bu olay bana ve eşime yapılmış en büyük haksızlıktır. Ben ve eşim vicdanen müsterihiz..''

18.11.2007


 

Canaydın: Karar vermedim

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, 2008 yılının Mart ayında yapılacak genel kurulda kulüp başkanlığına yeniden adaylığı için henüz kesin kararını vermediğini açıkladı.

Canaydın, kulübün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, kulüp ikinci başkanı Semih Haznedaroğlu'nun, kendisinin başkanlığa yeniden aday olacağı şeklindeki dünkü beyanıyla ilgili şunları kaydetti:

''Çok sevgili ikinci başkanım Semih Haznedaroğlu, kendisine sorulan bir soru üzerine Mart 2008'de Galatasaray Kulübü'nün başkanlık seçimlerinde aday olmam gerektiğini ifade etmiştir. Sevgili Haznedaroğlu içinden geçen dileği ifade etmiştir.

Ancak belirtmem gerekir ki, bugün Galatasaray'da gündem maddesi olarak başkanlık seçimlerinin öne taşınmak istenmesi kesinlikle doğru değildir. Seçimlere daha 4 ay gibi uzun bir süre bulunmaktadır. Seçime girme konusunda daha kesin bir kararım bulunmadığı gibi, önümüzde çözmek için çalışmamız gereken birçok konu bulunmaktadır. Her alanda iyi giden Galatasaray Kulübü'nde seçimlerin dile getirilmesi zihinlerde karmaşa çıkarmaktan başka bir anlam taşımamaktadır. Galatasaray'ın gündeminde seçim yoktur. Sezon başında belirlediğimiz çok çalışma, birlik ve beraberlik içerisinde bu hedeflere ulaşma amacı vardır.''

18.11.2007


 

Yattara: G.Saray maçını almalıyız

Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahima Yattara, Galatasaray maçında taraftarları ile buluşacakları için çok mutlu olduğunu söyledi.

Bordomavili futbolcularla birlikte bir sinemanın açılışına katılan Yattara, taraftarlardan yoğun ilgi gördü. Yattara, Trabzon'u çok sevdiğini belirterek, ''Biliyorum, burada da beni çok seviyorlar. Önümüzde Galatasaray maçı var. 5 maçlık seyircisiz oynama cezamız bitti. Taraftarlarımız ile buluşacağımız için çok mutluyum'' dedi. Galatasaray maçına iyi hazırlandıklarını ifade eden Yattara, ''Bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılmaya ihtiyacımız var. Taraftarlarımıza galibiyet hediye etmek istiyoruz'' diye konuştu.

18.11.2007


 

F.Bahçe'de Colin Kazım korkuttu

Fenerbahçe'nin dünkü antrenmanında kondisyon çalışmasının ardından ayak tenisi oynayan Colin Kazım, başına aldığı darbeyle kısa bir süre sendeledi.

Kayarak düşen Kazım'ın başının arkasına Can'ın dizi çarptı. Kazım bir süre yerde yatarken, o sırada sahada bulunmayan doktor acele sahaya çağrıldı. Doktor Piyer Arzuman'ın müdahalesinin ardından başına buz tedavisi yapılan Kazım, daha sonra başına dizi çarpan Can ile şakalaşarak arkadaşının üzüntüsünü azalttı. Bugün izin yapacak sarı-lacivertliler, Ankaraspor maçının hazırlıklarını 19 Kasım Pazartesi günü yapacağı çift antrenmanla sürdürecek.

18.11.2007


 

Kaya Golf Kulüp Belek'te açıldı

Antalya'nın Belek bölgesinde Kaya Grubu tarafından yaptırılan Kaya Eagles Golf Club'ın açılışına spor dünyasının ünlü isimleri Frank Beckanbauer, Toni Schumacher ve F1'in eski pilotlarından Mika Hakinen'de katıldı.

Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Kaya, yeni yapılan Kaya Eagles Golf Club'ın dünyaca ünlü The Eagles Charity Golf Club ile yapılan 5 yıllık anlaşma ile hayata geçirildiğini bildirdi. Kaya Grubu'na bağlı 8 otel bulunduğunu belirten Burhanettin Kaya, spor, sinema, televizyon, radyo ve ekonomi alanlarında dünya çapında 90'dan fazla ünlü üyesi bulunan The Eagles Charity Golf Club'ün, Avrupa'nın en prestijli golf kulübü olduğunu söyledi.

18.11.2007


 

Hüseyin Dündar Dünya Şampiyonu

Çin'in başkenti Pekin'de devam eden 9. Büyükler Dünya Wushu Şampiyonası'nın son gününde 52 kiloda Hüseyin Dündar altın madalya kazandı.

Dündar, Vietnamlı rakibi Nguyen Triquan'i 2-1 yenerek şampiyonada Türkiye'ye altın madalya kazandıran tek Türk sporcu oldu. Bayanlar 65 kilofda da Nurhayat Hiçkaymazer dün bronz madalya kazanmıştı. Türkiye böylece şampiyonda 1 altın ve 1 bronz madalya kazanmış oldu.

18.11.2007


 

Hidayet'ten Nets potasına 12 sayı

NBA'de Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, deplasmanda New Jersey Nets'i 95-70 yenerken, milli basketbolcu karşılaşmayı 12 sayıyla tamamladı.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 33 dakika sahada kalan Türkoğlu, 4 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda isabet bulamazken, 6 kez denediği 2 sayılık atışların da 2 tanesini sayıya çevirdi. Öte yandan Utah Jazz, deplasmanda Cleveland Cavaliers'a 99-94 yenilirken, temsilcimiz Mehmet Okur karşılaşmayı 11 sayıyla tamamladı.

18.11.2007


 

Potada bayan derbisi: Galatasaray-Beşiktaş

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde sezonun ilk derbi maçında Galatasaray ile Beşiktaş Cola Turka takımları bugün karşı karşıya gelecek.

Galatasaray'ın sahası olan Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanacak ve Turgut Işık, Ertuğrul Atak hakem ikilisinin yöneteceği karşılaşma saat 16.00'da başlayacak.

18.11.2007


 

Ömer Besim Koşusu bugün

52. Ömer Besim Koşalay Kır Koşusu bugün İstanbul'da yapılacak.

Kazlıçeşme Kros Parkuru'nda, Vestel'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek organizasyonda aynı zamanda, 9 Aralık'ta İspanya'nın Toro kentinde düzenlenecek 14. Avrupa Kros Şampiyonası'nda yarışacak Türk Milli Takımı'nın seçmeleri de yapılacak.

18.11.2007


 

Hezarfen pistinde motokros şenliği

Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 8. ve son ayak yarışları bugün İstanbul'da yapılacak.

Hezarfen Motokros Parkuru'nda, çeşitli bölgelerden 65 yarışçının, 17 farklı kategoride mücadele edeceği şampiyonada, 2007 yılının şampiyonları belli olacak. Hezarfen Havaalanı'nd 1800 metrelik parkurda yarışacak olan katılımcılar dün ün sıralama turları attı.

18.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri