Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bediüzzaman Sempozyumunda adalet konuşulacak

Otuz ülkeden yüzü aşkın bilim adamı “8. Uluslar arası Bediüzzaman Sempozyumu”nda bir araya gelerek; “insanlık onuruna lâyık bir dünya için adalet” konusunu konuşacak. Bilim adamları, Bediüzzaman Said Nursî’nin görüşleri ışığında “adalet” konusunda tebliğler sunacaklar.


Ortak açıklama yaptılar

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının DTP hakkında kapatma dâvâsı açmasını eleştiren İnsan Hakları Derneği Başkanı Hüsnü Öndül ve Türkiye İnsan Hakları

Toptan: Parti kapatmak çözüm değil

TBMM Başkanı Köksal Toptan, DTP hakkında açılan kapatma davasına ilişkin olarak, daha önce Türkiye’de parti kapatmaların yaşandığını hatırlatırken, “P


  Selzede Trakya, yara sarma telaşında

Trakya’da etkili olan sağanak yağış sonucu meydana gelen selin ardından yaralar sarılıyor. Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde selde zarar gören 75 aileye yiyecek, çadır, yorgan ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı.


  Kudüs bizi birleştiriyor

Uluslararası Kudüs Buluşmasını takip eden yabancı gazeteciler, toplantının önemine dair mesajlar verdiler. Sudanlı gazeteci Emine Fadol, Kudüs Buluşmasında ‘Müslümanlar tek bir vücuttur’ mesajı verildiğini belirtirken, Mısırlı gazeteci Nada Kassass ile İranlı Sadık Çelebi de Kudüs’ün Müslümanları birleştirdiğini ifade ettiler.


  Din ve bilim bir arada okutulmalı

Sempozyuma katılan Malezyalı Profesör Sidek Baba, Malezya’da genel olarak din ve bilim eğitiminin birbirine paralel olarak sunulduğuna dikkati çekti. Özellikle hafızlık kurslarında bu metoda riayet ettiklerini belirten Baba, “Böylece öğrenciler, ileride Kur’ân’ı iyi bilen bilim adamları oluyorlar” dedi.


  Bakan Günay: Terörle mücadele dünyanın her yerinde meşrûdur

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dünyanın her yerinde terörle mücadelenin meşrû olduğunu belirterek, ‘’Hiç kimse bundan alınmaz, gocunmaz’’ dedi.


  Türkiye'nin eli güçlenecek

TBMM Dışişleri Komisyonunda görüşülerek kabul edilen ‘’Irak’a Komşu Devletlerle Irak Arasında Terörizm, Sınırdan Yasa Dışı Sızmalar ve Örgütlü Suçlarla Mücadele Konusunda Güvenlik İşbirliğine İlişkin Protokol’’, Türkiye’nin beklentileri açısından önemli hükümler içeriyor.


  Unakıtan: Türk milleti Avrupa'nın Çin'i gibi

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ‘’Türk milleti Avrupa’nın Çin’i gibi. Hiç kimse bunu daha bilemiyor ama çok değil, birkaç sene sonra göreceksiniz’’ dedi.


  Emekli paşalara ‘sus’ mesajı

Kendisine özel bir görev verilmediği halde muvazzaflık dönemindeki görev ve görev yerleri hakkında açıklamalarda bulunanların orduevleri ve diğer askeri sosyal tesislere girişleri yasaklanabilecek.


  Ali Babacan’dan muhalefete terör birifingi

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’ın, terörle mücadele konusunda yaptığı muhalefeti bilgilendirme ziyaretlerinde, tezkere sonrası gelişmeler, ABD ve Irak hükümetleriyle yapılan görüşmelere ilişkin bilgi sunduğu öğrenildi.


  Deprem adına yapılması gereken çok şey var

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye’de deprem adına yapılması gereken çok şey olduğunu söyledi.


  “Vizesiz Avrupa” sempozyumu düzenlenecek

Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) ‘’Vizesiz Avrupa ve Avrupa’daki Haklarımız’’ sempozyumu düzenlenecek.


  Çelik: Alevi vakıflarının serzenişi haklı değil

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bazı Alevi vakıf ve derneklerinin, müfredattaki Alevilikle ilgili bölümleri kendilerinin yazması gerektiği yönünde serzenişte bulunduklarını ifade ederek, ‘’Bu serzeniş haklı değildir. Biz Ortodoksluk bölümünü Rum Patriği Bartholomeos’a yazdırmadık’’ dedi.


  ‘Sosyal market’ sevindiriyor

Batman’ın Beşiri ilçesinde hayırseverlerin yardımlarını dar gelirlilere ulaştırmak için kurulan Sosyal Market, ihtiyaç sahibi öğrencilere ayakkabı dağıttı.


  Servis şarampole yuvarlandı: 23 yaralı

Zonguldak’ın Üzülmez semtinde öğrencileri taşıyan servis minibüsü şarampole yuvarlandı. İlk belirlemelere göre, ormanlık araziye saçılan ve araçta sıkışan 15’i öğrenci toplam 23 kişi yaralandı.


  Yoksula yardım yerine iş

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün (SYDGM) çalışabilir durumdaki yoksul vatandaşlara maddî yardım yerine istihdam imkanı sağlayan projelerinden 4 yılda 616 bin 30 kişi yararlandı.


  En çok ezandan etkilendim

Müslüman bir gençle evlendikten 8 yıl sonra kendi isteğiyle İslâmiyeti seçen Polonya asıllı Daniela, Türkiye'de en çok okunan ezanlardan etkilenmiş.


  İstanbul’da iklim değişimi araştırılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), İTÜ ve Teksas Üniversitesi ile ortak yürüttüğü çalışmalar kapsamında oluşturulan ekip, şehirde küresel iklim değişiminin etkilerini ve bulut yapılarını araştıracak.


  Demiryolları bayramda yolcu kaçırmayacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nda sefere konulacak ek trenlerin biletlerini ilk kez bir ay öncesinden satışa çıkardı.


  Marmara depremi, bölgeyi etkileyecek

Muhtemel Marmara depreminin, bölgedeki bütün il ve ilçeleri etkileyeceği ifade edildi.


  Eğitim yardımı alacak öğrenciler belli oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, dar gelirli ailelerin ilköğretim, lise ve üniversitede okuyan çocuklarına yönelik vereceği Eğitime Katkı Payı yardımlarını alacak öğrenciler belli oldu.


  Güneydoğu valileri toplanıyor

İçişleri Bakanı Beşir Atalay başkanlığında, Diyarbakır’da bugün 11 ilin valilerinin katılacağı bir toplantı yapılacak.


  Dünyayı ABD kirletiyor

Dünyayı en çok kirleten ülkenin ABD, en çok kirleten halkın ise Avustralya halkı olduğu bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri