Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hilmi Doğan vefat etti

Ömrünü Risale-i Nur hizmetinde geçiren Hilmi Doğan İnegöl’de vefat etti. Yakalanmış olduğu hastalık dolayısıyla bir süredir Bursa’da tedavi görmekte olan Doğan’ın yaklaşık on gündür komada olduğu belirtildi. Cenazesi memleketi olan Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde bugün öğle namazı sonrası toprağa verilecek olan Doğan, gazetemiz yönetim kurulu üyeliği ve idare müdürlüğü görevlerinde de bulunmuştu.


Kapatınca yenisi kuruluyor

Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, “siyasî parti kapatma dâvâlarının kesin bir çözüm olmadığını’’ söyledi. Bugünkü yasal düzenlemelerle part

Kapatılan partinin yerine kurulan parti de kapatılır

Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Anayasa’nın 69. maddesindeki ‘’Temelli kapatılan bir parti başka adla kurulamaz’’ hükmünün Anayas


  Erdoğan: DTP tercihini yapsın

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör ile demokrasi arasında tercih yapamayanların, demokrasiden medet umamayacaklarını belirterek, ‘’Anayasal hukuku önemsemeyenler, Anayasal düzen içinde siyaset yapamazlar’’ dedi.


  ABD'li komutanlar Ankara'ya geldi

ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral James Cartwright ile Irak’taki ABD güçlerinin komutanı Orgeneral David Petraeus, Genelkurmay Başkanlığı’nda görüşmelerde bulunuyor.


  Edirne'deki sel gümrükleri kapattı

Türkiye’nin en büyük, dünyanın ikinci büyük sınır kapısı olan Kapıkule Sınır Kapısı ve karşısındaki Bulgaristan’ın Kapitan Andreove Sınır Kapısı yakınından geçen Tunca Nehri’nin taşması sonucunda geçici olarak ulaşıma kapatıldı. Taşkın sebebiyle Karaağaç Mahallesi’nden Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’na da araçla ulaşım yapılamıyor.


  Işıkara: Bilim adamlarımız depremi ulu orta konuşmasın

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, bilim adamlarına düşen görevin toplumu bilgilendirmek ve aydınlatmak olduğunu belirterek bilimsel toplantılarda konuşulabilecek, tartışılabilecek konuların özellikle de depremin, toplum önünde konuşulmasının doğru olmadığını söyledi.


  Emniyet, AB yolunda ilerliyor

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ‘’Teşkilatımız bünyesinde yürütülen çalışmalar yalnız mevzuat uyumu ile kalmayıp aynı zamanda uygulama kapasitesinin güçlendirilmesini de hedef almaktadır’’ dedi.


  Bakırköy Galeria’da tüp patladı: 5 yaralı

Bakırköy, Galeria Alışveriş Merkezi’nde tüpten kaynaklanan patlama sonucu 5 kişi yaralandı.


  SGK: Dolandırıcılara dikkat

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, son günlerde kurumun ismini kullanarak emeklilerde vergi toplayan dolandırıcılara dikkat edilmesini istedi.


  Sağlıkta ‘ortak dil’ konuşulacak

Sağlık Bakanlığı, teşhis, tanı ve tedavilerdeki farklılıkları ortadan kaldırmak ve gerekli verilerin toplanması, saklanması ve analiz edilebilmesi için ‘’Ulusal Sağlık Veri Sözlüğü’’ (USVS) hazırladı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın ön sözünü yazdığı 553 sayfalık sözlük, sağlık hizmetlerinin internet ortamında daha hızlı verilmesine imkân tanıyacak.


  Hızlı tren Türkiye’de

Devlet Demir Yolları tarafından İspanya’da yaptırılan Türkiye’nin ilk hızlı treni, Kapıkule sınır kapısından giriş yaptı.


  Avrupalı Türklere ek hac kontenjanı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, Suudi Arabistan’ın, Avrupa’da yaşayan hacı adayları için ayrılan 8 bin 240 kişilik kotayı 16 bine çıkardığını bildirdi.


  İDO’dan, öğretmenlere özel kampanya

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle öğretmenlere yönelik özel kampanya düzenledi.


  Kurbanlıklara sağlık denetimi

Kurban Bayramı’na kısa bir zaman kalması nedeniyle kurbanlıklar pazara inmeye başladı. Son zamanlarda gündeme gelen ve kurbanlık hayvanların kilosu artırmak için hormonal ilaçlar kullandığı iddiaları vatandaşları tedirgin ediyor.


  İmanla kabre girmek isteyen Sünnet-i Seniyye’ye uymalı

Prof. Dr. Mustafa Kılıç, Şia ve Aleviler’in Sünnet-i Seniyye’ye ittiba etmeleri gerektiğini belirterek: “Sünnet-i Seniyye’ye tabi olmayan imanla kabre giremez” diye konuştu.


  Genç nesil okumuyor

Yeni neslin neyi en çok yaptığı biliniyor; televizyon seyretmek, internette gezinmek, iPod dinlemek, video oyunu oynamak, cep telefonuyla konuşmak ve arkadaşlarıyla mesajlaşmak. Amerikan Sanata Ulusal Gelir Sağlama Derneği tarafından yayınlanan bir rapor, genç neslin neyi en az yaptığını da belirledi; kitap okumak.


  Bebeğiyle hayalini gerçekleştiriyor

Muş’ta, 9 aylık bebeğiyle okuma yazma kursuna katılan Fecriye Akar, kursta hem bebeğinin bakımını yapıyor hem de okuma yazma öğrenmeye çalışıyor.


  Migreni olanların beyni farklı

Araştırmacılar, migreni olanların beyinlerinde, özellikle vücuttaki acıyı ve diğer duyusal bilgiyi işleyen korteks bölgesinde olmak üzere yapısal farklılıklar bulunduğunu ortaya koydu.


  Sigaraya her yıl 100 bin kurban veriyoruz

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, Türkiye’de her sene 100 bin kişinin sigara nedeniyle hayatını kaybettiğini, bunun 25 bin kadarının kadınlardan oluştuğunu belirterek, ‘’Bu nedenle, Türkiye’de kadın ve sigara konusunda özel günler ilan edilerek, kadınların sigaraya karşı bilinçlendirilmesi çok yerinde olur’’ dedi.


  Ormanlarımız korumasız

Türkiye’de, orman alanlarının yüzde 4’ünün koruma altına alınabildiği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri