Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İran’la elektrikte anlaştık

ABD’nin tepkisine rağmen Türkiye ile İran arasında, elektrik işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmaya Türk tarafı adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İran tarafı adına da İran Elektrik Bakanı Perviz Fettah imza koydu.


Sabah ve ATV'nin satışına ilgi az

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Sabah-ATV satışı ihalesine 3 grubun başvurduğunu bildirerek, ihaleye ilginin beklentilerinin altında kaldığını vurguladı. E

MÜSİAD'dan, Abu Dhabi’ye çıkarma

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Genel Başkan Dr. Ömer Bolat başkanlığındaki, işadamı heyeti ile 11. Uluslararası İş Forumu (IBF) top


  Ekim’de 1,5 milyar YTL teşvik belgesi verildi

Hazine Müsteşarlığı, geçen ay, toplam yatırım tutarı 1 milyar 550,8 milyon YTL olan 227 adet teşvik belgesi verildiğini bildirdi.


  IMF: Banka azaldı, finansal kurumlar arttı

AKP’nin iktidarda bulunduğu 2002-2006 yılları arasında banka sayısı azalırken, finansal kurumların toplam sayısı arttı.


  Hanelerin sadece yüzde 18.9’unda internet var

TÜİK, Türkiye’deki hanelerin yüzde 18.94’ünün internete erişim imkanına sahip olduğunu, bu hanelerin yüzde 79.39’unda evden internete bağlanabilen kişisel bilgisayara bulunduğunu belirledi.


  Avcı artıyor, balık azalıyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğ Düzgüneş, Türkiye’de balıkçılık sektöründe kontrolsüz bir büyüme yaşandığını, buna karşın balık stoklarında artma olmadığını, aksine azalma yaşandığını söyledi.


  Vergi rekortmenleri Türk Telekom ve Rahmi Koç

nkara’da 2005-2006 yıllarında kurumlar vergisinde Türk Telekom, gelir vergisinde Rahmi Koç vergi rekortmeni oldu.


  Avrupalı Türkler AB’nin 28. üyesi

ABD’de İngilizce ve Türkçe olarak iki dilde yayınlanan TURKOFAMERICA Dergisi Avrupa Özel sayısını Avrupalı Türklere ayırdı.


  Madencilikte yeni dönem

Madencilik sektörleründe gelecek yıldan itibaren yeni bir dönem açılacak. Bor hariç olmak üzere kamu elindeki maden sahalarının özel sektör işletmeciliğine sunulması sağlanacak. Rafine bor ürünlerinin geliştirilmesi ve sanayiye uygulanması konusunda çalışmalar yapılacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri