Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Müşerref, siyasî korsanlık yapıyor

Pakistan’da 3000’den fazla kişinin salıverilmesine rağmen, dün sabah yeni tutuklamalar yapıldı. Görgü şahitleri, gözaltına alınanlar arasında, Ekim ayındaki devlet başkanlığı seçiminde Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in karşısına tek aday olarak çıkan eski Yüksek Mahkeme yargıcı Vajihuddin Ahmed’le muhalefet milletvekili Athar Munallah’ın da bulunduğunu belirtti.

Munallah’ın eşi, Ahmed ile kocasının bulunduğu aracın sivil giysili kişilerce durdurularak, bilinmeyen bir yere götürüldüğünü söyledi.

Bu arada Pakistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Cavid İkbal Çima, ülkede 3 Kasım’da ilan edilen olağanüstü hal uygulaması uyarınca tutuklanan veya ev hapsinde tutulan 3700’den fazla kişinin serbest bırakıldığını ifade etti. Sözcü önceki yaptığı açıklamada bu rakamın 3400 civarında olduğunu söylemişti.

Halen gözaltında bulunan 2000 dolayında kişinin arasında, muhalefet partisi lideri İmren Han ve Yüksek Mahkeme Barolar Birliği Başkanı Aitzaz Ahsan’ın da yer aldığı üst düzey parti yetkililerinin bulunduğu kaydedildi. Mübarek de aşnı şekilde rakibi Eymen Nur’u suçimlerden sonra hapse attırmıştı.

/ İSLAMABAD

22.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müşerref, siyasî korsanlık yapıyor

  Pakistan, Commonwealth’e yalvarıyor

  KKTC’de rejim tartışması

  Rusya’da yeni bir Koresh vak’ası

  Türkiye de ‘resmen’ davetli

  İsrail, Filistin’e gidecek zırhlı araçlara izin verdi

  Gül: Kuzey Irak akl-ı selime dönüyor

  Mısır, mini Annapolis zirvesi topluyor

  Irak’ta İngiliz helikopteri düşürüldü


 Son Dakika Haberleri