Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bölgelerin eşit kalkınması sağlanacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, yeni dönemde bölgesel kalkınma planlarını, yurdun her köşesine eşit ve adil biçimde yayacaklarını bildirdi.

Devlet Planlama Teşkilatının (DPT) koordinasyonunda AB’nin finansman desteğiyle yürütülen Düzey-2 Bölgeleri Kalkınma Programı konulu toplantıda konuşan Devlet Bakanı Ekren, hükümet olarak ekonomik gelişim ve değişim programlarının merkezine insanı oturttuklarını anlattı.

Yeni dönemde temel hedefin; sosyal restorasyon, sosyal ve kültürel sermayeyi artırmak olduğunu kaydeden Bakan Ekren, Türkiye’nin bölgesel kalkınma planları konusunda önemli deneyimleri bulunduğuna işaret etti ve bu programın da Türkiye’nin yürüttüğü başarılı kalkınma programları arasında yer aldığını vurguladı. En önemli reformun kendine güven ve girişimciliğin geliştirilmesi olduğunu belirten Ekren, şunları kaydetti:

‘’Yeni dönemde bütün bölgesel kalkınma planlarını bir bütün olarak düşünüyoruz. Türkiye’nin her bölgesi buna layıktır ve hakkıdır. Kalkınma programlarını her bölgeye eşit ve adil şekilde yayacağız. Ekonomik gelişme ve kalkınma sosyal ve kültürel değişimi de içerir. Bundan sonraki programların Türkiye’nin kalitesini artıran, evrensel boyutu yüksek projelerle sürmesini temenni ediyorum.’’

/ ANKARA

22.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İş yapmak kolaylaşacak

  Çiftçilerin zararı büyük

  20 yıl yetecek doğalgaz bulundu

  Bölgelerin eşit kalkınması sağlanacak

  Nükleer kanunu yürürlükte

  Elektronik imza ile tasarruf dönemi

  Muhasebecilere sıkı takip

  “Ulusal demir çelik stratejisi belirlenmeli’’

  FT: “Türk ekonomisinin kırılganlığı artıyor”

  Petrol 100 dolara dayandı

  26 bankada yabancı payı yüzde 50’yi aştı

  Marmarabirlik piyasada yalnız kaldı


 Son Dakika Haberleri