Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Din görevlileri örnek olacak

Cami görevlileri, cami içinde veya müştemilatında okuma odaları oluşturacak, bilgisayar sisteminin kurulmasına ön ayak olacak. Başkanlıkça yayınlanan genelgeye göre, din görevlileri kılık, kıyafet, tavır, davranış ve aile yaşantıları bakımından topluma iyi örnek olacak.

Cami görevlileri, topluma gerçek anlamda rehber ve örnek olabilmeleri ve mesleki ve kültürel açıdan kendilerini yetiştirip yenilemeleri için dini ve genel kültür alanında yeni çıkan yayınları takip edecek, görev çevresinde düzenlenen seminer, konferans, sempozyum, panel gibi kültürel faaliyetlere katılacak.

TÜM KESİMLERE EŞİT MESAFE

Cami görevlileri, her türlü siyasi görüş ve düşüncenin dışında kalarak toplumun bütün kesimlerine eşit mesafede duracak. Hoşgörülü, başkalarının inanç, düşünce ve vicdani kanaatlerine saygılı, farklı görüşleri anlayışla karşılayan, toplumdaki yanlışlıkları, doğruyu ve güzeli anlatarak düzeltmeye çalışan, herkese karşı tatlı dilli, güler yüzlü, açık kalpli ve samimi kişiler olacak.

Din görevlileri, korkuya değil, sevgiye dayalı bir görev anlayışı benimseyecek, mahallin örf ve âdetlerine saygılı olacak, İslâma uygun olmayan uygulamaları, kırıcı olmadan düzeltmeye çalışacak.

Cami görevlileri, ihtiyaç sahiplerinin sıkıntılarının giderilmesi konusunda varlıklı kimselerle muhtaç kişiler arasında irtibat kurulmasında aktif rol oynayacak.

Din görevlileri, halka ve özellikle kadınlara yönelik konuşma, konferans ve seminerler düzenleyecek.

Ayrıca cami görevlileri halkın ve özellikle gençlerin camilere ilgisini artırmak amacıyla sosyal faaliyetlere yönelecek; imkanları uygun olan camilerde, uygun bir yere bilgisayar sisteminin kurulmasına öncülük edecek ve bu sistemden kendi kontrollerinde yararlanılmasını sağlayacak. İmkanlar ölçüsünde cami içinde veya müştemilatında okuma odaları da oluşturulacak.

Genelgede, din görevlilerinden gençlerin uyuşturucu, alkol ve kumar gibi zararlı alışkanlıklardan korunması hususunda ailelerle iş birliği yapmaları da istendi.

Ekolojik dengenin korunmasına da değinilen genelgede, bu konuda duyarlı olunması gerektiği hatırlatıldı.

22.11.2007


 

1453’ün ikinci sayısı çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’nin periyodik yayını ‘’1453-İstanbul Kültür ve Sanat Dergisi’’nin 2. sayısı okurlarıyla buluştu.

Kültür A.Ş’den yapılan yazılı açıklamaya göre, bu sayısında zengin içeriğiyle dikkati çeken dergi, İstanbul’un mimarlık tarihini ve İstanbul’un geleceğini ilgilendiren iki konuyu kapağına taşıyor. İstanbul’un mimarlık tarihini konu alan ‘’İstanbul’a Vurulan Dini Mühürler’’ başlığı altındaki dosyada, 3 büyük dinin İstanbul’daki şaheserleri ‘’camiler, kiliseler ve sinagoglar’’ konusunun uzmanı araştırmacılar Prof. Dr. Gönül Cantay, Prof. Dr. Semavi Eyice ve Sezai Gülşen tarafından ele alınıyor.

İstanbul’un geleceğini ilgilendiren 2010 Avrupa Kültür Başkenti konsepti ise projenin başında bulunan Nuri Çolakoğlu ile yapılan bir röportajla irdeleniyor.

Dergide ayrıca, İstanbul’a kardeş şehir antlaşması bulunan Rotterdam ele alınarak Belediye Başkanı Ivo Willem Opstelten ile yapılan bir röportaja yer veriliyor.

/ İSTANBUL

22.11.2007


 

Estonya’da “Martıların Gözüyle İstanbul”

Türkiye’nin ilk hava fotoğrafçısı Orhan Durgut ve eşi Fatma Durgut’un, ‘’Martıların Gözüyle Üç İmparatorluk Başkenti İstanbul’’ başlıklı fotoğraf sergisi, Estonya’nın başşehri Tallin’deki Milli Kütüphane’de açıldı.

1 Aralık’a kadar gezilebilecek serginin açılışına, Estonya Dışişleri Bakanlığından ve diğer bakanlıklardan üst düzey yetkililer, yabancı misyon şefleri, kültür, sanat ve basın çevreleri, akademisyenler ve öğrenciler, Türk vatandaşları ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergiyi oluşturan havadan çekilmiş İstanbul fotoğrafları davetlilerin büyük beğenisini topladı.Türkiye’nin Tallin Büyükelçisi Şule Soysal, serginin açılışında yaptığı konuşmada, üç İmparatorluğun başkenti olmuş İstanbul’un, tarihi ve kültürel miras bakımından önemi ile özel bir coğrafi konumu bulunduğunu vurguladı.

/ TALLİN

22.11.2007


 

Çöpten çıkan tablo 1 milyon dolara satıldı

ABD’nin New York şehrinde yıllar önce çöpte bulunan, Meksikalı ressam Rufino Tamayo’nun 1970 yılında yaptığı tablosu Sotheby’s müzayede evinde 1 milyon 49 bin dolara satıldı.

Sotheby’s’in Latin Amerikan sanatı bölümünde satışa sunduğu “Tres Personajes” (Üç Şahsiyet) adlı tablonun, müzayedeye telefonla katılan bir alıcı tarafından satın alındığı belirtildi.

/ NEW YORK

22.11.2007


 

CRR’de ‘Aşk Çağlayanı Mevlânâ’ sergisi

Ressam Mustafa Çalağan’ın özgün resim çalışmalarından oluşan ‘’Aşk Çağlayanı Mevlânâ’ sergisi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, sergide, ressam Çalağan’ın, soyut ve somut imgeleri bir arada kullanıldığı Mevlânâ merkezli 20 çalışması yer alacak. Sergi, 30 Kasım Cuma gününe kadar açık kalacak.

/ İSTANBUL

22.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri