Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türkçenin 7. uluslararası şiir şöleni Üyeni

Türkiye Yazarlar Birliği’nin iki yılda bir düzenlediği şiir şölenlerinin yedincisine Türkiye, Makedonya, Kosova, Azerbaycan, Başkurdistan, Bulgaristan, Hollanda, İran, Kazakistan, Kıbrıs, Kırım, Özbekistan ve Tataristan’dan 80’den fazla şair katıldı.



Şiir okumaya çağrı

Şair Hilmi Yavuz, “Şiir, kimliğimizi inşa eden bir edebiyat türüdür. Şiir okunmuyorsa kimliğimizi kaybediyoruz demektir” dedi.



Sınırları tanımayan san’at

“Sınırları Tanımayan Sanat” adlı sergide Ermenistanlı, Gürcistanlı, İranlı ve Türkiyeli san’atçının çoğu sosyal ve politik muhtevalı eserleri bulunuyor. Sergi, Karşı Sanat Galerisinde 8 Aralık’a kadar izlenebilecek.



Ödülünü almaya gidemeyecek

Nobel Edebiyat Ödülü’nü alan Doris Lessing sağlığı elvermediği için Stockholm’deki ödül törenine katılmayacak.



Kilisede sema gösterisi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Semazen Grubu, Viyana’daki tarihî Votiv Kilisesi’nde sema gösterisi düzenledi.



“Avrupa’ya Engel-Siz Bakışlar”

Görme, işitme, bedensel ve zihinsel engelli çocukların yaptığı resimlerden oluşan ‘’Avrupa’ya Engel-Siz Bakışlar’’ sergisi, 3 Aralık Avrupa Engelliler Günü’nde, İstanbul Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nde (ABBM) açılacak.



EgeArt, EXPO için basamak

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, üniversitelerin toplum hayatına doğrudan katkıda bulunması gerektiğini belirterek, ‘’EgeArt’ın İzmir’in EXPO yarışını kazanması için basamak olmasını diliyoruz’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri