Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301 imaja zarar veriyor

TGC Başkanı Orhan Erinç, Türkiye’de 301. madde ile ilgili gelişmelerin, “sıtma nöbeti gibi’’ zaman zaman gündeme geldiğini söyledi. Kısa bir süre önce 301. maddenin değişeceği sözlerinin ortaya atıldığını dile getiren Erinç, 301. maddeyle ilgili sürecin Türkiye’nin imajına zarar verdiğini kaydetti.


Tuhaf kaza

Atlasjet Havayollarına ait uçak, Isparta’nın Keçiborlu ilçesindeki havaalanından yaklaşık 12 kilometre uzaklıktaki bin 830 metre rakımlı Türbetepe mev

Gül: Çok üzüldüm

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atlasjet uçağının Keçiborlu yakınlarında düştüğü kazaya çok üzüldüğünü belirterek, yakınlarını kaybeden ailelere baş sağlı


  Toptan: Yastayız

TBMM Başkanı Köksal Toptan, başsağlığı mesajında, "Böylesine elim bir kazada yakınlarını kaybeden tüm ailelerin acısını yürekten paylaşıyorum. Bu kaza, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı yasa boğmuştur" dedi


  Demirel'in mesajı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, düşen Atlasjet uçağının düşmesi nedeniyle Isparta Valisi Şemsettin Uzun’a başsağlığı mesajı gönderdi.


  Teziç'in görev süresi doluyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç’in görev süresi, 8 Aralık 2007 Cumartesi günü sona erecek. Prof. Dr. Teziç, Cumhurbaşkanı kontenjanından YÖK üyeliğine seçildiği için yerine üyeliğe getirilecek kişi de doğrudan Cumhurbaşkanı tarafından atanacak.


  Babacan: Balkanlar'ın, yeni bir krize tahammülü yok

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Kosova’nın nihai statüsünde yaşanan anlaşmazlıklarla ilgili olarak ‘’Balkanlar’ın yeni bir krize tahammülü yok’’ açıklamasını yaptı.


  Sorunları ittifakla çözelim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘’Biz, Balkanlardaki mevcut tüm sorunların, medeniyetler çatışmasına değil, medeniyetler ittifakına örnek olacak bir şekilde çözüme kavuşturulmasını arzuluyoruz’’ dedi.


  Prof. Dr. Çapoğlu: Amerika ile hiçbir zaman stratejik ortak olmadık

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Çapoğlu, Türkiye ile ABD arasında hiçbir zaman stratejik ortaklığın söz konusu olmadığını belirterek, ‘’Burada ABD’nin Türkiye’yi kullanması her nedense Türk yetkililerin de sürekli olarak kendilerini ve kamuoyunu kandırması söz konusu’’ dedi.


  Eski bakan Güneş, müsteşar oldu

İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına Kayseri Valisi Osman Güneş atanırken, Bakanlık Müsteşarı Şahabettin Harput da Bursa Valiliğine getirildi. Osman Güneş 22 Temmuz seçimleri öncesinde Kayseri Valiliği görevindeyken İçişleri Bakanlığı görevine getirilmişti.


  Wilson'a sömürge valisi benzetmesi

ABD Büyükelçisi Ross Wilson’ın bazı eski ve yeni milletvekilleriyle yaptığı görüşmeler, bazı sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi parti üyeleri tarafından protesto edildi.


  Rahip serbest bırakıldı

Süryani Turabdin Mor Gabriel Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kuryakos Ergün, Mardin’in Midyat ilçesinde kaçırılan rahip Edip Savcı’nın telefonla kendilerini arayarak Batman’da serbest bırakıldığını bildirdiğini söyledi.


  Polisin vurduğu genç öldü

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, 5 gün önce, polis ekiplerinden kaçarken kaza yapan ve başına kurşun isabet ettiği belirlenen 20 yaşındaki Baran Tursun, tedavi gördüğü hastanede öldü.


  Sendikalar vekillere sosyal güvenliği anlatacak

Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu’nun emek kanadını oluşturan örgütler, sosyal güvenlikle ilgili yasa tasarısı konusunda başta milletvekilleri olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerini bilgilendirmek amacıyla 3 Aralık’ta Ankara’da bir toplantı düzenleyecek.


  Kozan’daki sorumlulara suç duyurusu

Tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran, Kozan ilçesinde başörtülü bir öğrencinin tören salonundan çıkarılması olayıyla ilgili Hukuk-Der Ankara Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.


  Melen Suyu törenle İstanbul’a geliyor

İstanbul’un su sıkıntısını gidermek amacıyla hayata geçirilen “Melen Çayı’nın İstanbul’a Akıtılması Töreni”, 2 Aralık Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile gerçekleştirilecek.


  Zehir sattıran yalanlar

Türkiye’de neredeyse her gün 300 kişinin ölümüne yol açan sigaranın, şirketlerce halka birçok taktik kullanılarak pazarlanmaya çalışıldığı belirtiliyor.


  Şiddet görüntüleri, halk sağlığını bozuyor

Filmler, televizyon programları ve video oyunlarında yer alan şiddet unsurlarının, erişkinler ve genç izleyicilerde saldırgan davranış riskini arttırdığı ve halk sağlığı üzerinde ciddî tehdit oluşturduğu belirtildi.


  Akıllı tahta ile interaktif eğitim

İthal edilen akıllı tahtalar (Activboard) sayesinde, öğrencilerin derse katılımınında ve eğitim kalitesinde yüzde büyük artış sağlandığı bildirildi.


  Çocuk yapanlara altın

Elazığ’ın Ağın ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Yentür, ilçede genç nüfusu artırmak amacıyla çocuk yapacak ailelere altın hediye edecek.


  Köprüyü köylüler yaptırdı

Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Aksaklar köyü sakinleri, Gediz Nehri üzerine kendi imkanlarıyla 20 metre uzunluğunda betonarme köprü yaptı.


  Mars yolunda meyve-sebze ekilecek

Mars’a 2030’lu yıllarda insan göndermeyi planlayan Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) raporuna göre. astronotlar uzun yolculukları sırasında yolda kendi meyve sebzelerini yetiştirecekler.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri