Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İki yüzlü İsrail

İsrail iki yüzlü tavrını devam ettiriyor. Bir yandan İsrail yargısı ordunun Lübnan’da misket türü bomba kullanmasını haklı bulurken, aynı anda hükümet Filistinli tutukluları serbest bırakma kriterlerini yumuşatma çalışmaları yürütüyor.

İsrail askeri savcıları, ordunun geçen yılki Lübnan savaşında misket bombası kullanmasını onaylayarak, konuyla ilgili yasal işlem başlatmayı gerekli görmediler. Yapılan soruşturma sonucunda, İsrail’in misket bombalarını kullanmasının ‘’açık bir askerî gereklilik’’ olduğunun belirlendiği ve uluslararası yasalara aykırı olmadığına karar verildiği belirtildi. Ordunun açıklamasında, başmüfettiş General Gershon HaCohen’in, ‘’Misketlerin çoğunun açık ve yerleşimin olmadığı, Hizbullah güçlerinin faaliyet gösterdiği, sivillerin bulunmadığı bölgelere atıldığının açık olduğunun’’ belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, misket bombalarının yerleşim alanlarına yalnızca ‘’Hizbullah’ın roket saldırılarına karşı acil savunma karşılığı olarak’’ atıldığı ve ordunun sivil kayıpları en aza indirmek için mümkün olan herşeyi yaptığı bildirildi.

2006 yazındaki savaşta, misket bombaları ve kara mayınları yüzünden 30’un üzerinde sivil ölmüştü.

Öte yandan İsrail, Filistinli tutukluların serbest bırakılmasında uygulanan kriterlerini yumuşatma yoluna gidiyor. Kimi bakanların oluşturduğu bir komisyon, akşam saatlerinde bu kriterleri gözden geçirerek, yeniden değerlendirmek üzere toplandı. Başbakan Ehud Olmert’in, söz konusu toplantıya katılmadığı belirtildi.

Bakanların, Filistinli tutukluların serbest bırakılmasında şimdiye dek gözetilen ‘’İsrailliler’e karşı cinayete karışmamış olanların serbest bırakılması’’ ilkesini yumuşatma yolunda karar almalarının beklendiği bildirildi.

İsrail medyası, kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit’in geri dönüşünü sağlamaya yönelik çabalar çerçevesinde, Hamas’ın, Şalit karşılığında serbest bırakılmasını istediği tutukluların da salıverilmesine imkân vermek ve listeyi genişletebilmek amacıyla böyle bir düzenlemeye gidilebileceği yorumunu yaptı.

/ KUDÜS

26.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İki yüzlü İsrail

  Sırbistan, Kosova konusunda lobi yapıyor

  Jerusalem Post: Mısır, Gazze’den kaçak girişlere tedbir aldı

  Irak’ta bir intihar saldırısı daha

  Kıbrıs’ta mayın temizliği

  Cezayir’de radikallere idam cezası

  İngiltere’de ezan tartışması

  IMF, Irak’la stand-by anlaşması yaptı

  İngiliz milletvekili sokakta geceledi

  Göstericilere kar temizlettiler

  Tom Hanks’in filmi şahinleri kızdırdı

  Kuş pisliğine bastı milyonları kaptı

  Dünyanın en uzun kardan adamı


 Son Dakika Haberleri