Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Devler, Tekel Sigara’yı gözlüyor

Yeni yılın ilk büyük özelleştirmesi öncesinde geri sayım sürüyor.25 Ocak’ta tekliflerin alınacağı ihale, yaklaşık bir hafta sonra açık artırma ile sonuçlandırılacak. T

Tekel’in Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bulunan 6 fabrikası yatırımcılara gezdirildi. Gezi için işçilerin izinli olması sebebiyle özellikle Kurban Bayramı tatili beklendi. Bu haftadan itibaren de yönetici sunumları başlıyor. Bu sunum tamamlandıktan sonra ihaleye teklif verme kararı için yatırımcılar düşünmeye bırakılacak.

25 Ocak’ta tekliflerin alınacağı ihale, yaklaşık bir hafta sonra açık artırma ile sonuçlandırılacak. Türkiye’de faaliyet gösteren JTI, BAT, Imperial Tobacco, Korea Tobacco gibi sigara operatörlerinin yanı sıra yerli firmalar da ihaleye yoğun ilgi gösteriyor. Bunlar arasında Doğan Grubu, European Tobacco, Mey İçki’yi satın alan Texas Pacific Group, Çukurova ve Anadolu grupları ile Tekel Toptan Satıcıları Derneği’nin kurduğu SÜPAŞ var.

Yerli-yabancı sigara operatörleri ile birlikte ilk iki ihaleden farklı olarak yabancı yatırım fonları da yerli ortakla teklif vermeye hazırlanıyor. Bunların başında şartname satın aldığını açıklayan Dubai Prensi Şeyh Maktum’a ait Dubai Investment Group geliyor. Avrupa’nın önde gelen yatırım fonu Cinven de bazı Türk girişimcilerle birlikte şartname almıştı. Ayrıca bazı Amerikalı ve İngiliz yatırım fonları da ihalede yer almayı planlıyor.

/ ANKARA

26.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gelir uçurumu arttı

  Gerileme başladı

  Sebze fiyatları tırmanışta

  Elektrik zammı çarpacak

  Yurtdışından radyo-TV getiren para ödeyecek

  Ankara’nın doğalgazı satışa çıktı

  Vergi dairelerinde yıl sonu mesaisi

  DGD mercek altına alınıyor

  MÜSİAD Akademi’de yeni dönem

  Bank Asya’dan 141 milyon YTL net kâr

  Devler, Tekel Sigara’yı gözlüyor

  Pratisyen hekimler Döner Sermaye hakkı istiyor


 Son Dakika Haberleri