Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ticaret kanunu değişiyor

TBMM Adalet Komisyonu, 22. Dönemde Genel Kurul’da görüşülemediği için kadük olan ve bu dönem hükümet tarafından yenilenen 1535 maddelik Türk Ticaret Kanunu Tasarısı’nı kabul etti.

Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, tasarının kabul edilmesinden sonra yaptığı konuşmada, tasarıda bazı eksiklikler ve uyumsuzluklar bulunduğunu belirterek, Genel Kurul’da önergelerle gerekli düzenlemelerin yapılacağını söyledi. Tasarıya göre: Her şirket, internet sitesi kurmak zorunda olacak. Kooperatifler, ticaret şirketi sayılacak. Şirketler, elektronik ortamda yönetim kurulu ve genel kurul toplantılarını yapabilecek.

Tasarıyla birlikte, yolcu taşımacılığında yolcuya, kurallara uyma zorunluluğu getirilirken, firmalara da hizmetten doğan kusurları için sorumluluk yüklenecek. Toplu taşım araçlarının dış yüzeyinin de sade bir görünümde olması gerekecek. Kamyon ve dolmuşlarda sık görülen, “Yaklaşma toz olursun, geçme pişman olursun”, “Sollama beni, mahçup ederim seni” şeklindeki yazılar kaldırılacak. Yolcular, gemi kazalarında tazminat alma hakkına kavuşacak. “Sorumluluk sigortaları” kavramı, Türk hukukuna ilk defa girecek. Bileşik faiz uygulamasına son verilecek.

İşyerine, yanıltıcı şekilde sahte belge asarak haksız rekabet oluşturanlara, 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. Malların, iş ürünlerinin veya faaliyetlerinin özellikleri, miktarı, kullanım amaçları, yararları veya tehlikeleri gizlenerek, müşteri yanıltılamayacak.

/ ANKARA

27.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni yıl zamları kapıda

  Zam acıtmayacak

  MÜSİAD yeni başkan seçecek

  Emeklinin satınalma gücü geriledi

  Asgari ücret bugün açıklanıyor

  Ticaret kanunu değişiyor

  2008’de cari açık artacak


 Son Dakika Haberleri