Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ABD’nin Bediüzzaman modeline ihtiyacı var

Yeni Asya’nın sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Süleyman Kurter, daha önce ABD ve diğer Batılı devletlerin işgal, istilâ ve zulümlerine karşı “sosyalizm”e ve “solculuğa” sığınan Güney Amerika’daki mazlum halkların, komünizmin iflâsı, din ve mâneviyattan nasibini almayan sosyalizmin bir çözüm getirmediğinin açıkça ortaya çıkmasıyla, tıpkı Zencilerin İslâma yönelip ihtidaları gibi, İslâma yöneldiklerini söyledi.


GELİRLERİ ANCAK GIDAYA YETİYOR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ‘’2006 Yoksulluk Çalışması Sonuçlarını’’ açıkladı. Buna göre, 2006 yılında 4 kişilik hanenin aylık açlık sınırı 205

TSK araç filosunu yeniliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, son yılların en büyük boyutlu kara araç alımı ihalesinde geri sayım başladı.


  MİT de emeklilerini uyardı

Genelkurmay Başkanlğı'nın ardından Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) de emeklilerini konuşmamaları konusunda uyardı.


  Hükümet reformlarda isteksiz

İngiliz Haber Ajansı Reuters, AKP hükümetinin AB reformları alanında isteksizliğinin Ankara-Brüksel arasında çatışma dönemine girilmesini sebep olabileceğini bildirdi.


  Taksim’deki yılbaşı kutlamaları iptal edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim’deki yılbaşı kutlamalarının iptal edildiğini bildirdi.


  Yargıtay “ağır eleştiri özgürlük” dedi

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, sendikacı Mehmet Hanifi Bekmezci’ye basın açıklamasında söylediği sözler sebebiyle yerel mahkemenin 301. maddeden verdiği cezasyı, bildirinin “ağır eleştiri” niteliğinde olduğunu belirleyerek bozdu.


  AB, Sarkozy’den rahatsız

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup üyesi Emine Bozkurt, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin izlediği Türkiye politikasının AB içinde rahatsızlık oluşturduğunu söyledi.


  Verheugen’den AB ülkelerine Türkiye çağrısı

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen , üye ülkelere Türkiye ’yi AB yolunda cesaretlendirmeleri çağrısında bulundu.


  Anayasa Mahkemesi: Sosyal güvenlik bir güvence

Anayasa Mahkemesi, çağdaş uygarlığın simgesi olarak tüm toplumlarca benimsenmiş ve evrensellik kazanmış sosyal güvenlik kavramının, özde bireyin karşılaşacağı tehlikelere karşı güvence arayışının ürünü olduğunu belirterek, sosyal güvenliğin temel amacının, bireye, güç günlerinde asgari bir güvence sağlamak olduğuna işaret etti.


  Dünya Bankası: İşsizlik endişe kaynağı

Dünya Bankası tarafından yayınlanan Türkiye raporunda, ekonomideki rekor büyümeye karşılık istihdamın çok düşük seviyede seyrettiğine dikkat çekildi. İstihdamın temel bir endişe kaynağı olduğunun vurgulandığı raporda Türkiye ile ilgili uyarılara yer verildi.


  301. madde Meclise geliyor

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türk Ceza Kanununun (TCK) 301. maddesiyle ilgili değişikliğin, teklif olarak da Meclise sunulabileceğini söyledi.


  Anayasa taslağı Ocakta açıklanacak

AKP, uzun süredir üzerinde çalışılan yeni Anayasa taslağını, Ocak ayının ilk yarısında kamuoyuna açıklayacak.


  Yasaklar, üniversitelerin gelişimini engelliyor

Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, üniversitelerin bilimsel anlamda gelişememesinin sebebinin yapılan ayrımcılık ve yasaklar olduğunu belirtti.


  Belediyelerin termal tesisleri ruhsat alamıyor

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kızılcahamam Belediye Başkanı Adem Özbekler, ‘’Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu’’nun turizm alanında yapılan yatırımların önünü tıkadığını öne sürdü.


  Bayramda korsan otobüslere ceza yağdı

Ulaştırma Bakanlığı, Kurban Bayramı süresince şehirler arası yolcu taşımak isteyen korsan otobüslere ceza yağdırdı. Bakanlıktan lisansı olmadan yolcu taşımak isteyen otobüslere 125 bin YTL ceza kesildi.


  Türkiye'nin ilk 'Ekmek Müzesi' ziyarete açıldı

Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürlüğünün, ekmeğin Anadolu uygarlıkları döneminden günümüzde kadar geçirdiği üretim aşamalarını gözler önüne sermek amacıyla genel müdürlük binasında kurduğu Ekmek Müzesi, ziyarete açıldı.


  Kızılırmak Havzasının gen kaynağı korunacak

Kırıkkale Üniversitesi, Kızılırmak nehri ve havzasındaki ekosistemleri araştıracak. Kırıkkale Üniversitesi Kızılırmak Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.


  Dünya barışına Mesnevî katkısı

Mevlânâ’nın en bilinen eserlerinden olan, Konya Büyükşehir Belediyesi’nce 14 ayrı dile çevrilerek basımı yapılan 6 ciltlik Mesnevi, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı tarafından, ziyaret edilen yabancı ülke devlet başkanlarına ya da dünya barışıyla ilgili yapılan uluslararası toplantılarda üst düzey devlet adamlarına armağan ediliyor.


  Davranış notuna yeni düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), seviye belirleme sınavları sonucunda öğrencilerin ortaöğretim yerleştirme puanları hesaplanırken davranışlarının da etki edecek olması nedeniyle öğrenci davranışlarına not verme konusunda düzenleme yaptı.


  Başörtülüye zabıta engeli

10 Kasım ve 29 Ekim’deki törenlerde başörtüsü krizi çıkan Gaziantep’te kurtuluş yıldönümü faaliyetlerinde askerlerin faaliyeti terk etmemesi için başörtülü kadınlar tribüne alınmadı. Haber7.com’da yer alan habere göre Gaziantep İstasyon Meydanında düzenlenen kurtuluş şenlikleri başlamadan önce TSKleri mensupları tören alanındaki tribünde yerlerini aldı.


  MEB bugün yeni sınavı deneyecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilköğretim 6. ve 7. sınıflar için ilk kez Haziran 2008’de yapılacak Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) pilot uygulaması, bugün yapılacak.


  “Şefkat Projesi” hayata geçiyor

Adana Valisi İlhan Atış, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde kalan hasta yakınlarının barınma sorununu ortadan kaldırmayı hedefleyen ‘’Şefkat Projesi’’nin, yakında hayata geçeceğini bildirdi.


  Üç boyutlu TV’ye hazırlanın

Türk araştırmacıların önderliğinde Avrupa Birliği (AB) 6. Çerçeve Programı kapsamında yürütülen 3DTV (3 boyutlu TV) projesini yürüten ekip, görüntülerin elde edilmesinde önemli aşamalar kaydetti.


  Sarımsak soyma makinesi yaptık

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) öğretim üyesi tarafından tasarlanan ve 10 bin YTL’ye mal olan sarımsak soyma makinesi sayesinde günde 1 ton sarımsak tüketime hazır hale getiriliyor.


  Vitrinde bir hafta yaşayacak

Şişli’de bir mağaza tarafından başlatılan “Vitrindeki Çocuk” projesi kapsamında, 22 yaşındaki bir genç bir hafta boyunca mağazanın vitrininde yaşayacak.


  Oyunlarla, yabancı dil öğrenmek daha kolay

Erzurum’da ana sınıf ile ilköğretimin ilk 4 sınıf öğrencileriyle yapılan araştırmada, çeşitli çocuk oyunları kullanılarak verilen yabancı dil eğitiminde daha başarılı sonuçlar elde edildiği bildirildi.


  Çocuklar sokaktan kurtarılıyor

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sokakta kısa periyotlarla harçlık temin etmek veya ailesine küçük de olsa katkı sağlamak amacıyla çalışan çocuk sayısının 200-220 civarında olduğunu hatırlattı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri