Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

HEDEF İRAN MI?

Rus “Vremya Novostey” gazetesine demeç veren Lavrov, “bizim değerlendirmemize göre, füze kalkanı projesiyle İran tehdidi bertaraf edilmek istenmiyor, Rusya’ya karşı caydırıcı olunmak isteniyor” dedi. Lavrov, “kalkan projesi, bu bağlamda İran’daki rejimin değiştirilmesine yönelik de olabilir...” diye konuştu.


"Talabani Saddam olmak mı istiyor?"

İranlı yetkililer, 1975 Cezayir anlaşmasını tanımadığını söyleyen Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’ye sert tepki gösterdi.

İran Rusya’dan füze sistemi alacak

İran’ın Rusya’dan S-300 tipi uzun menzilli hava savunma füze sistemi alacağı bildirildi.


  Rice: 50 milyon insanı kurtardık

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ülkesinin Irak ve Afganistan politikalarının başarılı olduğunu savunarak, “Biz 50 milyon insanı kurtardık” dedi.


  İslâm âlimlerinden Noel mektubu

Dünyanın farklı bölgelerinden 138 Müslüman din alimi geçtiğimiz Ekim ayında Hıristiyanlık dünyasına gönderdiği barış çağrısı içeren mektubundan sonra şimdi de Noel kutlaması içeren bir mektup gönderdi.


  Irak’ta 17 erkek cesedi bulundu

Irak’ın kuzeydoğusundaki Diyala vilayetinde 17 çürümüş erkek cesedi bulundu.


  Rusya’da Nemtsov adaylıktan çekildi

Rusya’da mart ayında yapılacak devlet başkanı seçiminde Sağ Güçler Birliği’nin adayı olan Boris Nemtsov, yarıştan çekildiğini açıkladı.


  Endonezya’da toprak kayması: 78 ölü

Endonezya’nın batısında, şiddetli yağışların neden olduğu toprak kaymalarında 78 kişinin öldüğü belirtildi.


  Irak’ta genel af kabul edildi

Irak kabinesi, Amerikan ordusunun elinde bulunan ve cezaevlerinde tutulan binlerce mahkuma genel af öngören kanun tasarısını kabul etti.


  Abbas ve Olmert bir araya geliyor

İsrail başbakanı Ehud Olmert ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, yeni Yahudi yerleşim birimleri inşaatı planları sebebiyle çıkmaza giren barış görüşmelerini kurtarmak amacıyla bugün bir araya geleceği belirtildi.


  Orta Asya liderleri Kerimov’u kutladı

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’den sonra Orta Asya liderleri de Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’u yeniden bu göreve seçilmesi dolayısıyla kutladı.


  Mısır’dan İsrail’e sert cevap

Mısır, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’nin “Mısır’ın Gazze sınırını koruma konusunda çok kötü olduğu” yönündeki eleştirilerini sert bir dille reddetti.


  Tsunami’nin yaraları sarılıyor

26 Aralık 2004’teki tsunami felâketinden en çok etkilenen ülkelerden birisi olan Sri Lanka’da onbinlerce insan hâlâ yardıma muhtaç. Dış ülkelerden ve uluslar arası sivil toplum kuruluşlarından 3.1 milyar dolarlık yardım sözü alan Sri Lanka’ya, bunun ancak 1.7 milyar doları ulaşabilmiş.


  Uçan halı üretmek mümkün

Şimdiye kadar masallar için bile fazlasıyla “uçuk” bir fantazi gibi duran uçan halıların, gerçekte mümkün olabileceği öne sürüldü.


  3 milyon Sovyet askeri kayıp

İkinci Dünya Savaşına katılan Sovyet askerlerinden 3 milyondan fazlasının hâlâ kayıplar listesinde olduğu bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri