Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ŞAMPİYON OLAMAYIZ

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ''Şampiyonluk bizim için hayal ötesi. Çünkü maddi imkanlarımız kısıtlı. Belediyeden alacağımız 100 bin YTL'nin dışında bir imkanımız yok. Taraftarımızın hasılatı ve geliri de yok. Sadece Lig TV ve İddaa ve forma gelirinden gelen paranın dışında herhangi bir kaynağımız yok. Dolayısıyla bazı futbolcularımızı satmayı düşünüyoruz" dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ikinci yarıdaki hedeflerinin UEFA'ya katılabilecek bir sıralamada yer almak olduğunu belirterek, ''Şampiyonluk bizim için hayal ötesi. Çünkü o maddi imkanımız maalesef şu an için yok'' dedi. Uygun, akrabalarını ziyaret etmek amacıyla geldiği Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ikinci yarıda takımda çok fazla değişiklik yapma imkanının bulunmadığını, maddi imkansızlıkların kendilerini zor duruma soktuğunu söyledi.

PARAMIZ YOK

Maddi sıkıntıları aşmak için futbolcularını satmayı düşündüklerini kaydeden Uygun, şöyle konuştu: ''Bizim imkanlarımız kısıtlı. Belediyeden alacağımız 100 bin YTL'nin dışında bir imkanımız yok. Taraftarımızın hasılatı ve geliri de yok. Sadece Lig TV ve İddaa ve forma gelirinden gelen paranın dışında herhangi bir kaynağımız yok. Dolayısıyla futbolcumuzu satmayı düşünüyoruz. Takımımda ilk 11'de oynayan Petkoviç, Yasir, Sedat ve Balili gibi 4 futbolcum da 6 ay boyunca benimle birlikte olmayacak, sezonu kapadılar. Böyle bir ortamda ikinci yarıdaki hedefimiz açıkçası UEFA'ya kalabilmek, yani içerdeki maçları kazanıp, deplasmanda da bir iki maçta galip gelebilmektir. Şampiyonluk bizim için hayal ötesi. Çünkü o maddi imkanımız maalesef şu an için bizde yok.''

LİGE DAMGASINI VURDU

İlk yarıda gösterdiği performansla Sivasspor'un lige damgasını vurduğunu belirten Uygun, elde ettikleri başarının son derece sevindirici olduğunu belirterek, şunları söyledi: ''Bizim açımızdan baktığınızda Sivasspor, lige damgasını vuran, oynadığı futbolla, Sivas'ın duruşuyla, yapısıyla, tarzıyla bir ekol yarattı. Dört büyüklerin yaşadığı bazı kaoslar, özellikle de Trabzonspor'un yaşadığı kaos çok fazlaydı. Fenerbahçe Avrupa'da büyük başarılar elde etti, ligde de konum itibariyle bizimle aynı puanda ki başarılı gidiyor. Galatasaray birçok sorunla uğraşmasına rağmen başarılı durumda. Beşiktaş'ta Ertuğrul hocanın yeni olması takımı yeniden tanıyıp, yapılanma içine girmiş olması da uzun vadede büyük başarı getireceği düşüncesindeyim. Bu sezon her zamankinden daha çekişmeli, daha aktif, agresif ve şaşaalı geçiyor diye düşünüyorum.''

AMİGOLUK YAPTIM

Çocukluğunda Sakaryaspor'un amigoluğunu da yaptığını kaydeden Uygun, şunları söyledi: '' Tribünlerde Oğuz'lara, Tuna'lara, Aykut'lara, Emin'lere tezahürat yaparak büyümüş çocuklarız. Bunun içinde Hakan Şükür, Zafer ve Şaban Yıldırım gibi evlatlarıyla birlikte tribünlerdeydik. Hatta onlara top toplayan insanlardık" dedi.

27.12.2007


 

SAĞLAM: Hakem hataları olmasıydı bugün liderdik

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ''İlk yarıda bariz hakem hataları olmasaydı belki bugün ligin zirvesinde olurduk'' dedi. Ertuğrul Sağlam, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nin belediye başkanı Murat Sesli'yi makamında ziyaret etti.

Sağlam, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Turkcell Süper Lig'in ikinci yarısında şampiyonluğa daha yakın takımın Beşiktaş olduğunu söyledi. Yaşadıkları sıkıntılı dönemlerin yanı sıra kriz ve kaos ortamından sıyrılıp, liderle aralarında 3 puan farkla devreyi kapatmalarının başarı olduğunu anlatan Sağlam, şöyle konuştu:

2. YARI DERBİLER EVİMİZDE

''Takımın başarılı olmaması yönünde gruplar oluştu. Öyle bir grup var ki görevi sadece oluşan durumu kötülemek ve beğenmemek. 3 puan farkla lider de olsak bu insanlar, 'aslında 10 puan fark açmaları lazımdı' türünden yorumlar yapacaktı. İlk yarıda bariz hakem hataları olmasaydı belki bugün ligin zirvesinde olurduk. İkinci devre büyük takımlarla kendi sahamızda oynayacağız. Bizim onlardan fazla iç saha maçımız var. Onların Avrupa Kupası yoğunluğu da olabilecek. Bunları değerlendirdiğimizde şampiyonluğun en büyük favorisiyiz diyebiliriz.''

HAKEM HATALARI

Türkiye liglerinde hakem hatalarından en fazla Beşiktaş'ın serzenişte bulunması gerektiğini ifade eden Sağlam, şöyle dedi: ''Türkiye liginde hakemlerle alakalı serzenişte bulunması gereken bir takım varsa bunun kesinlikle Beşiktaş olması gerekiyor, ama özellikle hakemlerle alakalı olumsuz bir şey söylemedim. Maalesef ki hakem camiası adına en talihsiz karşılaşmalar bizim maçlarımız oldu. Çok bariz hakem hatalarının sonuca etki etmiş olması canımızı sıktı. Onlar olmasaydı belki bugün çok rahatlıkla ligin zirvesinde olabilirdik. İnşallah, maçlarımızda yapılan hakem hataları ilk devrede tamamlanmıştır.''

TRANSFER ÇALIŞMALARI

Sağlam, devre arasında takıma yeni transferler yapmayı düşündüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Takıma transfer yapmayı düşünüyoruz, ancak bunu yöneticilerin de istemesi lazım. Tespit ettiğim oyuncular var, görüşmelerimiz devam ediyor. Hedeflerimiz doğrultusunda kaliteli oyuncuları almak istiyorum. Devre arasında transfer riskli olduğu için ince eleyip sık dokuyacağız. İbrahim Akın'ı isteyen birkaç kulüp var, ancak şu anda netleşen bir şey yok. Oyuncularımızı göndermek için yerine futbolcu almamız gerekiyor. Sıkıntı yaşamamak için alınacak oyuncuların netleşmesini bekliyoruz.''

BÜLENT UYGUN'A DESTEK

Ertuğrul Sağlam, Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un, genç Türk antrenörlüğü adına ortaya koyduğu başarıların takdir edilmesi gerektiğini de söyledi.

27.12.2007


 

Fenerbahçe ilk yarıda vuruyor

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunun ilk yarısında, gol yollarında en çok maçların ilk yarılarında etkili oldu.

Rakip filelere en çok golü ilk 15 dakikalık zaman dilimi içinde gönderen sarı-lacivertliler, maçlara adeta golle başladı. 17 lig maçında rakip fileleri 30 kez havalandıran Fenerbahçe, 0-15 dakikalar arası 9, 16-30 ve 31-45 dakikalar arasında 6'şar gol attı. Sarı-lacivertliler, 46-60, 61-75 ve 76-90 dakikalar arasında ise 3'er gol kaydetti. Ligin 17 maçlık bölümünde, maç başına ortalama 1 gol yiyen sarı-lacivertliler, en çok golü (5) kalesinde yine ilk 15 dakikalık zaman dilimi içinde gördü. Fenerbahçe, 16-30 dakikalar arası 3, 31-45 dakikalar arası 4, 46-60 ve 76-90 dakikalar arası 2'şer, 61-75 dakikalar arası da kalesinde 1 gol yedi.

27.12.2007


 

Yattara'nın 1 YTL dahi alacağı yok

Trabzonspor Kulübü Genel Saymanı Emin Kahraman, parasını alamadığı için FIFA'ya başvuru yaptığı ve takıma dönmeyeceği iddia edilen Yattara konusunda bir problemlerinin olmadığını söyledi.

Kahraman, yaptığı açıklamada, Yattara'nın FIFA'ya başvuru yaptığı yönünde kendilerine herhangi bir bilgi gelmediğini belirterek, ''Böyle gelen bir evrak kulüpte yok. Menajeriyle de görüşüldü. Yattara ile ilgili herhangi bir problemimiz yok. Afrika Kupası'na katılacak. Şu anda izinli ve ülkesinde bulunuyor'' dedi. Yattara konusunda mali vecibeleri yerine getirdiklerini kaydeden Kahraman, ''Yattara'nın şu anda kulüpten 1 YTL dahi alacağı yoktur. Bu konuda herhangi bir sorunumuz yok'' diye konuştu.

27.12.2007


 

Holosko'ya İngiliz Charlton talip oldu

Vestel Manisaspor Kulübü Asbaşkanı ve Futbol Şubesi Sorumlusu Semih Vardarer, Filip Holosko'yu isteyen Beşiktaş ile yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedilmediğini belirtti.

Vardarer, Holosko'yu isteyen Charlton Athletic kulübünün yetkilileriyle hafta sonunda Manisa'da görüşeceklerini bildirdi. Bunun dışında Beşiktaş'ın da Holosko'ya talip olduğunu anlatan Vardarer, ''Beşiktaş eski teklifinde ısrar ediyor. Teklif aynı olunca Beşiktaş ile yapılan görüşmelerde bir ilerleme kaydedemiyoruz. Bu şartlarla biz Holosko'yu hiçbir takıma satmayız. İngiliz takımı ile aramızda çok az bir fark kaldı'' dedi. Milli futbolcuları Selçuk İnan ile ilgili olarak Trabzonspor ile görüştüklerini belirten Vardarer ''Trabzonspor ile anlaşamadık. Bu görüşmenin dışında başka bir gelişme yaşanmadı. Selçuk İnan'ı Fenerbahçe takımı zaten istemiyor'' diye konuştu.

27.12.2007


 

G.Saraylı Bouzid'in sponsoru Lotto

Galatasaraylı futbolcu İsmael Bouzid, Lotto spor giyim firması ile 2 yıllık bireysel sponsorluk anlaşması imzaladı.

Lotto'dan yapılan açıklamada, Bouzid'in, imzalanan anlaşma gereği 2 yıl boyunca, lig maçlarında, uluslararası ve milli maçlarda Lotto'nun Stadio model kramponunu kullanacağı bildirildi.

27.12.2007


 

Trabzon Doğan Holding'le anlaştı

Trabzonspor, Doğan TV Holding ile Avrupa kupaları ve hazırlık maçları yurt içi yayın hakkı için sözleşme imzaladı.

Yapılan açıklamada, ''Şirketimiz ile Doğan TV Holding A.Ş. arasında Avrupa kupaları maçları ve hazırlık maçlarımızın yurt içi yayın hakları pazarlamasını içeren 25.12.2007 tarihli 5 yıllık bir sözleşme imzalanmıştır'' denildi.

27.12.2007


 

Hamza: Herkes güreşmemi istiyor

AK Parti Sivas Milletvekili ve milli güreşçi Hamza Yerlikaya, 2008 Pekin olimpiyatlarına katılması için toplumdan büyük baskı gördüğünü belirterek, "Görüştüğüm herkes olimpiyatlara katılmamı istiyor.

Mahalle baskısı mıdır nedir? Toplumda bir sporcunun olimpiyatlara katılmasının bu kadar istendiğine ilk kez şahit oldum" diye konuştu.

27.12.2007


 

Yeni Kadir Has Stadını Platini açacak

Mayıs ayında açılması planlanan Kadir Has Stadyumu için UEFA Başkanı Michel Platini'nin davet edildiği bildirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 70 milyon YTL'ye mal olacak 33 bin seyirci kapasiteli Kadir Has Stadyumu, İlkbahar'da açılması planlanıyor. Havaların soğuması nedeniyle bugünlerde çalışmaların durduğu tesiste ana çelik kolonların yerleştirilmesi tamamlandı. Stadyumun açılışı içinde ünlü isimler ve takımların davet edilmesi düşünülüyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'le kafa kafaya vererek açılış organizasyonunun planlarını yapıyor. 19 Mayıs'ta açılması planlanan dev tesisin açılışı için Terim ve Özhaseki'nin aklına ilk gelen ismin UEFA Başkanı Michel Platini olduğu bildirildi.

27.12.2007


 

13 yaşında Türkiye 2.'si oldu

Özel Muraş Öğretim Kurumları’ndan Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi olan Ahmet Eren Ayhan 13 yaşında ve eskrim sporu ile 4 yıldır uğraşıyor.

Ayhan’ın Ankara birinciliklerinin yanı sıra Türkiye şampiyonlukları da bulunuyor. Ayhan, son olarak yıldızlar kategorisinde Türkiye ikinciliğini kazandı. Afyonkarahisar’da düzenlenen Türkiye Yıldızlar Şampiyonasında okuluna gümüş madalya ile dönen genç eskrimci büyük hedefleri olduğunu söyledi. Ayhan, “İleride Avrupa Şampiyonu olup, Türkiye’de eskrimin gelişmesine katkıda bulunmak istiyorum” dedi. Okul Müdürü Abdullah Aytaç ise okulda spor faaliyetlerinde satranç ve eskrim üzerine ağırlık verdiklerini ifade ederek, öğrencilerin okul başarılarında sporun çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

27.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri