Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

"Başarının sırrı ihlâstadır"

"Kur'ân'a Göre Başarının Sırları" isimli seminerde konuşan Eğitimci İsmail Aksoy, Bediüzzaman'ın ihlâs ile bütün işlerinde muvaffak olduğunu belirterek, insanların da bir şeyi ihlâs ile istemeleri durumunda muvaffak olacaklarını belirtti.

Risâle-i Nur Enstitüsü Ankara Şubesi tarafından organize edilen "Kur'ân'a Göre Başarının Sırları" isimli seminer, Eğitimci İsmail Aksoy'un sunumuyla gerçekleştirildi. Konuşmasına takvayı elde etmenin bir mümin için büyük bir başarı olduğunu söyleyerek başlayan Aksoy, "Kur'ân'ın yolundan gidenleri Allah (c.c) muvaffak etmektedir" dedi.

Bediüzzaman'ın iddiasını yüksek tutarak dâvâsını bütün dünyaya duyurmak için çabaladığını belirten Aksoy, "İddiamızı her zaman yüksek tutmalıyız. Bediüzzaman "Kur'an'ın sönmez ve söndürülmez manevî bir güneş hükmünde olduğunu ben dünyaya ispat edeceğim ve göstereceğim" diyerek iddiasını çok yüksek tutmuş, hayatının en büyük gayesi olan davasını dün dünyaya duyurmayı hedeflemiş ve muvaffak da olmuştur." diye konuştu.

Bediüzzaman'ın muvaffakiyetini ihlâs ile sağladığını belirten Aksoy, "Bediüzzaman 20. Lem'a'da "İhlâs ile kim ve isterse Allah verir." diyor. İşte Bediüzzaman, nefis terbiyesi ve dua ile ihlâsını elde etmiş, bu ihlâs ile de tüm hedeflerini gerçekleştirerek muvaffak olmuştur" sözlerini aktardı.

Bir şeyi gerçekleştirmede hırs ve gayret arasındaki dengenin iyi korunması gerektiğini belirten Aksoy, şöyle konuştu: "Bir işte muvaffak olmak istiyorsak, hırs ve gayret arasındaki ince çizgiyi iyi kavramamız gerekmektedir. Zira hırs, Bediüzzaman'ın ifadesiyle sebeb-i hasarettir. Hırs, "bir şeye ulaşmada netice için her şeyi mubah görmek demektir. Oysa gayret, şartlara, fıtrat kanunlarına uyarak o işi gerçekleştirmek, neticeye razı olmak demektir."

Başarılı olmak için ümitvar olmanın önemine de değinen Aksoy, "Yeis, tüm kemalata engeldir. Ümitsizlik, tomurcuklanan bir fidanı kurutur" dedi.

Cemil Yüzer

01.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  "Başarının sırrı ihlâstadır"

  Böceklerin bilinmeyen dünyası

  Vehip Sinan'a ödül

  Eğitim-Bir-Sen'den Safahat günleri


 Son Dakika Haberleri