Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: 2008'de terör bitecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin 2007 yılında terörle mücadele alanında ciddî gelişmeler kaydettiğini belirterek, ''2008 yılı terörle mücadelede ciddi sonuçlar alacağımız bir yıl olacaktır. 2007 yılında aldığımız özgüvenle, 2008 yılına umutla bakıyoruz'' dedi.


Demokrasi sınavı başarıldı

Geride bırakılan yılın, Türkiye için büyük değişimlerin yaşandığı, iz bırakan bir tarih kesiti olduğunu belirten TBMM Başkanı Köksal Toptan, büyük bir

Meclisi zorlu bir maraton bekliyor

AKP iktidarının 2007'de gündeme getirerek tartıştığı bir çok konu, 2008'de Meclis gündemine gelecek. 2008'de Meclisin en önemli gündem maddesini yeni


  Helâl gıda yakında

2005'ten bu yana gündemde olan 'helâl gıda' standardına sahip ürünler, 2008'in ilk aylarından itibaren raflarda yerini alacak.


  Araç yakmaya 10 tutuklama

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, araç kundaklama olaylarına ilişkin bugüne kadar 28 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan 10'unun tutuklandığını bildirdi.


  Gönüllü doktorlardan köylerde sağlık taraması

Elazığ'da sivil toplum örgütleri köylerde sağlık taraması başlattı. Hayata Adanmış Tıpçılar Derneği (HAYATDER) ve Köylerimizi ve köylülerimizi Geliştirme ve Kalkındırma Derneği (KÖYDER) tarafından başlatılan sağlık taraması ile doktorlar köylerde geniş çaplı sağlık kontrolü yaptı.


  Tarladan, okula transfer oldular

'Şimdi Okul Zamanı' başlığı altında düzenlenen kampanyalarla Türkiye'nin pilot illerinden biri olma özelliğini taşıyan Şanlıurfa'da çocukların okula kazandırılması için her türlü yol deneniyor. Tarlada çalışan çocukların okullu olması için başlatılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.


  Reformlara devam

AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk, Türkiye'nin son iki yıldır reformları çok ağırdan aldığını belirterek, "Türkiye, 2008 yılında AB reformları alanında kaldığı yerden devam etmesi lâzım. Fazla karamsarlığa gerek yok" dedi.


  Bursa Valisi Harput: Basın, halkla devlet arasında bir köprü

Bursa Valisi Şahabettin Harput, basını, halkla devlet arasında çok sağlam bir köprü olarak gördüğünü söyledi.


  Başkale'de "Şafak 2008" operasyonu

Van'ın Başkale ilçesinde, yasa dışı yollardan yurda getirilen 52 ton akaryakıt, 43 ton toz şeker, sigara, perdelik kumaş ve sarımsak ele geçirildi.


  Eğitimde 75 bin yeni öğretmene ihtiyaç var

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, ''2008 yılı içinde yalnızca temel eğitimdeki eğitimci talebini karşılayabilmek için 75 bin öğretmene ihtiyaç bulunduğunu'' bildirdi.


  Uslu: Toplum sorunların üstesinden gelebilir

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Türkiye toplumunun sorunların üstesinden gelebilecek yeterliliğe sahip olduğunu söyledi.


  Yargıtay Başkanlığı seçimi 14 Ocak'ta

Osman Arslan'ın yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Yargıtay Başkanlığı için yapılan seçime, 14 Ocak Pazartesi günü devam edilecek.


  Huzurevlerinde yeni yıl zammı belirlendi

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), 2008 yılı huzurevi ve yaşlı bakım merkezleri 2008 fiyatlarını belirledi.


  Ankara'nın araç trafiği tartışılıyor

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Serdar Karaduman, motorlu araç sayısı 1 milyonu aşan Ankara'nın, 2010 yılı ve sonrasında çözümü çok daha zor ve ağır trafik sorunlarıyla karşı karşıya kalacağını söyledi.


  Bizim Radyo dinleyicisiyle buluştu!

104.4 frekansından yayın yapan Bizim Radyo, dinleyicilerini programcı ve yapımcılarıyla buluşturdu. Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul-Çemberlitaş'taki Fırat Kültür Merkezinde gerçekleştirilen organizasyona büyük-küçük, genç-yaşlı çok sayıda Bizim Radyo dinleyicisi katılarak destek verdi


  2007 böyle geçti

Koskoca bir yılı daha geride bıraktık. Her insanın özelde yaşadıkları bir yana dünya kamuoyunu 2007 yılında meşgul eden en önemli olaylar şu şekildeydi...


  Çocuklarda soğuk algınlığı, büyüme geriliğine yol açabilir

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi ve çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Ramazan Canural, bağışıklık sistemi yetersiz olan çocuklarda ağır enfeksiyon görülebileceğini, bunun da büyüme geriliğine yol açabildiğini bildirdi.


  Doğu'da sağlık seferberliği

Sağlık Bakanlığı tarafından önümüzdeki yıl içerisinde Doğu Anadolu Bölgesi'nde 10 ilçe, 1 il olmak üzere toplam 557 yatak kapasiteli devlet hastanesi yaptıracak.


  Deniz Feneri'nden Afşar'a soğuğa dayanıklı konteyner

Deniz Feneri Derneği, depremden etkilenen Ankara'nın Balâ ilçesine bağlı Afşar beldesine soğuğa karşı korunaklı 37 konteyner gönderdi.


  2008 yılında MEB 21 sınav yapacak

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bu yıl 21 sınav yapacak. Bu sene ilk kez yapılacak Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 21-22 Haziran 2008 tarihlerinde gerçekleştirilecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri