Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Ayda 170 bin YTL alacak

Beşiktaş, ara transferde kadrosuna kattığı 23 yaşındaki Filip Holosko için Vestel Manisaspor'a 5 milyon Avro ödeyecek. Siyah-beyazlı kulüp ayrıca Slovak futbolcuya forma giyeceği sezonun ikinci yarısı içi 400 bin Avro verecek. Holosko, 2008-09 sezonu için 800 bin, 2009-10 sezonu için ise 850 bin Avro alacak.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş, Vestel Manisaspor'dan Filip Holosko'nun transferini İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) bildirdi. Beşiktaş'tan İMKB'ye gönderilen yazıda, ''Şirketimiz, Filip Holosko'nun transferiyle ilgili Vestel Manisaspor Kulübü ile 5.000.000 Avro ve kulübümüz futbolcularından Koray Avcı ve Burak Yılmaz karşılığında anlaşma yapılmıştır'' denildi. Beşiktaş ayrıca Filip Holosko'ya, forma giyeceği sezonun ikinci yarısı için 400 bin Avro ödeneceğini İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) bildirdi. İMKB'ye gönderilen yazıda, Slovak futbolcuya 2008-09 sezonu için 800 bin, 2009-10 sezonu için ise 850 bin Avro ödeneceği kaydedilirken, anlaşmanın 2,5 yıl artı 2 yıl opsiyonlu olduğu da belirtildi.

KENAN ÖNER'DEN YALANLAMA

Öte yandan Hürriyet Gazetesi'nde dün verilen haberin alt paragrafında Holosko'nun transferiyle ilgili Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner'e atfedilen iddialar yalanlandı. Kenan Öner'in açıklamasında şunları söyledi: "Hürriyet Gazetesi'ndeki haberin alt paragrafında şahsıma atfedilen ifadeler asla tarafımdan kullanılmamış, transfer konusunda Takımımız'a yeni katılan ya da Takımımız'dan ayrılan futbolcularımızla ilgili herhangi bir beyanatım, kimseyle görüşmem olmamıştır. Kulübümüz'ün içindeki birlik berabeliği zedelemeye yönelik bu habere itibar edilmemesini rica eder, kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunarım."

01.01.2008


 

Sağlam: Holosko baskıya dayanır

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Holosko için verilen yüksek miktardaki paranın bu futbolcu üzerinde bir baskı oluşturup oluşturmayacağının sorulması üzerine, ''Böyle bir baskı oluşturmayı düşünmüyoruz. Holosko profesyonel bir futbolcu, dışarıdan gelebilecek baskıları da kendi içinde halledecektir'' dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, savunma ve orta sahaya birer futbolcu transfer etmek istediklerini söyledi. Ertuğrul Sağlam, BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Holosko'nun dışında başka transfer yapıp yapmayacakları sorusuna Sağlam, ''Savunma ve orta saha için birer futbolcu arayışımız var. Bu mevkilerde uzun yıllar Beşiktaş'a hizmet edecek, kişiliği ve karakteriyle camiamıza uyum sağlayacak 2 futbolcu almak istiyoruz. Çok aceleci davranmak istemiyoruz. Çok doğru ismi, doğru şartlarla almanın uğraşı içerisindeyiz'' diye yanıt verdi.

CANER'İ DÜŞÜNDÜK, OLMADI

Orta sahaya almayı düşündükleri oyuncunun özellikleri ile ilgili soru üzerine de Sağlam, ''Orta sahada Caner ile ilgili düşüncemiz vardı ama olmayacak. Bu bölgede kriterlerimize uygun futbolcuyu almak için uğraşacağız'' dedi. Sağlam, Kayserisporlu Mehmet Topuz ile ilgili sezon sonuna kadar bir düşüncelerinin olmadığını tekrarladı.

HOLOSKO HAZIR DURUMDA

Sağlam, yeni transfer Holosko'nun gelişiyle sistemde değişiklik yapıp yapmayacağı sorusuna da, ''Sistemde bir değişiklik olmayacak. Bu sezon 4-4-2 uyguladık, birkaç maçta oyuncu tercihinden dolayı 4-3-3'ü uyguladık. Oyuncuya dayalı düzen gibi bir düşüncemiz yok, Uygulamak istediğimiz sisteme zaten Holosko'nun özellikleri uygun'' diye cevap verdi. Holosko için verilen yüksek miktardaki paranın bu futbolcu üzerinde bir baskı oluşturup oluşturmayacağının sorulması üzerine de Sağlam, ''Böyle bir baskı oluşturmayı düşünmüyoruz. Holosko profesyonel bir futbolcu, dışarıdan gelebilecek baskıları da kendi içinde halledecektir'' dedi.

01.01.2008


 

Tümer ve Appiah sıkıntısı

F.Bahçe Teknik Direktörü Zico, "Appiah'ın sakatlık, Tümer'in askerlik sıkıntısı var. Birinin ya da ikisinin oynayamayacağı haberini alırsak, bir tane oyuncu takviyesi isteyebiliriz'' dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, 2007 yılının kendisi için unutulmaz bir yıl olduğunu söyledi. Samandıra Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Brezilyalı çalıştırıcı, Türkiye'ye geldiğinde hedefleri olduğunu belirterek, ''2007 benim için hiçbir zaman unutmayacağım bir sene oldu. Şu ana kadar futbol yaşamımda birçok başarı elde etmiş olabilirim ama burada da başarıya devam etmek istedim. Fenerbahçe gibi büyük ve hedefleri olan bir kulüpte, güzel insanlarla çalışıyorsunuz ve sonunda da başarılar geliyor. Her açıdan benim için çok olumlu bir sene oldu'' dedi. Zico, bir soru üzerine, Fenerbahçe'nin son dönemde aldığı sonuçların ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'dan daha iyi olduğunu söyledi. Zico, Brezilya gazetelerinde yer alan Ronaldo ile ilgili demeçlerine de açıklık getirerek, ünlü futbolcu hakkında Brezilyalı gazetecilerin sorularını cevapladığı söyledi. Ronaldo hakkında Brezilya gazetelerinde de 'Fenerbahçe'nin almak istediği şeklinde' haberler çıktığını kaydeden Zico, ''Ronaldo hakkında bana sorular sorulduğunda ben de bunlara açıklık getirdim. 'Ronaldo dünyadaki herhangi bir takımın kadrosunda görmek isteyeceği bir futbolcudur' dedim. 'Ronaldo'yu isteyen bir kulüp istediğini açıklar. Fakat Fenerbahçe'den açıklama gelmediğine göre, demek ki Fenerbahçe ilgilenmiyor' dedim'' diye konuştu.

TÜMER VE APPİAH KONUSU

Zico, bir gazetecinin, ''Aurelio'ya Valencia'nın teklifi var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Aureilo şu anda Fenerbahçe'nin futbolcusudur, kontratı devam ediyor'' dedi. Zico, ''Tümer'in askerlik, Appiah'ın sakatlık durumu var. Transfer düşünüyor musunuz?'' şeklindeki soruyu ise şöyle cevapladı: ''İlk başta bu iki futbolcunun durumlarının kesinleşmesi gerekiyor. Appiah'ın sakatlık, Tümer'in ise kişisel bir sıkıntısı var. Kesin netleştikten sonra bu iki oyuncunun birinin ya da ikisinin oynayamayacağı haberini alırsak, en azından bir tane oyuncu takviyesi isteyebiliriz.''

ELDİVENLERİNİ VERDİ

Zico, basın açıklaması sırasında eldivenlerini soğuk nedeniyle üşüyen muhabire verdi.Brezilyalı teknik adam, açıklaması sırasında soğuk ve rüzgar nedeniyle mikrofonları tutan muhabirin elinin titrediğini görünce, mikrofonları kendi tutarak muhabire eldivenlerini verdi. Muhabir, Zico'dan aldığı eldivenleri eline takarak tekrar mikrofonları Brezilyalı çalıştırıcının elinden aldı.

01.01.2008


 

UEFA Hakan Şükür'ü övdü

UEFA'nın internet sitesinde yer alan, ''Hakan Şükür hala Türkiye'nin önde geleni'' başlıklı bir haberde, ''Şükür, emsalsiz başarısıyla yurt içi ve yurt dışında Türkiye'nin en tanınan futbolcusu oldu'' ifadesi kullanıldı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) internet sitesinde, UEFA Jübile Ödülleri için Türkiye'de son 50 yılın en fazla göze çarpan futbolcusu seçilen Hakan Şükür'e ilişkin bir haber yayımlandı. Habere, ''Hakan Şükür hala Türkiye'nin en önde geleni'' başlığı atıldı.

TÜRKİYE'NİN EN İYİ GOLCÜSÜ

''Uluslararası futbolda ülkesinin en skorer futbolcusu Hakan Şükür, Avrupa kulüp maçlarında attığı 38 golle Türkiye rekorunu elinde bulunduruyor'' denilen haberde, Şükür'ün Türk liginde de ''en üretken golcü'' olduğuna dikkat çekildi. Haberde, 2002 FIFA Kupası finallerinde Türkiye'nin dünya üçüncülüğüne ulaştığı maçta, Şükür'ün en hızlı golü kaydetme onuruna da sahip olduğu ifade edilirken, yıldız futbolcunun Sakaryaspor'da başlayıp, bugüne dek uzanan futbol kariyeri anlatıldı.

01.01.2008


 

Yattara ve Risp Trabzon'a dönüyor

Trabzonspor'da, alacaklarını gerekçe göstererek FIFA'ya başvuru yapan oyunculardan İbrahima Yattara'nın ardından İsveçli oyuncu Fredrik Risp'in de Trabzon'a döneceği açıklandı.

Kulüp profesyonel futbol menajeri Necmi Perekli, yaptığı açıklamada, Yattara ve Risp'in Trabzonspor'dan bir alacağının bulunmadığını ve FIFA kanalıyla serbest kalmaları gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Yattara ve Risp konusunda herhangi bir sorunlarının bulunmadığını ifade eden Perekli, ''Risp, kendisi Trabzonspor'a dönmek istediğini söyledi. Yattara da gelecek. Bu 2 futbolcu hafta içinde Trabzon'da olacaklar ve çalışmalara başlayacaklar'' dedi.

01.01.2008


 

Denizlispor 1.95'lik golcü aldı

Denizlispor, forvet mevkisinde yaşadığı sıkıntıları gidermek için 1.95 metre boyunda Beninli Akande Christian Kotchoni'yi (20) 4.5 yıllığına transfer etti.

Kotchoni, kulüp binasında düzenlenen imza töreniyle Denizlisporlu oldu. Törene Kulüp Başkanı Ali İpek ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Törende konuşan Kulüp Başkanı İpek, ilk devrede koşan, top saklayan ve kafa toplarına hakim bir santrfor açıkları olduğunu, bunu kapatabilmek için Christian ile anlaştıklarını belirtti. İpek, "Christian, genç ve gelecek vaadeden bir futbolcu. Elbette yabancı futbolcularda uyum sıkıntısı yaşanıyor. Bunun sebebi de ülkeler arası kültür farklılıkları ve arkadaşlıklar. Futbolcumuz bu süreci en kısa sürede hallederse Denizlispor'a çok faydalı olacaktır. Kendisi Belçika ve Fransa liglerinde takip ediliyordu." dedi. Benin'in Cheminots takımında forma giyen Christian, 32 maçta 18 gol kaydetti.

01.01.2008


 

Böyle protesto görülmedi

Kastamonu 1.Amatör Küme Futbol Ligi'nde ilginç bir protesto olayı yaşandı.

İnebolu 9 Haziran stadında oynanan İneboluspor- Ormanspor maçının ilk 20 dakikasında alel acele 3 oyuncu değişik hakkını kullanan konuk Ormanspor, 5 oyuncusunun da sakatlandığını ileri sürerek maça devam edemeyeceğini orta hakeme bildirdi. Maçın orta hakemi Tekin Günezler de kural gereği karşılaşmayı tatil etti. Karşılaşma sonrası Ormansporlu bazı yöneticilerin bu maçın yan hakemi Fatih Uysal ile önceki haftalarda yaşanan bir hakaret nedeniyle mahkemelik olduklarını ve mahkemenin devam ettiğini, bu nedenle sorunlu oldukları bir hakemin kendi maçlarına bilinçli olarak verilmesini protesto ettiklerini söyledikleri öğrenildi.

01.01.2008


 

Holosko iyi transfer

Beşiktaş, bu sezonun en iyi transferini Vestel Manisa'dan aldığı Filip Holosko ile yaptı. 5 milyon Avro'luk bonservis ücretinin çok olduğu yönünde camiada çıkan eleştirilere rağmen, 23 yaşındaki Slovak oyuncu yeni takımında uyum sağlaması ve form tutması halinde Beşiktaş Kulübü ödediği bu ücretin iki katını kazanabilir.

Holosko, tipik bir kanat oyucunsu değil. Hem gol atıyor, hem de arkadaşlarına attırıyor. Top ayağına çok yakışıyor. Estetik hareketleri var. Tribünlere keyif veriyor. Rakibini geçerken adeta uyutuyor. Kanatlardan getirdiği toplarla süratle ceza sahası içine sokuluyor. Bu pozisyonların çoğu da golle sonuçlanıyor.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, bu oyuncuyu kullanırken çok iyi düşünmeli. Kanatta görev verirse verim alır, orta bölgeye çekerse kalabalık rakip savunma karşısında kaybolup gider. Holosko, Vestel Manisa'da kanat topları ile parladı ve gollerini attı.

Bence Holosko'yu en iyi besleyecek futbolcu Delgado'dur. Arjantinli futbolcunun gollük asistlerini Holosko sürati ve zekası ile değerlendirebilir. Her iki kanatta da başarılı olan bu futbolcunun bir diğer özelliği ise 25-30 metreden savurduğu sert şutlar.

Beşiktaş, savunma ve orta sahaya yapacağı 2 yeni takviye ile şampiyonluğun en büyük adaylarından biridir. Çünkü, derbi maçlarını evinde oynama avantajına sahip. Holosko tribün desteğini arkasına alabilirse Beşiktaş ile birlikte yeni yıla damgasını vuracak gibi görünüyor.

Erol DOYURAN

01.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri