Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Holiganların bilet parası kulüplerden

Futbol sahalarına girişi yasaklanmış taraftarlar arasında yapılan bir araştırmada, maça gittiklerinde giriş parasını kimin karşıladığı sorusuna holiganların yüzde 40'ı "kulüp'' cevabını verdi. Deplasman maçlarındaki harcamalarda bu oran yüzde 60.

Futbol fanatiklerinin sosyal kimliklerini belirlemek amacıyla Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu'ndan Yrd. Doç. Dr. Ziya Koruç, Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan Yrd. Doç. Dr. Perican Bayar ve Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan tarafından gerçekleştirilen ''Türkiye'de Futbol Fanatikleri Sosyal Kimlik ve Şiddet'' konulu araştırmada, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, futbol sahalarına girişleri yasaklanmış, en küçüğü 11, en büyüğü 67 yaşında olan 1253 erkek futbol taraftarından 896'sı ile karşılıklı görüşüldü.

Fanatiklerin eğitimsiz, parasız kişiler oldukları yönündeki kanının araştırmada doğrulanmadığı ifade edildi.

GİRİŞ PARALARI KULÜPTEN

Araştırmada, maça gittiklerinde giriş parasını kimin karşıladığı sorusuna da holiganların yüzde 40.4'ü ''kulüp'', yüzde 32.7'si ''arkadaşlarım'' cevabını verdi. Bilet parasını kendisi karşılayanların oranı ise 26.89 oldu. Deplasman maçlarında harcamaların kim tarafından karşılandığı sorusuna ise, yüzde 58.59'u ''kulüp'', yüzde 25.58'i ''arkadaşlarım'' cevabını verdi. Deplasmana gidiş-geliş masraflarını kendisi karşılayanların oranı ise yüzde 15.85'te kaldı.

06.01.2008


 

Hakemler, otoritesini kaybetmemeli

Eski futbol hakemi Serdar Tatlı, hakemlerin saha içerisinde otoriteyi sağlamakla yetkili olduğunu belirterek, ''Hiçbir futbolcunun, saha içerisindeki otoritemi sarsacak, beni küçük düşürecek bir hareket yapmasına izin vermedim, siz de vermeyin'' dedi.

Serdar Tatlı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu'nca (MHK) Antalya'nın Belek beldesindeki Papillon Ayscha Oteli'nde düzenlenen 2007-2008 Sezonu Devre Arası Hakem Semineri'ne katılarak, ''Hakemlerde otorite'' konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Konuşmasına otorite ve yetki kavramlarının tanımlarını yaparak başlayan Tatlı, hakemlerin otoritelerini kullanmakla yetkilendirildiğini bildirdi. Hakemlerin, müsabaka sırasında oyunculara, yöneticilere ve seyirciye, oyunun kontrolünün kendisinde olduğunu göstermesi gerektiğini vurgulayan Tatlı, müsabaka süresince hakemin otoritesini kaybetmemesi gerektiğini söyledi.

06.01.2008


 

Yanal: Genç oyunculara açık olacağız

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, genç oyunculara her zaman açık olacaklarını ve onları kazanmak için mücadele edeceklerini söyledi.

Yanal yaptığı açıklamada, herkesin transferin hemen bitmesini isteyeceğini belirterek, ''Biz de kapıları kapatıp bugün işimize koyulmak isteriz. Ama transfer süreci oldukça zor. Çünkü iyi oyuncu almak zorundayız. Kuracağımız iskeletteki oyuncu kalitesi Trabzonspor'u istediği hedeflere taşıyabilme özelliğine sahip olmalı. Bunun için mücadele ediyoruz. Bu da oldukça sıkıntılı bir süreçtir. Hele hele devre arası çok daha sıkıntılıdır'' dedi. Devam eden bir lig olduğunu ve herkesin de hedeflerinin bulunduğunu ifade eden Yanal, ''Bu yüzden istediğiniz planlanan sonuçları alamıyorsunuz. Bu değişim sürecinde çok fazla sayıda oyuncu telafuz etmedim. Ligin erken başlayacak olması nedeniyle transferi bir an önce bitirmeyi umut ediyoruz. Ama görünen o ki transfer biraz daha zaman alacak'' diye konuştu.

06.01.2008


 

Kayseri'de soğuk randevu

Fortis Türkiye Kupası'nda bugün Kayserispor ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. Mücadelenin başlayacağı saat 19:00'da hava sıcaklığının eksi 5 ila eksi 8 derece arasında olması bekleniyor.

Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, bugün kar yağışı beklenmediğini de kaydettiler.

Öte yandan Kayseri Atatürk Stadyumu'nda kar temizleme çalışmaları tamamlandı. Stat Müdürü Osman Kayaalp, zemine serilen özel branda sayesinde çimlerin korunduğunu belirterek 'Branda üzerindeki karları tamamen temizledik. Çimler de kar temizliğinden ve yağan kardan etkilenmedi. Maçla ilgili tüm çalışmalar tamamlandı'' dedi.

06.01.2008


 

Beşiktaş ve Diyarbakır'dan teröre karşı ortak tavır

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Adnan Öktüren, Diyarbakır'da 5 kişinin hayatını kaybettiği, 68 kişinin de yaralandığı patlamanın meydana geldiği yere kırmızı karanfiller bıraktı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Demirören ve Öktüren'in yanı sıra iki kulübün yönetim kurulu üyeleri, patlamanın yaşandığı Yenişehir Semti Mimar Sinan Caddesi'ne geldi.

İki kulübün başkanları, diğer yöneticilerle birlikte patlamanın yaşandığı yere kırmızı karanfiller bıraktıktan sonra, açıklama yapmadan bölgeden ayrıldı.

06.01.2008


 

Gündüz Tekin Onay toprağa verildi

Futbol dünyasının duayen isimlerinden Gündüz Tekin Onay, hayatını kaybetti. Onay dün düzenlenen törenle toprağa verildi.

Gündüz Tekin Onay için saat 13.00'de Türkiye Futbol Federasyonu'nun 4. Levent'teki merkez binasında bir tören düzenlendi. Onay daha sonra Levent Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

06.01.2008


 

Erman Kunter'in babası vefat etti

Fransa Basketbol Ligi takımlarından Cholet Basket'in antrenörlüğünü yapan Erman Kunter'in babası Metin Kunter, vefat etti.

Metin Kunter'in cenazesi yarın Levent Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından, Yeniköy Mezarlığı'na defnedilecek. Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, merhuma Allah'tan rahmet, Erman Kunter ve kederli ailesine başsağlığı dileğinde bulunuldu.

06.01.2008


 

Hakemler telsiz kulaksız takacak

Süper Lig'de ikinci yarıda hakemlerimiz Avrupadaki meslektaşları gibi kulaklık ve telsiz takarak sahaya çıkacak.

Aynı şekilde tribündeki gözlemciler de kulaklık takacak.

Ancak sahadaki hakeme müdahale edemeyecek. Hakemlerin kendi aralarındaki konuşmalarını dinleyip not alacak. Ayrıca topun kale çizgisini geçip geçmediğini gösteren ışıklı toplar da getirilecek.

MHK başkanı Hilmi Ok, Antalya'daki seminerde yeni değişen UEFA kurallarını anlattı. Bundan sonraki maçlarda ofsayt durumundaki futbolcu topa müdahele etmediği müddetçe ofsaytta olduğu kabul edilmeyecek. Kayarak müdahalelere de sert tedbir geliyor. UEFA'nın kontrolsüz olarak kabul ettiği bu pozisyonlarda futbolcular ihtar ve sarıkartla cezalandırılacak.

Hilmi Ok, Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında Alex'in, topu kaleci Gökhan'ın elinden alıp gol yaptığı pozisyonun geçersiz sayılmasının doğru olduğunu söyledi.

Bu pozisyonda bütün Fenerbahçeli futbolcuların ve kenardaki antrenörlerin itiraz etmelerine üzüldüğünü, yeni UEFA kurallarını davet edildiği taktirde bütün kulüplere antabileceğini ifade etti.

Kendisinin 9. Cumhurbaşkanı Demirel'e benzetildiğini belirten Ok, 7 defa gidip 8 defa gelmesini şöyle yorumluyor:

"Namussuz bir insan değilim. Üç kağıtçılık nedir bilmem. Kendimden bile korkarım. Bütün klüplerle iyi geçinirim. Ama yağcılık yapmam. Hiçbir başkan 'şu hakemi bizim maça verme' demez. Zaman zaman tehdit telefonları alıyorum. İtalyan hakem Collina bile 3 koruma tarafından korunuyor. Bizi ise hakemlerimiz koruyor. Ama her hakem beni sevmez".

Kendi öğrencisi olduğu Erman Toroğlu ile övündüğünü söyleyen Ok, "Doğru yaptığı kadar yanlış yaptığı yorumlar da oluyor. Onu uyarıyorum. Bugün bütün Anadolu Erman'ın yorumları ile aydınlanıyor. Ondan şikâyetçi değilim. Dopra dopra konuşuyor" dedi.

Erol DOYURAN

06.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri