Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Diyarbakır yara sarıyor

Diyarbakır'daki bombalı saldırıda ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar yaralarını sarmaya başladı. Patlamanın meydana geldiği caddede bulunan ve büyük zararın meydana geldiği TMMOB Lokali, Final Dergisi Dershanesi, çiçekçi ve büfelerin sahipleri ile apartmanların ön cephesine bakan dairelerdeki vatandaşlar, ev ve iş yerlerini onarmaya çalışıyor.


20 sivil toplum örgütü daha

20 sivil toplum örgütü adına yapılan açıklamada, "Bu vahşi saldırının meşru, siyasî, aklî veya ahlakî bir açıklaması ve gerekçesi olamaz. Bu saldırı D

Erdoğan Diyarbakır'da

Diyarbakır'da incelemelerde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hain saldırı PKK'nın amaçsızlığının kanıtıdır. Hiçbir vicdana sığmayan bir vahşe


  Unakıtan: Terör kardan adam gibi eriyecek

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Terör kardan adam gibi eriyecek" dedi.


  Gül, ABD yolcusu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı George Bush'un resmi davetlisi olarak bugün ABD'ye gidiyor. Washington ve New York'ta temaslarda bulunacak Gül, 8 Ocak Salı günü ABD Başkanı Bush ile bir araya gelecek.


  Salim Uslu: Anayasa, işkence ve kan kokuyor

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, ''Halen yürürlükte olan, günahı, ayıbı, defosu çok anayasa, işkence ve kan kokuyor'' dedi.


  İzmir'de deprem

İzmir'in Menemen ilçesinde hafif şiddette depremler meydana geldi.


  Kandilli, Bâlâ'da istasyon kuracak

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülay Altay, Bâlâ'da deprem istasyonu kuracaklarını bildirdi.


  Doğu da Batı da beyaza büründü

Soğuk hava ile birlikte gelen kar yağışı yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına aldı. Beyaz örtü, Edirne'den Kars'a hayatı olumsuz etkiliyor.


  En büyük sorun eğitim

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''Türkiye'nin en büyük sorunu eğitimdir. Nitelikli eğitim, nitelikli öğretmenle mümkündür'' dedi.


  İfade özgürlüğü engellenemez

RTÜK tarafından ele alınan kanun tasarı taslağıyla savaşlar, terörist saldırılar, doğal ve insanlar tarafından oluşturulan afetler gibi durumların ortaya çıkardığı kriz zamanlarındaki radyo ve televizyon yayınlarına yeni düzenleme öngörülüyor. RTÜK Başkan Vekili Vahap Darendeli, "Kriz zamanlarında ifade özgürlüğünün asıl özgürlük olduğunun teminatının devlet ve Üst Kurul olduğunu vurguluyoruz" dedi.


  AİHM'de Türkiye bilançosu

Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde, hakkında en fazla başvuru bulunan ülkeler arasında yer almaya devam ediyor. Türkiye 2007'de başvuru sayısında Rusya ve Romanya'nın ardından 3'üncü sırada geldi. Türkiye, 9 bin 900 başvuru ile mahkemenin toplam iş yükünün yaklaşık yüzde 9,5'ini oluşturuyor.


  Köylüler 2-B için TBMM'ye başvurdu

Antalya'nın Pınarbaşı Beldesi sakinlerinden çiftçi Ali Öztürk ve 1500 arkadaşı, kamu oyunda 2-B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışına imkân sağlayan yasal düzenlemeye destek verdi.


  Akdenizde Jaws tehlikesi!

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan İkiz, küresel iklim değişikliğiyle birlikte bazı tehlikeli tür köpekbalıklarının besin bulabilmek için Akdeniz'e girebileceklerini bildirdi.


  Aşı artık daha az ağlatacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci ve Hib (menenjit) aşılarının hepsinin artık 5'li olarak tek bir enjeksiyonda yapılacağını belirterek, "5'li aşıyla artık yan etkiler çok azaltılmış olacak'' dedi.


  İşitme kaybıyla doğan çocuklara biyonik kulak

Normal işitmeye sahip olan çocuklar, konuşmayı özel bir yardım almadan aile ortamında öğrenebiliyor. İleri derecede işitme kaybı olan çocuklar ise işitmediği için konuşmayı da öğrenemiyor. Uzmanlar, sorunun çözümü için bionik kulak öneriyor.


  DTP: Kimsenin tahammülü kalmadı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı Emine Ayna, artık hiç kimsenin daha fazla ölüme tahammülü kalmadığını söyledi.


  Tanık Koruma Kanunu Resmî Gazete'de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan 5726 sayılı ''Tanık Koruma Kanunu'' Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayınlandı.


  Kuşlar için göle yem bırakıldı

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde bulunan Efteni Gölü çevresine, kuşlar için yem bırakıldı.


  Bakanlıktan orman seferberliği

Çevre ve Orman Bakanlığı, 2008 - 2012 yılları arasını kapsayan 'Ulusal Ağaçlandırma Seferberliği Eylem Planı' hazırladı. Ekolojik sistemin bozulmaya başladığı günümüzde rehabilitasyon, ağaçlandırma ve erozyon kontrolu ile ormanlık alanların arttırılması amaçlanıyor.


  Soba zehirlenmesine dikkat!

Gaziantep'te soba zehirlenmesi sonucu çoğunluğu çocuk 91 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Gaziantep'te önceki gece ve dün etkili olan soğuk hava ve rüzgâr, soba zehirlenmelerini de beraberinde getirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri