Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Beşiktaş'ın 42 bin kişilik stadına ilk temel Mayıs'ta

Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören, yenin stad projesini anlattı. Demirören, "Avrupa'nın en modern statlarından biri olacak yeni stadımızın üstü tamamen kapalı olacaktır. 80 milyon Avro maliyeti olacak stadımızdan yıllık 40 milyon Avro gelir bekliyoruz" dedi.

Beşiktaş Kulübü Olağan Yıllık İdari ve Mali Genel Kurul toplantısı başlarken, Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören, yeni stat projelerini genel kurul üyelerine açıkladı. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Yıldırım Demirören, başta yeni stat projesi olmak üzere, diğer projelerle ilgili bilgiler verdi. ''Beşiktaş'tan korkuyorlar. Onun için de bilinçli bir şekilde yıpratma karalama kampanyası yapıyorlar'' diyen Demirören, daha sonra Beşiktaş Kulübü'nün projelerini anlattı.

YENİ STAT PROJESİNİ ANLATTI

Demirören, yeni stat projesi ile ilgili olarak dünyanın önde gelen bir firması ile anlaştıklarını belirterek, ''Bu firma, Wembley, Arsenal'in Emirates ve Benfica statlarını yapmıştır. Yeni stadımız spor ve kültür hizmetlerini birarada yapacaktır. Amacımız stadımızı yılda 200 gün boyunca çalıştırmaktır'' dedi. Avrupa'nın en modern statlarından birine sahip olacaklarını kaydeden Demirören, ''Stadımız üstü kapalı olarak yapılacaktır. Stat projesinin bugünlere gelmesinde desteği olan Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Murat Başesgioğlu'na ve federasyon başkanımız Sayın Hasan Doğan'a teşekkür ederim'' diye konuştu. Yıldırım Demirören, stat ve kültür merkezinin istanbul ve Türkiye'nin gözbebeği olacağına inandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

İLK KAZMA MAYIS SONU

''Gerekli izinleri tamamladıktan sonra, en kısa zamanda hatta mayıs ayı sonunda kazmayı vurup bu stat ve kültür merkezini 18 ay gibi kısa bir sürede Beşiktaşımız'a kazandırmak istiyoruz. Stadımız 42 bin kişi kapasiteli olacaktır. 18 bin kişilik üst tribün, 18 bin kişilik alt tribün, 6 bin loca olacak. Bu projeyi hazırlarken en çok dikkat ettiğimiz husus, tarihsel yapıyla yeniliği biraraya getirmek oldu. 2500 araçlık otopark ve stadın bünyesinde 5 bin kişilik tiyatro, konferans ve fuar alanı bulunacaktır.''

Z.BURNU'NDA OYNAYACAK

Stadın inşaası sürerken bir sezon boyunca Zeytinburnu veya Kasımpaşa stadında oynamayı planladıklarını anlatan Demirören, Avrupa maçlarını ise Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamayı düşündüklerini ifade etti. Demirören, yeni stadın maliyetinin 80 milyon Avro civarında olacağını belirterek, şöyle devam etti: ''Şu an 40 gün maç için çalışan stadımız, üstü kapalı olduğu için 200 gün çalışacaktır. Bu da kulübümüze kombine ve loca satışlarımızla beraber senelik 40 milyon Avro gelir getirecektir. Bu benim değil, Beşiktaş'ın projesidir. Bana göre spor alanında en önemli projedir. Bu proje, Her Beşiktaşlı'nın sahip çıkması gereken, engellemelere set çekmesi gereken, bilmeden konuşanları susturması gereken, yardım ve destek olması gereken bir projedir. Camiamıza hayırlı olsun.'' Seba'nın telgrafı ayakta alkışlandı Beşiktaş'ın Onursal Başkanı Süleyman Saba, kongreye telgraf göndererek kutlamada bulundu. Seba'nın telgrafının okunmasının ardından salonda büyük bir alkış tufanı koptu. Üyeler ayağa kalkarak Seba'yı dakikalarca ayakta alkışladı. 23 Şubat 2003 tarihinde vefat eden Beşiktaş'ın efsane futbolcusu Güven Önüt unutulmadı.

Melih Doyuran

25.02.2008


 

Selçuk: Paniğe gerek yok

Fenerbahçeli Selçuk Şahin, Bursa maçında kaybedilen 3 puanın telafisinin olduğunu belirterek, "Şampiyonluğun en büyük adayıyız. Taraftarımızı mutlu etmek için G.Saray'ı yenmeliyiz" dedi.

Fenerbahçeli futbolcu Selçuk Şahin, Bursaspor maçında kaybedilen 3 puanın telafisinin olduğunu belirterek, ''Paniğe gerek yok. Hala şampiyonluğun en büyük adayıyız'' dedi. Samandıra Tesisleri'nde antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Selçuk, Bursaspor maçında Zico'nun oynamayan oyunculara yer verdiğini belirterek, ''Takımdaki herkes kaliteli oyuncu, mücadele ettiler ama maalesef mağlup olduk. Bu son zamanlardaki iyi gidişatımızı değiştirmez. Talihsiz bir kaza oldu. Yolumuza devam edeceğiz. Bu 3 puanın telafisi var. Paniğe gerek yok, hala şampiyonluğun en büyük adayıyız'' diye konuştu. Zico'nun böyle bir kadro sürdüğü için pişman olmadığını kaydeden Selçuk, ''Zico yaptığı her şeyin arkasında. Belki önümüzdeki hafta aynı kadro çıksa deplasmanda galip gelir. Dün biz de oynasak belki aynı şekilde olacaktı'' şeklinde konuştu.

GALATASARAY'I YENMELİYİZ

Selçuk Şahin, Galatasaray ile yapacakları kupa maçının telafisi olmadığını ifade ederek, derbi maçı kazanmak zorunda olduklarını söyledi. Galatasaray ile güzel bir maç yapacaklarını anlatan Selçuk, şöyle devam etti: ''Rakibimiz son mağlubiyetin şokuyla maça asılacaktır. Biz de ligde kaybettik. Bütün gözler bu maça çevrildi. Taraftarımızı mutlu etmek için kazanmak zorundayız. Onlar da iyi oynuyorlar ama bizim takımımız oradan galip gelecek kapasiteye sahip.''

YOĞUN TEMPOYA ALIŞIĞIZ

Selçuk Şahin, zor bir döneme girdiklerini kaydederek, ''Bu sezon böyle dönemlerden çok geçtik. Arka arkaya üst düzey maçlardan galibiyetle ayrıldık'' dedi. Takım olarak zorlu döneme hazır olduklarını anlatan Selçuk, ''Takım olarak büyük maçlara alıştık. Altından kalkmasını biliyoruz. Kupayı almak için, Galatasaray'ı mutlaka elemeliyiz. Ondan sonra da Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla maçı var. Belki de hocamız bu maçları düşünerek diğer oyuncuları Bursaspor maçında dinlendirmek istedi'' şeklinde konuştu.

25.02.2008


 

Fenerbahçe'nin belâlısı Sinan

Bursasporlu futbolcu Sinan Kaloğlu, Fenerbahçe'nin belalısı oldu. Sinan, geçen sezonun 8. haftasında Bursaspor adına 16. dakikada yine bir gol atarak, takımının Fenerbahçe karşısında 1-0 kazanmasını sağlamıştı.

Fenerbahçe'ye, maçın 28. dakikasında penaltıdan ve 85. dakikada iki gol atan Sinan, sarı-lacivertlilerin Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki bundan önceki mağlubiyetinde baş rolü oynamıştı. Sinan, geçen sezonun 8. haftasında Bursaspor adına 16. dakikada yine bir gol atarak, takımının Fenerbahçe karşısında 1-0 kazanmasını sağlamıştı. Sinan, 2005-2006 sezonunda 30. haftada Fenerbahçe'nin deplasmanda Vestel Manisaspor'a 5-3 yenildiği maçta Vestel Manisaspor fomasıyla da 3 gol atmıştı.

25.02.2008


 

Fabiano ve Palop'un evleri soyuldu

Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin rakibi olan İspanya'nın Sevilla takımının yıldız futbolcuları Luis Fabiano ve kaleci Andres Palop'un evlerinin soyulduğu bildirildi.

Hırsızlık olaylarında Palop'un ailesi ile birlikte uyurken evinin soyulduğu, Luis Fabiano'nun ise hırsızlarla yüz yüze geldiği belirtildi.

25.02.2008


 

Zico'nun hatası..

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun Bursaspor karşısına sürdüğü yedek kadro ile ne yapmak istediğini pek anlayamadım. Şampiyonluk yarışının kritik bir döneme girdiği bugünlerde yedek oyuncuları görme adı altında sahaya birbirinden habersiz 11 futbolcuyu oynatmak onun gibi tecrübeli bir hocaya hiç yakışmadı. Ayrıca Bursaspor önünde kaybedilen 3 puan şampiyonluğun kaçırılmasında büyük rol oynarsa yapılan hatanın ne kadar aptalca olduğu da ortaya çıkacaktır..

Sevilla zaferiyle takımına daha çok bağlanan taraftar Zico'nun yedek takımla çıkacağını açıklamasıyla birlikte tribünlerin yarısını bile doldurmadı. Bu bir bakıma taraftarın protestosudur. Herkes yıldız futbolcuları izlemek için para verip, stada giriyor. Aylardır forma yüzü görmemiş ve birçoğunun ismini bile unutmuş futbolcuları niye izlemeye gelsin ki? Zico, Türkiye'de başarılı olduğu zaman el üstün tutulduğunu bildiği gibi, başarısız olduğunda da yerin dibine sokulduğunu öğrenmeli. Yaptığı bu hareket Fenerbahçe'yi ekran başında izleyen milyonlarca taraftara da bir hakarettir. Sanırım, bu yenilgi ile hatasının büyüklüğünü gösterir..

Zico'yu eleştiriyoruz da, sahaya çıkan yedek futbolculara ne demeli. Hocaları kendilerini göstermeleri için bir fırsat tanımış, ama o kadar acemi hareketler yaptılar ki, bırakın Fenerbahçe formasını, bu halleriyle Bursaspor'da bile oynama şansı bulamazlar. Önder Turacı, yerini Gökhan Gönül'e kaptırdıktan sonra iyice salmış. Ne yaptığını bilmiyor. Boş durumda bir-iki topu rakibine hediye etti. Yaptığı ortaların çoğunu auta gönderdi..

Savunmanın göbeğinde oynayan Can ve Yasin ise tam bir komedi. İkisi de gelen ilk toplara basmakta kararsız olduğu için rakipleri bayram yaptı. Can, sadece sert oynuyor. Ama kazanamıyor. Sebep olduğu penaltı ise takımı moralmen çökertti. Yasin'i tribünler de beğenmiyor. Aldığı her topta bir tedirginlik yaşıyor. Kendine hiç güveni yok. Bu yüzden isabetli paslar atamıyor..

Ve Kemal.. Tam 5 yıldır bu takımda yedek kulübesinde oturuyor. Yönetim onu nasıl tutuyor anlamak mümkün değil. Bir futbolcu 5 yıldar kendini hiç geliştirmez mi? Deyim yerindeyse yıllarca yan gelip yatmış. Antalyaspor'dan büyük umutlarla alınan Ali Bilgin'i hiç anlayamadım. Sahada ne yapmak istiyor kendisi de bilmiyor. Her top alışında kendini yerde buluyor. Sağ ayaklı olmasına karşılık topu nedense sol ayakla götürmek istiyor. Bu maçta ne yapmak istediğini ben çözemedim. Genç İlhan'ı pek eleştiremiyorum. Fizik ve kondisyon açısından çok yetersiz. Ama en azından birşeyler yapmak için çabalıyor. İleride Fenerbahçe forması giyer mi denilse, kimse "giyer" diyemez.

Fenerbahçe'nin yedek kadrosu bende hiç olumlu intiba bırakmadı. Antrenman maçlarında bile yapılmayacak hataları Bursa önünde yaptılar. Orta sahada hiç topa basamadılar. 90 dakika boyunca kanatlardan bir tek atak geliştiremediler. Zaten Bursa kalecisinin yere bile atlamadan maçı bitirdiğini söylersek, Fenerbahçe'nin bu maçta hiç pozisyona girmediğini gözler önüne sermiş oluruz.

Erol DOYURAN

25.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri