Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Yanal: Vestel önündeki mücadeleyi beğendim

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 10 kişi kalmalarına rağmen Vestel Manisa ile 22 berabere kalmalarının sevindirici olduğunu söyledi.

Süper Lig'de 10 kişi kalmasına karşın bulduğu iki gol ile Vestel Manisaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, karşılaşmanın ikinci yarısında gösterdikleri mücadeleyi her zaman yapmaları gerektiğini söyledi. Yanal, yaptığı açıklamada, Vestel Manisapor maçının ikinci yarısında futbolcularının olağanüstü bir mücadele sergilediğini belirterek, ''Trabzonspor, bu mücadeleyi her zaman yapmalı. Biz, bu mücadeleyi yapma sözü vermiştik. Trabzonspor taraftarının, kamuoyunun beklentisi doğrultusunda oynamak istiyorduk. Amacımız böyle bir futbol ortaya koymaktı'' dedi. Erdinç'in oyundan atılmasına rağmen yüksek tempolu bir futbol ortaya koyduklarını ifade eden Yanal, ''Tempomuzu da rakibimize kabul ettirdik ancak sonuç alamadık. Bu mücadele Trabzonspor'un önümüzdeki günlerde sergileyeceği performans adına iyi bir referans olacaktır. Biz beklentilere sadece mücadele ile cevap verdik, skorla değil. Trabzonspor bu tür mücadeleyi her zaman göstermeli, bunu karakterine işlemeli'' diye konuştu.

GELECEĞİN PLANLAMASI

Gelecek yılın şimdiden planlanması gerektiğini kaydeden Yanal, şöyle konuştu: ''Başlangıçtan bu yana bir çok zor dönem geçirdik. Kadromuzda bir takım sıkıntılar oldu. Ama bu süreci aştık, bunları daha fazla konuşmamak ve önümüze bakmamız gerekiyor. Şu anda yeni bir yönetimimiz var. Onların da takımı tanıma ve bir takım organizasyonlara imza atma adına yoğun çalışmaları var. Transfer konusunda bir takım birikimlere zaten sahibiz. Bu birikimlerimizi harekete geçirmemiz gerekiyor.''

3 YILLIK KONTRATIM VAR

Yanal, Trabzonspor ile 3 yıllık kontratının bulunduğunu dile getirerek, ''Şu anda herhangi bir problemim yok. Ama yönetim benimle bu konuda konuşmak isterse oturup onlarla konuşurum ve bunun bilgisini veririz'' dedi. Mısırlı oyuncu Sayed'i Vestel Manisaspor maçında oynatmayı düşündüğünü ifade eden Yanal, ''Ancak oyun öyle bir gelişti ki, oyuncuların ismini henüz yeni ezberlemiş bir futbolcuyu böyle bir atmosferde oynatmak hem ona hem bize zarar verebilirdi. O yüzden bu futbolcuyu çok daha rahat bir ortamda oynatıp, ona bir şans vermek istiyoruz. Ama Vestel Manisapor maçında buna şansımız olmadı'' diye konuştu.

26.02.2008


 

Kayseri'nin yeni hedefi 7'de 7

Süper Ligde ligin ikinci yarısında yaptığı 6 maçı da kazanan Kayserispor'da yeni hedefin ''7'de 7'' olduğu bildirildi.

Kayserispor Basın Sözcüsü Yücel Şahin, ligin ikinci yarısında yaptıkları tüm maçları kazandıklarını, yeni hedeflerinin de 7. maçı kazanmak olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ''Ligin ikinci yarısında Vestel Manisaspor, Konyaspor, Kasımpaşa, Beşiktaş, Gaziantepspor ve Ankaraspor ile yaptığımız 6 karşılaşmadan da galibiyet aldık. Başarılı bir çıkış yakaladık. Yeni hedefimiz 7'de 7 yapmak. Denizlispor ile kendi sahamızda yapacağımız maçı da kazanarak 7. galibiyetimizi de alacağımıza inanıyorum. Ankaraspor karşısında 3-0 galip gelen futbolcularımızı da kutluyorum.''

KUPA HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Yücel Şahin, Fortis Türkiye Kupası'nda Gençlerbirilği OFTAŞ Spor ile Çarşamba günü Kayseri'de yapacakları maçın hazırlıklarına başladıklarını da belirterek, ''Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'u yenerek yarı finale çıkmak istiyoruz. Taraftarımızın da desteğiyle Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'u yenerek yarı finale çıkacağımıza inanıyorum'' diye konuştu. Kayserispor-Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçında açık tribün biletlerinin 2 YTL, kapalı tribün biletlerinin ise 10 YTL'den satılacağı bildirildi.

26.02.2008


 

En kârlısı Beşiktaş

Turkcell Süper Lig'in 23. haftası Galatasaray-Kasımpaşa maçıyla tamamlandı. Sahasında ligin son sırasında bulunan Kasımpaşa'ya 1-0 yenilmesine karşın Galatasaray, 51 puanla liderliğini sürdürdü.

Haftanın açılış maçında Beşiktaş, deplasmanda Denizlispor'u 2 - 1 yenerken, Fenerbahçe ise Kadıköy'de Bursaspor'a 2 - 0 kaybetti. Zirve mücadelesi veren Sivasspor kendi sahasında Çaykur Rizespor ile 0 - 0 berabere kalırken, Kayserispor ise Ankaraspor deplasmanından 3 puanı 3 golle aldı. Trabzonspor ise 2 - 0 geriye düştüğü maçta 10 kişi mücadele etmesine rağmen Tayfun Cora'nın golleriyle bir puanı aldı.

25 golün atıldığı ligin 23. haftasında, evsahibi takımlardan yalnızca Gençlerbirliği sahadan 3 puanla ve 6-1'lik skorla haftanın en farklı skorlu galibiyetiyle ayrılan taraf oldu. 5 maçı deplasman takımlarının kazandığı haftada 3 maç ise berabere bitti.

TOPLU SONUÇLAR

Sivasspor-Çaykur Rizespor : 0-0

Gaziantepspor-G.Birliği OFTAŞ Spor : 1-1

Galatasaray-Kasımpaşa : 0-1

Trabzonspor-Vestel Manisaspor : 2-2

İstanbul B.Şehir Bld.-Ankaragücü : 1-2

Fenerbahçe-Bursaspor : 0-2

Ankaraspor-Kayserispor : 0-3

Denizlispor-Beşiktaş : 1-2

Gençlerbirliği-Konyaspor : 6-1

24. HAFTANIN MAÇLARI

29 Şubat Cuma: Konyaspor - Trabzonspor. 1 Mart Cumartesi: Vestel Manisaspor - İstanbul B.Şehir Bld., Kasımpaşa - Gençlerbirliği, Ankaragücü - Fenerbahçe. 2 Mart Pazar: Çaykur Rizespor - Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Kayserispor - Denizlispor, Ankaraspor - Gaziantepspor, Bursaspor - Sivasspor, Beşiktaş - Galatasaray.

Seyhan ŞENTÜRK

26.02.2008


 

Muhalefet başladı!

Sadri Şener yönetimi daha ayını doldurmadan muhalefet başladıysa iş ciddi demektir. Yani daha bismillah demeden TFF seçimleri ile ilk muhalefet dalgası da esti ve geçti. Trabzonspor kontenjanında Futbol Federasyonu’na giren eski yönetici Süleyman Atal’ı Aziz Yıldırım istedi şeklinde haberler ve sonrasındaki tepkiler can sıktı diyebiliriz.

Şimdi bu olaya nasıl bakmak lazım?

Burada önemli olan Trabzonspor’un haklarıdır. TFF yönetimine giren sayın Atal, Trabzonspor’un haklarını savunacak mı savunmayacak mı? Pasif mi olacak, aktif mi? Kulübünü nasıl temsil edecek? Biz bunlara bakarız. Onun adamı bunun ahbabı eskide kaldı. Herkes birilerinin adamı bu memlekette ona bakarsanız. Federasyon başkanını da sayın başbakanın belirlediği söyleniyor. Ee kendine güvenen babayiğit,’Bu listeyi başbakan yaptı ben girmem’ neden demedi.

Bunlara mı takılıp kalacağız, bu ülke futbolunu bir adım öteye mi taşıyacağız? Kendi camiama bakıyorum ve üzülüyorum. Hep muhalefet hem tartışma hep kıskançlık. Seçimleri sancılı geçer, futbol takımı sorunlarla boğuşur, sanki hiç derdi yokmuş gibi TFF seçimlerinde de başı ağırır.

Değerli Trabzonsporlular; biz bu muyuz? O kötü, bu kötü, O Fenerli, O Galatasaraylı, yok o bilmem hangi takımlı. Trabzonspor’da yöneticilik yapmış olan birine nasıl Fenerbahçeli dersiniz ki? Yani bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Bakın medyaya, eskileri de karıştırın. Hangi eski Fenerbahçeli yönetici için Trabzonsporlu denmiş. Hiçbiri. Boşuna bakmayın yok. Ama Trabzonspor’da eski yönetici Fenerbahçeli. Bunlar bize zarardan başka ne verir? Camiayı yaralar, aidiyet duygumuzu zayıflatır o kadar.

Kadir Bıyıklı

26.02.2008


 

SERVET: DERSİMİZİ ALDIK

Galatasaray'da UEFA Kupasında Bayer Leverkusen hezimetinin ardından Süper Ligde Kasımpaşa yenilgisinin şoku yaşanıyor. Milli futbolcu Servet Çetin, "Önümüzdeki Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarını kazanarak bu yenilgileri telafi etme fırsatımız var'' şeklinde konuştu..

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, ligde zirve yarışı yaptıkları Fenerbahçe'nin, Bursaspor karşısında aldığı yenilgiyle ellerine geçen puan farkını açma avantajını iyi değerlendiremediklerini ifade ederek, ''Kötü oynadık. Hiçbir mazeretin arkasına sağınmaya gerek yok'' dedi. Sezgin, ''Fenerbahçe'nin mağlubiyetinin ardından elimize geçen avantajı maalesef kullanamadık. Kötü oynadık, hiçbir mazeretin arkasına da sığınmaya gerek yok. Bugün galibiyeti fazla hakettiğimizi düşünmüyorum. Kasımpaşa'yı tebrik ediyorum'' diye konuştu.

BU YENİLGİLER UNUTULMALI

Sezgin, Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe, Süper Lig'de de Beşiktaş ile yapacakları derbi maçlarla ilgili olarak da, ''Bu maçı hemen unutmamız lazım. Artık önümüzdeki tüm maçlar final niteliğinde. İlk önce Fenerbahçe'yi yenerek Fortis Türkiye Kupası'nda tur atlamak istiyoruz. Bu maç öncesi bizim tüm amacımız Bayer 04 Leverkusen mağlubiyetini unutturmaktı. Maalesef görüyoruz ki fiziksel ve mental olarak biraz yıprandık. Ama umarım çarşamba günü böyle olmaz'' dedi.

SERVET İYİMSER KONUŞTU

Galatasaraylı futbolcu Servet Çetin ise Kasımpaşa yenilgisinin kendileri için büyük bir ders olduğunu ifade ederek, ''Önümüzdeki Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarını kazanarak bunu telafi etme şansımız var'' diye konuştu.

26.02.2008


 

Feldkamp: Zico ve ben yanlış yaptık

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Kasımpaşa karşısında yenilgiyi hakettiklerini söyledi.

Feldkamp, 8 ay önce göreve gelmesinin ardından en zor gününü yaşadığını ifade ederek, maçta ikinci yarıda oyuna takviye giren oyunculardan istediğini alamadıklarını bildirdi. Feldkamp, takım ve kulüp için önemli bir dönemeçte olduklarını ve buradan en iyi biçimde çıkmalarının gerektiğini kaydetti. Feldkamp, kulüp başkanı Özhan Canaydın'ın mart ayında yapılacak seçimlerde aday olmayacağını açıklamasıyla ilgili bir soruya, ''Başkanımız kendi kararını vermişse ve söylemişse en doğal hakkıdır, onun kararıdır. Yönetim katındaki olaylarla benim işim yok, saygı duymak lazım'' dedi.

HAKAN DIŞINDA DİNLENCEK YOKTU

Feldkamp, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kadro değişiklikleri yapıp maçlarını yitirdiklerinin belirtilmesi üzerine, ''Demek ki iki hoca da yanlış yapmış, bendeki farklılık, dinlendirme değil, zoraki olarak kimi oyuncuları oynatmadık'' diye espri yaptı. Feldkamp, Hakan Şükür'ün dışında pek de dinlendirebileceği bir oyuncunun olmadığını kaydetti.

26.02.2008


 

Sivas'ta düşüş sürüyor

Süper Ligin ilk yarısını 3 büyüklerin önünde lider tamamlayan Sivasspor, ikinci yarının ilk 6 haftasında yaşadığı kayıplarının ardından puan cetvelinde 4. sıraya indi.

Ligin ilk yarısını 3 büyüklerin önünde lider olarak tamamlayan Sivasspor, ikinci yarının ilk 6 haftasında yaşadığı puan kayıplarının ardından ligde 4. sıraya indi. Ligin ilk yarısını 37 puanla lider olarak tamamlayan Sivasspor, ikinci yarıda 3'ü iç sahada, 3'ü ise deplasmanda olmak üzere oynadığı 6 maçta 11 puan toplayabildi. Ligin ilk yarısında bu 6 maçlık periyotta sadece deplasmanda Fenerbahçe'ye yenilip, diğer 5 maçını (1'i hükmen) kazanarak 15 puan toplayan Sivasspor, ikinci yarıdaki ilk 6 maçta bu başarıyı gösteremedi. İkinci yarı 6 maçlık periyotta 3 galibiyet (Trabzonspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gençlerbirliğ OFTAŞ Spor), 2 beraberlik (Gaziantepspor, Çaykur Rizespor), 1 de yenilgi (Fenerbahçe) alan Sivasspor, yaşadığı puan kayıplarının ardından ligde 4. sıraya indi.

Ligin 20. haftasında sahasında Fenerbahçe'ye 4-1 yenilerek hem liderlik koltuğunu Galatasaray'a kaptıran, hem de zirve yarışında Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gerisine düşen Sivasspor, Gaziantepspor'un ardından sahasında Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalınca zirve yarışında Beşiktaş'ın da gerisinde kaldı. Ligde 23. hafta sonunda lider Galatasaray'ın 3, ikinci Fenerbahçe'nin 2, üçüncü Beşiktaş'ın ise 1 puan gerisinde 48 puanla dördüncü sırada yer alan Sivasspor, gelecek hafta deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak.

Bu sezon sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Bursaspor, Vestel Manisaspor, Kasımpaşa, Kayserispor, Denizlispor, Gençlerbirliği ve Trabzonspor'u yenen, sadece Fenerbahçe'ye 4-1 yenilen Sivasspor, bu sezon ki ilk iç saha beraberliğini dün Çaykur Rizespor karşılaşmasında aldı.

İç sahada oynadığı 11 maçta da fileleri havalandırma başarısı gösteren Sivasspor, Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kalarak sahasında bu sezon ilk kez taraftarına gol sevinci yaşatamadı. Sahasında oynadığı 12 maçın 10'unu kazanan, 1'ini kaybeden, 1'inde ise berabere kalan Sivasspor, iç saha puan durumuna göre ligin en başarılı takımı durumunda bulunuyor. Sivasspor, Çaykur Rizespor beraberliği ile bu sezon ki 3. beraberliğini elde etti.

26.02.2008


 

Kasımpaşa lig için umutlandı

Kasımpaşa'da lider Galatasaray'ı yenmenin sevinci yaşanıyor. Futbol Şube Sorumlusu Süha Sidal, ''Eğer bu seriyi devam ettirirsek ligde kalma şansımızı sürdürürüz" dedi.

Kasımpaşa Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Süha Sidal, bu galibiyetin ligde kalma ümitlerini artırdığını ifade ederek, ''Eğer bu seriyi devam ettirirsek ligde kalma şansımızı sürdürürüz. Mücadelemizi son maça kadar yapacağız'' dedi. Gençlerbirliği ile ligin 24. haftasında yapacakları maçı kendi sahalarında oynamak istediklerini kaydeden Sidal, ''Soyunma odalarının tadilatı sürüyor. Eğer bu tadilatı bitirebilirsek, Futbol Federasyonu'na başvurabiliriz'' dedi.

26.02.2008


 

Kaleci İvankov 32. golünü attı

Kayserispor'un başarılı file bekçisi Bulgar oyuncu Dimitar İvankov, Ankaraspor maçında penaltı atışını gole çevirerek 32. golünü attı.

İvankov'un dünya futbol takımları arasında en çok gol atan kaleciler sıralamasında 5.'likteki yerini koruyor. Kayserispor'da üçüncü sezonundur görevini başarıyla sürdüren İvankov, üç sezon içinde toplam 6 gol atmayı başardı. Ankaraspor karşısında takımının ikinci golünü kaydeden İvankov, aynı zamanda Ankaraspor'a penaltıdan ikinci golünü atmış oldu. İvankov, bugüne kadar kullandığı penaltı atışlarını gole çevirerek hiç boşu olmadı. İvankov, attığı 32 golle de dünya futbolunda en çok gol atan kaleciler sıralamasında 5. sıradakini yerini koruyor.

26.02.2008


 

Real Madrid alay konusu oldu

İspanya 1. Futbol Ligi'nin 25. haftasında dün akşam oynanan maçta Real Madrid'in gol attığını zannederken Getafe'den gol yemesini ve 1-0 yenilmesi İspanyol basınında alay konusu oldu.

As gazetesi ''Budalalar'' başlığını atarken, ''Real Madrid ancak 4 yaşındaki bir çocuğun yiyebileceği golü yedi'' yorumunda bulundu. Marca gazetesi de benzer ifadelerle ''Budalaca, çocukca bir hareketle Real Madrid şampiyonluk yarışındaki avantajını yitirdi'' değerlendirmesini yaptı.

Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan maçın 63. dakikasında Real Madrid gerçekleştirdiği bir atakta Raul'un pasıyla Robben topu ağlara gönderirken, futbolcular hakemin Raul için verdiği ofsayt kararını görmeyerek gol diye sevinmeye başladı. Bu arada topu hemen oyuna sokan Getafe geliştirdiği kontra atakla 64. dakikada Uche'nin şutuyla 1-0 öne geçti ve maç bu skorla sona erdi.

26.02.2008


 

Elvan en iyiler arasında 3. oldu

Milli atlet Elvan Abeylegesse, dünyanın en iyi mesafecilerinin mücadele ettiği ''World Best 10 Km'' yol yarışında üçüncü oldu.

Abeylegesse, Porto Riko'nun başkenti San Juan'da düzenlenen ''World Best 10 Km'' yol yarışında, bayanlarda 31:38'lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti. Yarışta bayanlar kategorisinde birinciliği, 31:02'lik derecesiyle Kenya asıllı Hollandalı atlet Lornah Kiplagat alırken, Etiyopyalı Mestawet Tufa, 31:12 ile ikinci oldu. Erkeklerde ise 28:03'lük derecesiyle Etiyopyalı Deriba Mergia birinci oldu. Bayanlar ve erkekler birincilerinin 20'şer bin dolar para ödülü aldığı yarışmada, ikinciler 12'şer, üçüncüler de 8'er bin dolarlık para ödülünün sahibi oldu.

26.02.2008


 

Bu da bir hezimet

Ezeli rakip iki takım. Galatasaray ve Fenerbahçe. Gönül verenlerinin içinde öyleleri var ki; takımının yenilgisinde ruh hali bozuluyor. Hayat felsefesi bu olmamalı ama ne yazık ki, bu tipte çok insan var. Mesela Fenerbahçe takımı. Üç gün önce futbolda dünya standardını çok iyi uygulayan Sevilla takımını yen, ondan sonra çık, düşmeme mücadelesi veren Bursaspor'a kendi sahanda yenil. Yanlış anlaşılmasın Bursaspor küçümsemiyorum. Gönül verenlerinin Sevilla zaferini yaşama heveslerine sadece üç gün müsaade et. Hoca takımı çok değiştirdi falan bahanesini de anlamak mümkün değil. O oyuncular bu takımın kadrosunun elemanı değil mi? Dolayısıyle ezeli ve şampiyonluk yarışında en büyük rakip G.Saray taraftarlarına sevinme şansı ver.

Gelelim G.Saray'a. Üç gün önce Fenerbahçe'nin tersine, tura inandırdıkları taraftarına hezimet yaşatarak Türkiye'ye döndüler. Ezeli rakiplerinin puan kaybettikleri şampiyonluk yarışında önemli bir avantaj yakalayıp, üzdüğü taraftarını bir nebze teselli fırsatını yaşatmayı taraftarına çok gördüler. Hemde lig sonuncusu Kasımpaşa karşısında. Rakip mücadelesiyle maçı hak ederek kazanırken, ruhsuz bir G.Saray vardı sahada. Kasımpaşa yenilgisi Leverkusen maçından daha ağır bir hezimettir. Eğer G.Saray ikinci bir hezimet yaşarsa sıkıntılı günlerin geleceği uyarısı yapmıştım. O da oldu. Bakalım ne gibi gelişmeler olacak.

Netice olarak G.Saray ve Fenerbahçe'li taraftarlara şu hatırlatmayı yapmak istiyorum. Gönül verdiğiniz takımların başarı ve başarısızlıklarını hayat felsefesi yapmaya, hatta eşiniz ve dostunuzun kalbini kırmaya asla değmez. Eğer öyle olma ısrarını sürdürürseniz, işte takımlarınızın istikrarları ortada. Neticesine de katlanmanız gerekecek. Tercih sizlerin.

Said Okur

26.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri