Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vergide kayıp 12 milyar YTL

Vergideki istisna, muafiyet ve indirimler sonucunda devlet 2007 yılında 11 milyar 952 milyon YTL daha az gelir elde etti. Maliye Bakanlığı Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü, “vergi harcaması” olarak nitelenen vergideki istisna, muafiyet ve indirimler sebebiyle 2007’de oluşan vergi kayıplarına yönelik kapsamlı bir çalışma yaptı.


Güler: Kazanan vergi verecek

İstanbul Valisi Muammer Güler, “Vergi vermesi gerekip de vermeyenlere serzenişimiz var. Vergi vermek lütuf değildir.

İşverenin prim borcu 43,5 milyar YTL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının 43 milyar 530 milyon YTL olduğunu açıkladı.


  Yabancılar 10 milyar dolarlık gayrimenkul aldı

Yabancıların, 2003-2007’yi kapsayan son beş yıllık dönemde Türkiye’deki gayrimenkul alımlarının tutarının 10 milyar doları aştığı belirlendi.


  Türk-İş’ten kıdem tazminatı uyarısı

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, kıdem tazminatının kaldırılma girişimleriyle ilgili olarak, “Türk-İş, bugüne kadar efendilikle taleplerinin yerine getirilmesini beklemiştir. Ama efendiyiz diye de ensemizde boza pişirtmeyiz” dedi.


  Pegasus kart 500 bin kişiyi uçuracak

HSBC Bank Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Piraye Antika, Pegasus Kart ile 5 yıl içinde 500 bin müşteriye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.


  Yalçıntaş: Ücretsiz kömüre özel sektör de dahil edilmeli

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, ücretsiz kömür dağıtımı işine özel sektörün de dahil edilmesinin fayda getireceğini söyledi.


  Smile’den çift sim kartlı cep telefonu

Smile Holding Genel Koordinatörü Emre Alkin, Smile Dağıtımda bu yıl için 400 milyon dolarlık ciro ve mağaza sayısını 1200’e çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.


  Hububatta gümrük vergisi arttırıldı

Bakanlar Kurulu, buğday, mahlut ve çavdar gibi hububatın gümrük vergisini 15 Mayıs’tan geçerli olmak üzere bazı ülkeler için yüzde 50 olarak belirledi.


  THY, “Anadolu Jet”le yurt içinde uçacak

Türk Hava Yolları, şirketin faaliyetlerinde kullanılmak üzere ‘’Anadolu Jet’’ isminin tescil edilmesine karar verdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri