Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şehitler gözyaşlarıyla

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde sürdürdüğü harekâtta şehit olan askerler memleketlerinde gözyaşları arasında toprağa verildi.


Üniversiteler başörtülülere yine kapalı

Üniversitelerin çoğunda, YÖK Başkanlığının aksi yöndeki yazısına rağmen, başörtülü öğrenciler okula alınmadı. Anayasa değişikliğinin Meclisten geçmesi

CHP yine mahkemede

CHP, üniversitelerde başörtüsüne serbestlik getiren Anayasa değişikliğinin iptali için yarın Anayasa Mahkemesine başvuracak.


  Toptan: Anayasa değişikliğine gerek yoktu

TBMM Başkanı Köksal Toptan, başörtüsünün üniversitede serbest olması ile ilgili “Bu konu için Yükseköğretim Yasası’nın Ek 17. maddesinde değişikliğe gerek var mı, anayasa değişikliği yeterli mi?” sorusuna “Anayasa değişikliğine bile gerek yok bence” karşılığını verdi.


  Gül’e harekât brifingi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Genelkurmay Başkanlığı Karargâhında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü unsurlarına yönelik sınır ötesi kara harekâtıyla ilgili brifing verildi.


  3 köy korucusu şehit oldu

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak’ın kuzeyinde sürdürdüğü kara harekâtında, 3 köy korucusu şehit oldu. Şehit köy korucularının cenazeleri, törenle toprağa verildi.


  MEB’den 4 dakikada 7159 atama yapıldı

2008/1 dönemi öğretmen atamaları töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2008 yılı sonuna kadar 25 bin öğretmen daha atayacaklarını belirtti.


  Iraklı mülteciler yardım bekliyor

Amerika’nın Irak’ı işgalinin ardından ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan Iraklı Türkmen ve Araplar, Türkiye’de zor şartlarda hayatlarını sürdürüyor. Sayıları 50’ye yakın Iraklı sığınmacılar, Birleşmiş Milletler’in uzatacağı yardım elini bekliyor.


  Hrant’ın arkadaşları adalet nöbetinde

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin dâvâ sürerken, kendilerini ‘’Hrant’ın Arkadaşları’’ olarak tanımlayan bir grup, basın açıklaması yaparak, Hrant için, adalet için bir kez daha nöbet tutmak amacıyla mahkeme kapısında olduklarını söylediler.


  Çipli pasaportlar Kasım'da verilecek

Üzerine çip yerleştirilecek ve barkod sistemine uygun hale getirilecek olan yeni pasaportların, 11 Kasım 2008 tarihinde vatandaşlara verilmeye başlanacağı bildirildi.


  Tuzla’da teftiş başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri, Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde 20 Şubattan itibaren "iş sağlığı ve güvenliği’’ yönünden teftişlere başladı.


  Yayınevi cinayeti dâvâsında reddi hakim talebi

Malatya’daki yayınevinde 1’i Alman 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili dâvânın üçüncü duruşmasında müdahil avukatlar reddi hakim talebinde bulundu, mahkeme heyeti de, talebin değerlendirilmesi için yazılacak dilekçenin Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini kararlaştırdı.


  Polatlı Ceza ve Tutuk Evi kapatıldı

Ankara’nın Polatlı ilçesindeki Ceza ve Tutuk Evi kapatıldı.


  Taşımalı eğitime 7 milyon YTL

Malatya’da kırsal kesimdeki okul alt yapısı yetersiz olan yerleşim birimlerinden 95 merkeze taşınan 8 bin 998 öğrencinin yıllık maliyeti 7 milyon 718 bin 833 YTL tutunca Millî Eğitim Bakanlığı taşımalı eğitimin azaltılmasını istedi.


  Karadeniz’de 141 köye ulaşılamıyor

Karadeniz’de geçen hafta etkili olan kar sebebiyle Samsun, Sinop, Ordu, Giresun ve Amasya’da 141 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.


  Afetzedelerin mağduriyeti önleniyor

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, afetlerin ardından hasar tesbit, hak sahipliği ve yer seçimi çalışmalarının eş zamanlı yürütülmesiyle vatandaşın mağduriyetinin önüne geçildiğini bildirdi


  Doğuda kar değil soğuk var

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, hayatı olumsuz etkiliyor. Bölgede en düşük hava sıcaklığı eksi 14 dereceyle Ardahan’da ölçüldü.


  Konya’da yağış sevinci

Kuraklık korkusu yaşayan Konya’da, geçen kış Aralık ayında metrekareye sadece 100 gram düşen yağış, bu kış dönemi aynı ay 54 kilograma çıktı. Bu rakamları yorumlayan yetkililer, geçen yıl yüzde 40’a yaklaşan hububattaki rekolte kaybının bu yıl yaşanmayacağını tahmin ediyor.


  Büyükşehir belediye başkanları buluştu

Bursa, Kayseri, Antalya, Gaziantep, Konya, Samsun ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanları’nın 3 ayda bir gerçekleştirdikleri Bilgi-Deneyim-Paylaşım Toplantıları’nın 8.’si Bursa’da yapıldı.


  Şanlıurfa’da fidan seferberliği

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler tarafından 2000 yılında oluşturulan ‘Bakkallar ve Bayiler Odası Hatıra Ormanı’na düzenlenen törenle bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi.


  Malatya’da trafik kazası: 2 ölü, 21 yaralı

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.


  Ailelerine kavuştular

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, ‘’Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek Projesi’’ kapsamında, 5 bin civarında çocuğun kendi ailelerinin yanında kalmalarının sağlandığını belirterek, ‘’Bu, yurtta kalan çocukların yüzde 40’ına yakın bir oran’’ dedi.


  Çocuklara pnömokok tehdidi

Dünya genelinde çok sayıda 5 yaş altındaki bebek ve çocuğun pnömokok bakterisine bağlı gelişen zatürre, menenjit gibi hastalıklar sebebiyle hayatını öldüğü belirtildi.


  Sokakta çalışan çocuklar ve aileleri eğitilecek

Avrupa Birliği İle Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından finanse edilen ‘SOCACOK’ projesi kapsamında sokakta çalışan çocuklar ve aileleri eğitilerek rehabilite edilecek.


  Genç gazetecilere çağrı

Avrupa Gençlik Basın Birliği, genç gazetecilere yönelik, Avrupa ve genişleme konulu bir makale yarışması düzenliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri