Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ermenistan durulmak bilmiyor

Ermenistan’da 19 Şubatta yapılan cumhurbaşkanı seçimleri sonrasında siyasî gerginlik devam ederken, bazı muhalefet liderleri tutuklandı, muhalefeti destekledikleri gerekçesiyle, aralarında büyükelçilerin de bulunduğu bazı diplomatlar işten çıkarıldı.

Tutuklananlar arasında, ülkenin ilk Cumhurbaşkanı Levon Ter Petrosyan’ı destekleyen Yeni Zamanlar partisi lideri Aram Karapetyan da bulunuyor. Erivan’da seçim öncesi düzenlenen mitinglerden birinde yasalara karşı geldiği gerekçesiyle Ulusal Güvenlik Bakanlığı görevlileri tarafından tutuklanan Karapetyan hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Yeni Zamanlar partisinden yapılan açıklamada da pazar günü silâhlı ve maskeli özel güvenlik birimlerinin Karapetyan’ı aracından zorla çıkararak götürdüğü, yanındaki parti yöneticilerinden Samvel Kaçatryan ile korumalarının da tutuklandığı bildirildi.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin parti binasında da arama yaptığı ve bazı bilgisayarları götürdüğü, ayrıca partinin kapısının mühürlendiği belirtildi. Ermeni kaynaklarına göre, muhalefet yanlısı “Anavatan ve Onur” partisine önceki gece baskın yapan güvenlik güçleri, parti başkanı Garnik Margaryan ile bölge belediye başkanlarından Samvel Harutyunyan’ı da gözaltına aldı.

Ülkede son üç günde tutuklanan muhalefet yanlısı isimler arasında, Demokratik Anavatan partisi lideri Petros Makeyan, bir süre önce görevinden ayrılan eski başsavcı yardımcısı Gagik Cangiryan, muhalefetteki Cumhuriyet partisi yöneticilerinden Suren Surenyan, eski Gelirler Bakanı Smbat Ayvazyan da bulunuyor.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDA İŞTEN ÇIKARMALAR

Öte yandan Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan’ın, muhalefeti desteklemeleri sebebiyle 6 diplomatın işten çıkarılmasına yönelik kararı, Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan tarafından onaylandı.

Merkezi Erivan’da bulunan Mediamax ajansının haberine göre, diplomatik hizmetle ilgili yasaya aykırı davrandıkları gerekçesiyle işten çıkarılan diplomatlar arasında, bakanlık sözcüsü Vladimir Karapetyan, bakanlıktaki NATO, Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik bölümü şefi Marta Ayvazyan, Uluslararası Kurumlarla İşbirliği bölüm şefi Varsenik Bağdasaryan, Avrupa ülkeleriyle ilişkiler bölümü yöneticilerinden Arakel Semirciyan da bulunuyor.

/ ERİVAN

27.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Önce Usame yaptılar, sonra da sarığını buldular

  Ermenistan durulmak bilmiyor

  Sarkozy’de ‘çekil lan dingil’ pişmanlığı

  Hamaney’den Nejad’a nükleer övgü

  Straw: Kıbrıs'ta adil çözüm istiyoruz

  Şaron berzahta 80 yaşına erdi

  Sırplardan ilk Kosova ziyareti

  Amerika, PKK iddialarını reddetti

  Japonya ‘dijital tank’ üretti

  Büyük kuleye büyük özür


 Son Dakika Haberleri