Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

POTADA SIRP KORKUSU

Sırbistan'ın Partizan takımıyla bugün karşılaşacak Efes Pilsen'in ABD'li 4 oyuncusu güvenlik nedeniyle Belgrad'a gitmedi. Menajer Engin Özerhun, "Nicholas, Woods, Wright ve Hutson bundan sonra Efes formasını giyemeyecekler" dedi. 4 oyuncusu eksik olan temsilcimiz, ULEB'ten özel izin isteyecek.

ULEB Avrupa Ligi'nde Sırbistan'ın Partizan Igokea takımıyla bugün saat 21.45'te yapacağı maç için başkent Belgrad'a giden Efes Pilsen'de, ABD'li 4 oyuncunun İstanbul'da kalması şok etkisi meydana getirdi. Efes Pilsen Basketbol Takımı Genel Menajeri Engin Özerhun, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'li oyunculardan Nicholas, Woods, Wright ve Hutson'un güvenlik gerekçesiyle Belgrad'a gitmediğini bildirdi. ABD'li oyuncuların bu konuda sıkıntılı olduğunu bildiklerini kaydeden Özerhun, ''Bunu çok da anormal karşılamadık. Çünkü ABD hükümeti, Sırbistan'a ABD vatandaşlarının seyahat etmesinin sakıncalı olduğunu bildirmiş. Buna saygı duyuyorum. Ama öte yandan Sırbistan hükümetinin Türk Büyükelçiliği'ne verdiği garanti var. Bu durumda bizim gelmekten başka alternatifimiz yoktu'' diye konuştu.

PENN VE GREGORY OYNUYOR

Sırbistan'a gitmeyen ABD'li oyuncuların, dayandığı noktanın ülkelerinin yayınladığı bildiri olduğunu kaydeden Özerhun, şöyle devam etti: ''Buna rağmen ABD'li oyunculardan Penn ve Gregory geldi. Antrenörümüz David Blatt da geldi. Arnavutluk hükümeti de Arnavutluk vatandaşlarının Sırbistan'a gitmesinin tehlikeli olabileceği konusunda bildiri yayınlamıştı. Buna rağmen, aynı zamanda Arnavutluk vatandaşı da olan Ermal bizimle beraber geldi. Biz bu oyuncuları son ana kadar, uçağa bininceye kadar bekledik. Ama ABD'lilerden 2'si geldi, 4'ü gelmedi.''

İZİN İSTENECEK

Özerhun, Belgrad'a gelmeyen 4 oyuncunun bundan sonra Efes Pilsen forması giymeyeceğini açıkladı. Kesinlikle bu oyuncuları bundan sonra oynatmayacaklarını vurgulayan Özerhun, ''Bu oyuncular Efes Pilsen formasını bundan sonra kesinlikle giyemeyecekler. 4 Nisan'a kadar yabancı oyuncu transfer hakkımız var. Bakacağız, bulabilirsek alacağız'' diye konuştu. ABD'li 4 oyuncunun bulunmaması nedeniyle Belgrad'a 8 oyuncuyla giden Efes Pilsen, sahaya çıkabilmek için ULEB yetkilisiyle görüşme yapacak. Bu konuda Belgrad'a gelen ULEB yetkilisiyle görüşeceğini kaydeden Özerhun, ''Maçı oynamamız için kurallara göre 10 oyuncuyla sahaya çıkmamız gerekiyor. Şu anda 8 oyuncu geldi. Bu durumda 8 kişiyle sahaya çıkmak için konuşacağım. Sanıyorum problem çıkmaz'' diye konuştu.

28.02.2008


 

Beşiktaş Kızıl Yıldız'la eşleşti

Ülkemizi ULEB Cup'da temsil eden ve dün oynadıkları maçlarla birlikte rakiplerini eleyerek yoluna devam eden Galatasaray Cafe Crown ve Beşiktaş Cola Turka'nın rakipleri belli oldu.

Salı akşamı oynanan ikinci tur maçında deplasmanda 69-69 berabere kaldığı Fransa'nın Asvel takımını Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda 76-75 mağlup eden Galatasaray Cafe Crown, 1/16 finallerinde İspanya'nın Kalise Gran Canaria takımı ile eşleşti. Temsilcimiz rakibi ile 11 ve 18 Mart tarihlerinde karşılaşarak sekizli finale kalma mücadelesi verecek.

MAÇLAR 11-18 MART'TA

ULEB Cup'daki diğer temsilcimiz Beşiktaş Cola Turka ise, Beşiktaş Cola Turka Arena'da muhteşem bir galibiyete imza attı. Deplasmanda İsrail temsilcisi Hapoel Jerusalem'e 88-73 mağlup olan siyah-beyazlılar, dün akşam oynadıkları rövanş maçında rakiplerini 20 sayı farkla 73-53 mağlup ederek son 16 takım arasına adını yazdıran bir diğer ekibimiz oldu. Beşiktaş Cola Turka, 1/16 finallerde Sırbistan'ın Kızılyıldız takımı ile eşleşti. Temsilcimiz maçlarını 11-18 Mart tarihlerinde yapacak.

28.02.2008


 

F.Bahçe Ülker Rytas önünde

ULEB Avrupa Ligi (E) Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe Ülker, grubundaki 3. maçında bugün Litvanya'nın Lietuvos Rytas takımıyla karşı karşıya gelecek.

Grubundaki ilk 2 karşılaşmayı deplasmanda yapan sarı-lacivertli takım, bugünkü mücadeleyle taraftarlarının karşısına çıkacak. Fenerbahçe Ülker ile Lietuvos Rytas arasındaki maç, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.00'de yapılacak. Sarı-lacivertli takım iki maçta 1 galibiyet, 1 de yenilgi alarak 3. sırada yer aldı. Lietuvos Rytas da 1 galibiyet ve 1 yenilgiyle 2. sırada bulunuyor.

6 ÜLKE NAKLEN YAYINLIYOR

Öte yandan Fenerbahçe Ülker'in bu mücadelesini Türkiye ve Litvanya dışında 6 kanal daha yayınlayacak. İki takım arasındaki karşılaşma, Türkiye'den Kanal 24 ve Litvanya'dan TV3'ün yanı sıra Sırbistan ve Slovenya'da Sportklub'den, Yunanistan'da Supersport 3'ten, Ukrayna'da Megasport'tan, Çin'de Guangdong TV, BeijıngTV ve Shanghaı TV'den de naklen izleyicilerine ulaştırılacak.

28.02.2008


 

NBA'de Hidayet şov

Orlando Magic'in, New Jersey Nets'i 102-92 yendiği maçta 25 sayı kaydeden Hidayet Türkoğlu'ndan NBA'in internet sitesinde övgüyle söz edildi.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) önceki gece oynanan maçta, 17'si son çeyrekte olmak üzere, 25 sayı kaydeden Hidayet Türkoğlu için NBA'in internet sitesinde ''Türkoğlu, son 12 dakikada mükemmeldi. Dün gece bir şov daha gerçekleştirdi'' denildi. Takımı Orlando Magic'in deplasmanda New Jersey Nets'i 102-92 yendiği maçta, 17'si son çeyrekte olmak üzere, 25 sayı kaydeden Hidayet Türkoğlu'ndan NBA'in internet sitesinde övgüyle söz edildi.

NBA'in sitesinde yer alan AP Haber Ajansı kaynaklı haberde, milli basketbolcunun, maçın son 12 dakikasında mükemmel oynadığı ve sezon boyunca kritik anlarda takımı için çok önemli bir oyuncu olduğu belirtildi. Haberde, ''Türkoğlu, 17'si son çeyrekte olmak üzere, 25 sayı atarak, bir şov daha gerçekleştirdi'' denildi. Türkoğlu, maç sonrası yaptığı açıklamada, ''Vakit geldiğinde, payıma düşeni yapmaya hazırdım'' derken, sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 3 sayılık atışları için mütevazı bir tavır sergileyen Türkoğlu, ''Onlar, her zamanki 3'lüklerimdendi'' diye konuştu.

Orlando Magic'in antrenörü Stan Van Gundy, Hidayet'e güvenlerinin tam olduğunu söylerken, yıldız oyuncunun bu gibi durumlarda eline top geçince fırsatları iyi değerlendirdiğini söyledi. Takımın skorer oyuncularından Dwight Howard da Türkoğlu'nun son çeyreklerde kaydettiği sayılarla takımı galibiyete taşıdığını, ona güvenlerinin tam olduğunu kaydetti. Bu maçla birlikte karşılaşmaların son çeyreğinde 13. kez 10 ve üzerinde sayı kaydeden Türkoğlu'dan, ''Bay 4. Period'' olarak söz ediliyor

28.02.2008


 

Saracoğlu'nun üstü kapanıyor

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın üzerini tamamen kapatma kararı aldı.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Aziz Yıldırım başkanlığında yapılan yönetim kurulu toplantısında stadın üzerinin kapatılması ve mevcut kapasitesinin artırılması konusunda karar alındı. Açılır kapanır sistemsayesinde stadyumda her türlü hava koşulunda müsabakaların yapılmasına imkan sağlanacağı hem de ses akustiği açısından güçlendirilme yapılacağı belirtildi.

28.02.2008


 

Şener'e "başkan ol" baskısı

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olması yönünde kendisine baskılar yapıldığını söyledi.

Şener, Kulüpler Birliği Başkanlığı konusunda kendisine baskılar yapıldığını belirterek, ''Bir süre bu konuda düşüneceğim. Konyaspor maçından sonra da kararımı vereceğim'' dedi. Trabzonspor'da yapacakları işin başlangıcında olduklarını ve zor bir görevde bulunduklarını ifade eden Şener, ''Trabzonspor'da da yapmamız gerekenler var. Bunların aksamaması lazım. Trabzonspor, hedefsiz olmaz. Avrupa Kupalarına katılmayı hedefliyoruz. En azından İnter toto Kupası'na katılmak istiyoruz'' diye konuştu.

28.02.2008


 

Elazığ'da gece maçı heyecanı

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Elazığspor, Atatürk Stadı'nın ışıklandırılmasının ardından sahasında ilk gece maçını bu hafta yapacak.

Gençlik ve Spor Elazığ İl Müdürü Sedat Acar, yaptığı açıklamada, Atatürk Stadı'nın ışıklandırma çalışmalarının geçen yılın ortalarında tamamlanığını hatırlattı. Geçen yıl aynı zamanda stadın sahasının yenilendiğini belirten Acar, bu çalışmanın da bitmesinin ardından Futbol Federasyonu'na, stadın ışıklandırması ve yeni sahanın bitmiş ve hazır olduğu yönünde bilgi verdiklerini söyledi. Maçların programlarını belirleme yetkisinin federasyonda olduğunu belirten Acar, ''Son gönderilen programda bu haftaki İstanbulspor maçının 3 Mart Pazartesi günü saat 19.00'da yapılacağı bilgisi iletildi'' dedi.

28.02.2008


 

Beşiktaş'ın en yaşlı üyesi vefat etti

Beşiktaş Kulübü'nün en yaşlı üyesi olan milli güreşçi Abbas Sakarya, vefat etti.

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, kulübün en yaşlı üyesi eski milli güreşçi Abbas Sakarya'nın, dün sabah 97 yaşında yaşamını yitirdiği bildirildi. 1911 yılında Bursa'da doğan Sakarya'nın Beşiktaş Kulübüne 1929 yılında katıldığı bildirildi.

28.02.2008


 

Üzülmedim..

Anlamak zor, 10 kişi oynadığınızda 11 kişi oynadığınızdan daha organize, daha göze hoş gelen bir oyun çıkarıyorsunuz. Vestel Manisa maçında Erdinç atılana kadar Trabzonspor eski bildiğimiz gibi oynadı. İkinci yarı ise daha farklıydı. Bir kere Trabzonspor'un çok dirençli bir takım olduğunu söyleyebilirim. Hani Ziya Doğan döneminde takım koşuyor, mücadele ediyor denirdi. Şimdi onun üç katı daha mücadeleci ve de daha dirençli.

Ne yalan söyleyeyim bu maçtan sonra öyle çok da üzülmedim. Trabzonspor iyi yolda buna inanın. Yenilen iki golde de yanlış yer seçiminin etkisi var. Bir de Erdinç’in… Oyuncuları suçlayarak bir yere varamayız ama gördüğü iki kartta gereksizdi. Yapmayabilirdi. Orta alanda adamı öyle düşürmenin ne anlamı var?

Yenilen gollerde de atılan gollerde de ortak noktalardan biri Tayfun. Bu çocuk belli ki birilerine kızgın, attığı her golden sonra bu kızgınlığını çok açık belli etti. Ben de senelerce Avni Aker’de maçlar izledim. Çok büyük oyuncuların da yuhalandığına şahit oldum. Ama hiçbir zaman bunları tasvip etmedim. Edemem. Oyuncuyu yuhalamakla, onu demoralize edersiniz ve sonuçta da performansını düşürürsünüz.

Biz bu işi özellikle Trabzon’un öz evlatlarına çok yapıyoruz. Hem yerli oyuncu olsun, bizim çocuklarımız olsun diyorsunuz hem de altyapıdan gelen oyunculara hor gözle bakıyoruz. Tayfun’un attığı iki golden sonraki yüz ifadesi de bunu anlatıyordu.

Son sözüm Ersun Yanal’a. Ersun hoca geldikten sonra hep söyledim, bu hocanın arkasında duralım diye. Şimdi bazı arkadaşlarım beni daha iyi anlıyor ve hak veriyor. Diyorlar ki; ‘Bu takım hem çok dirençli, hem de aklıyla oynamaya başladı.’ Malzemesi iyi olsa daha da iyi olacak, buna inanın. Skora çok üzülmeyin, çünkü bu sene yerimiz zaten en fazla dördüncülük. Önemli olan gelecek sene.

Kadir Bıyıklı

28.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri