Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Talat: Müzakerelere Nisan’da başlayabiliriz

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BM’nin inisiyatif alması halinde kapsamlı Kıbrıs müzakerelerinin Nisan ayında başlayabileceğini bildirdi. Çözüm olacaksa, BM Genel Sekreterinin bir inisiyatif alacağını ifade eden Talat, “BM Genel Sekreteri inisiyatif alırsa bu iş ya biter ya biter” dedi.


Hristofyas: Talat’la çözmeliyiz

Kıbrıs Rum yönetimi liderliğine seçilen AKEL Genel Sekreteri ve Rum Meclis Başkanı Dimitris Hristofyas, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile birli

Gazze’de insanlık ayıbı

Hamas örgütünün denetimi ele geçirmesinden sonra İsrail’in ekonomik abluka uyguladığı Gazze Şeridi’nde klor kıtlığı sebebiyle suların kaynatılarak içi


  ‘Kürtlere ayağını denk al mesajı’

Uluslararası Kriz Grubu’nun (ICG) Ortadoğu ve Kuzey Afrika direktör yardımcısı Joost Hiltermann, Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin terör örgütü PKK’ya yönelik Irak’ın kuzeyinde yaptığı harekâtın, Iraklı Kürtlere yönelik olarak da ‘’ayağını denk al’’ mesajını taşıdığını savundu.


  Güvenlik Konseyi Gazze’yi görüştü

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun’un siyasi işlerden sorumlu yardımcısı John Holmes, Gazze’de insanların son derece kötü şartlar altında yaşadıklarını belirterek, Gazze’nin İsrail tarafından izole edilmesinin uluslararası hukuk kurallarına aykırı olduğunu belirtti.


  Afganistan’da İçişleri Bakanına suikast

Afganistan İçişleri Bakanı Zarar Ahmed Mukbil’in, konvoyuna düzenlenen roket saldırısından kurtulduğu bildirildi.


  Gates Hindistan’la nükleer işbirliğinde sabırsızlanıyor

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Hindistan ile ABD arasında sivil nükleer işbirliği anlaşmasının tamamlanması için artık zaman kaybedilmemesi gerektiğini söyledi.


  Sudan’da hakaret karikatürleri telîn edildi

Sudan’ın başkenti Hartum’da toplanan binlerce kişi, Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürlerin Danimarka gazetelerinde tekrar yayımlanmasını protesto etti.


  Abbas da Kaide kartını oynamaya başladı

ilistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze Şeridi’ne El Kaide militanlarının sızdığını ve operasyonları için Gazze’de bir üs kurmak amacıyla Hamas’tan destek aldıklarını söyledi.


  Hillary : Irak için pişmanım

ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adaylığı yarışı sürerken televizyonda rakibi Barack Obama ile tartışan Hillary Clinton, Başkan George W. Bush’a 2003’te Irak’ı işgal yetkisi sağlayan yasaya olumlu oy verdiği için pişman olduğunu itiraf etti.


  Hollanda’dan yabancılara kucak

Hollanda Adalet Bakanı Hirsch Ballin’in yabancılar anlamına gelen “Allochtoon” kelimesinin kullanılmasının kaldırılmasına yönelik açıklamasına Hollanda’daki işadamlarından, siyasilerden, halktan ve sivil toplum kuruluşlarından destek geldi.


  Terörizm İslâm dışı

Hindistan’ın en büyük İslâmi cemaatlerinden olan ve Taliban’ın ilham kaynağı olduğu iddia edilen Dar’ül Ulûm, terörizmi İslâm dışı ilan etti.


  Kıyamet ambarı

Muhtemel bir Nuh Tufanı ya da büyük bir nükleer felâkete karşı inşa edilen “Nuh’un Ambarı” tamamlandı. Norveç’in Svalbard Adası’na yapılan Kıyamet Ambarı, yeryüzündeki tüm bitkilerin tohumları saklanıyor.


  Piton yılanı köpeği yuttu

Avustralya’nın Queensland eyaletinin Kuranda kentinde, bir evin verandasına giren 5 metrelik piton yılanı, kendisine atılan eşyalara aldırmadan, aile bireylerinin gözü önünde evin köpeğini yuttu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri