Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail'den yine katliam

İsrail özel timlerinin, Gazze Şeridinin kuzeyinden tank ve helikopterler eşliğinde başlattığı operasyonlarda yine onlarca kişi hayatını kaybetti. Gazze’de Hamas’ın El Aksa radyosu ise İzzeddin El Kassam Tugaylarının 3 İsrail askerini öldürdüğünü, bir buldozeri de havaya uçurduğunu duyurdu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’i “soykırım” yapmakla suçladı. “Gazze’de olan soykırımdan büyüktür” diyen Abbas, dünyaya da “gelin, gözlerinizle görün” çağrısı yaptı. Filistin Devlet Başkanı, Batı Şeria’nın Ramallah kentindeki Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Ulusal Konseyi hazırlık toplantısının başında, Gazze Şeridi’ndeki İsrail operasyonuna yönelik açıklamalar yaptı. İsrail’in saldırısını ve tehditlerini kınayan Abbas, İsrail Savunma Bakanı Matan Vilnai’nın Filistinliler için kullandığı “soykırım” sözcüğüne de atıfta bulunarak, “Maalesef, İsrail, 60 yıldan fazla süredir itilmiş ve nefretle söylenen bir sözcüğü yeniden kullanıyor” dedi.

"DEVLET TERÖRÜNÜ GELİN

ÖZLERİNİZLE GÖRÜN "

Abbas, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik operasyonlarında çocukların da öldüğünü hatırlatarak, uluslararası toplumu, Gazze Şeridi’nde yaşananları, devlet terörünü kimin yaptığını yerinde görmeye çağırdı ve “Gelin, gözlerinizle görün” dedi.

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı, Gazze Şeridi’nden Filistinli militanlarca yapılan roket saldırılarını kendilerinin de kınadığını belirtti, İsrail’in bu roket saldırılarına “bu kadar ağır ve korkunç” bir yanıt vermesini de kınadığını söyledi.

Abbas, Filistinli fraksiyonlara, İsrail’e roket saldırılarını durdurmaları, geçici ateşkese gitmeleri ve saldırılar için İsrail’in eline koz vermekten kaçınmaları yolundaki çağrısını da yineledi.

"İSRAİL TANK VE F-16’LARLA SALDIRIYOR"

İsrail ordusu, önceki geceden itibaren bölgeye karadan tank ve buldozerler, havadan ise Apaçi helikopterleri ve F-16’lar ile saldırıyor saldırılarda ölü sayısı 31’e yükseldi. Son rakamlarla birlikte İsrail ordusunun hafta içinde Çarşamba günü bir İsraillinin öldürülmesinin ardından başlattığı saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 66’ya yükseldi. Ölenlerin en az yarısının sivil olduğu ve aralarında kadınlarla çocukların da bulunduğu belirtiliyor. Son 4 günde yaralananların sayısının ise 180’den fazla olduğu öğrenildi.

İsrail Savunma Bakanı Yardımcısı Matan Vilnai, Ordu radyosuna yaptığı açıklamada, “Kassam saldırıları yoğunlaştıkça ve roketler daha uzun menzillere ulaştıkça, (Filistinliler) büyük bir soykırıma (şoa) dâvet ediyorlar, çünkü kendimizi savunmak için tüm gücümüzü kullanacağız” diye konuşmuştu. Vilnai’nin kullandığı “Şoa” (soykırım) sözü, İsrail’de, Nazilerin Yahudilere İkinci Dünya Savaşı döneminde yaptıkları soykırımı anlatmak için kullanılan özel bir sözcük.

/ KUDÜS

02.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail'den yine katliam

  Ahmedinejad’dan tarihî ziyaret

  Irak’ta sivil can kayıpları arttı

  İsrail sistematik devlet terörü işliyor

  İran'da 3 PKK’lı için ölüm cezası

  Pakistan'da intihar saldırısında ölü sayısı 40’a yükseldi

  Talabani: Çekilmeden memnunum

  Kerküklü Türkmenlere saldırı: 2 ölü, 8 yaralı

  Türkiye kıtalararası ‘uyuşturucu köprüsü’

  Guatemala’da katliâm gibi kaza: 45 ölü

  ETA’dan seçimleri boykot çağrısı

  Türkmenistan, kadınlara para dağıtacak


 Son Dakika Haberleri