Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Obama: Hillary’nin yardımcısı olmam

BD’de Demokrat Parti’nin iddialı başkan adayı Barack Obama, rakibi Hillary Clinton’ın dile getirdiği “kendisi benim yardımcım olsun” önerisini açık bir dille reddetti.


İKT, İslâm dünyasının sözcüsü

İslâm Konferansı Teşkilâtı (İKT) Dışişleri Bakanları Toplantısı, Senegal’in başkenti Dakar’da başladı. İKT Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsano

Pakistan güvenlik boşluğunda

Pakistan’ın Lahor şehrinde bomba yüklü araçlarla düzenlenen iki ayrı saldırıda ölenlerin sayısının 24’e yükseldiği, yaralı sayısının ise 200’ün üzerin


  Bir İsrail askerine, binden fazla Filistinli

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail askeri Gilad Şalit’in kaçırılmasının binden fazla Filistinlinin hayatına mal olduğunu söyledi.


  Sırbistan’dan AB’ye Kosova şartı

Sırbistan Başbakanı Voyislav Koştunitsa, sadece Kosova’nın da dahil olduğu Sırbistan’ın AB’ye katılabileceğini söyledi.


  8 Amerikan askeri öldürüldü

Irak’ta son iki gün içinde bir düzineye yakın Amerikan askeri öldürüldü. Irak’ta bir bombanın infilâk etmesi sonucu 3 Amerikan askeri ve tercümanlarının öldüğü bildirildi.


  İsrail, Hamas’la ateşkesi yalanladı

İsrail ile Hamas arasında bir geçici ateşkes anlaşmasına varıldığı yolunda taraflardan farklı açıklamalar geliyor.


  Belçika’nın yüzde 12’si Müslüman

Belçikalıların yüzde 43’ü kendisini Katolik, yüzde 12’si Müslüman olarak nitelendirirken, bu ülkedeki insanların yüzde 68’i “Allah’a inançlı” olduğunu belirtiyor.


  Ortodoksların 40 günlük orucu başladı

Hristiyan Ortodoks dünyasının 40 gün sürecek büyük orucu başladı. Hz. İsa’nın çölde kaldığı sürede 40 gün boyunca tuttuğu söylenen bu oruç, Ortodoks mezhebinin tuttuğu 4 uzun oruçtan birisi olma özelliğini taşıyor.


  Yolsuzluk, susuzluk getiriyor

Birleşmiş Milletlere (BM) göre, dünyadaki içme suyu sıkıntısının en önemli sebepleri arasında, su sektöründeki ‘yönetim bozukluğu ve yolsuzluklar’ yer alıyor.


  Su savaşları başlayabilir

Açıklanan bir rapora göre küresel ısınmanın etkisi ile özellikle Ortadoğu’da azalan su sebebi ile dünyada önemli çatışmalar çıkabilir. Raporda, “Bu yüzyılda İsrail su kaynaklarının yüzde 60’ını kaybedecek. Su sorunuyla bölgede istikrarsızlık artacak” denildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri