Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başörtüsü eğitim hakkı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerde başörtü yasağının kaldırılmasını eğitim hakkı ve özgürlüğü, ayrıca din ve vicdan özgürlüğü açısından değerlendirdiklerini söyledi.


Medya da faizden besleniyor

Son beş yıl içinde 15 kat artan özel sektör borcunun, kamu borcunun iki katına çıktığını belirten sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, “Bunun sebebi şu:

YÖK Başkanı çok sıkıntılı

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın başörtüsü üzerinden ülkede yaşanan kaos ve gerginliklerden s


  Yargıtay dosya yorgunu

Yargıtay’ın hukuk ve ceza dairelerine geçen yıl 526 bin 841 dosya geldi. Geçmiş yıllardan devirle birlikte geçen yıl toplam 454 bin 284 dosyayı karara bağlayan Yargıtay, dosyalardan 289 bin 302’sini bu yıla devretti.


  Baydemir’e dâvâ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve iki personeli hakkında, içinde Türkçe ve Kürtçe öyküler bulunan, “Büyükşehir Belediyesi Öykü Seçkisi” isimli kitabı bastırıp dağıttıkları için dâvâ açıldı.


  Kul hakkına herşey giriyor

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, İslâm dininin kul hakkına büyük önem verdiğini ifade ederek, ‘’Çevreyi kirletenler, yolları daraltanlar çok daha büyük kul hakkı ihlâlleriyle ve hesaplarıyla yüz yüzedir’’ dedi.


  Öğretmenlere AB destekli laboratuvar eğitimi verilecek

Bozok Üniversitesi (BÜ) Fen Edebiyat Fakültesi tarafından hazırlanan ve AB fonlarından desteklenen ‘’Yozgat ve Leonardo da Vince Projesi’’ kapsamında, kırsal kesimlerde görev yapan fen bilimleri öğretmenlerine laboratuvar eğitimi verilecek.


  Bir yılda üç bin doktor istifa etti

Türk Sağlık-Sen, Tıp Bayramı sebebiyle yaptığı bir araştırmayla Türkiye’nin doktor haritasını çıkardı. Araştırma da Türkiye’deki doktor sayıları, doktorların en az ve en çok bulunduğu iller, göreve atanan ve istifa eden doktorlarla ilgili çarpıcı bilgilere yer verildi.


  Tuzla’da, ABD bayraklı gemide 6 kişi zehirlendi

Tuzla tersaneler bölgesindeki bir geminin makine dairesinde söndürme amaçlı kullanılan karbondioksit tüpünden boşalan gazdan, 6 kişinin zehirlendiği kaydedildi.


  Bilgi kirliliğine dikkat!

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Miktat Kadıoğlu, iklim değişikliği konusunda bilgi kirliliği yaşandığını belirterek, bu konuda sıcaklıkla ısıyı ayıramayanların bile konuştuğunu kaydetti.


  Hayırseverler devleti geçti

Kayseri’de hayırseverlerin 5 yılda eğitime sağladığı okul ve derslik için yaptığı bağış, devletin aktardığı kaynaktan daha fazla oldu.


  Çiğdemler çiçek açtı

Bolu’da havaların ısınmaya başlaması ve karların erimesiyle Sarıalan Yaylası’nda çiğdemler açmaya başladı.


  “80’lik nine”lere eğitim

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), emekli öğretmen, avukat gibi çeşitli meslek grubundan gönüllülerin katılımı ile aralarında 80 yaşındaki ninelerin de yer aldığı bireylere okuma yazma öğreterek, eğitime destek sağlıyor.


  Seraları hortum vurdu

Antalya ve ilçelerinde önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve gece de etkisini sürdüren şiddetli yağış ve fırtına, Finike’de bazı seralarda hasara yol açtı, Kemer’de de bazı evleri su bastı.


  Anne Oteli ödül getirdi

Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yeni doğan ünitesinde oluşturulan ‘’Anne Oteli’’ uygulamasının öncüsü, çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Oğuz Tuncer, Sağlık Bakanlığınca yılın doktoru seçildi.


  Diş beyazlatıcıları kullanırken dikkat

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Banu Ermiş, özellikle sigara tiryakilerinin tercih ettiği beyazlatıcı diş macunlarının uzun süreli kullanımının dişlere ve diş etlerine zarar verdiğini bildirdi.


  Diyabetli misiniz?

Yalova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Metin Sabuncu, Türkiye’deki diyabet hastalarının yüzde 50’sinin hastalığından haberdar olmadığını ve dünyada her on saniyede bir kişinin diyabete bağlı bir sebepten dolayı öldüğünü söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri