Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İhsanoğlu yeniden seçildi

Senegal’in başşehri Dakar’da yapılan İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) 11. İslam Zirvesinde yeniden Genel Sekreter seçilen Ekmeleddin İhsanoğlu, İKT zirvesinden çıkan en önemli karar, fakirlikle mücadele fonunun liderler tarafından desteklenmesidir” dedi.

İhsanoğlu, göreve seçildikten sonra Türk basınına zirveyi değerlendirdi. 1968 yılında günün şartlarına göre, İslâm ülkeleri arasında toplantıları organize etmek için kurulan İKT’nin günümüzdeki sorunlara cevap vermede yetersiz kaldığını belirterek, şunları söyledi: “Ama zamanla ülkelerin ilgileri değişti. Çağ değişti. O zaman 20 küsur ülke vardı. Şimdi 57 ülke var 5 de gözlemci ülke var. İnsanî yardım konuları hiç yoktu. Siyasi konularda aktif tavır yoktu. Ayrıca İslâm dünyasının müştereklerini ifade etmek konusunda bütün dünyada kabul gördü. Diğer uluslararası kurumlarla boy ölçüşen bir kurum haline geldi. Bu çağı yakalayan, hukuki terimlerle bunu ifade eden bir ana şart değişikliği gerçekleştirildi.” Ana şart değişikliği için 3 yıldır çalıştıklarını belirten İhsanoğlu, teşkilat tarihinde ilk defa bunun liderler tarafından oy birliğiyle kabul edildiğini de belirtti.

Senegal’deki zirvede en önemli adımın fakirlikle mücadele fonunun desteklenmiş olması olduğunu belirten İhsanoğlu, şöyle dedi: “Afrika’da fakirlikle mücadeleyi, kalkınmasını destekleyen yeni projelerin desteklenmesi buradan çıkan önemli bir karar. Ayrıca, İslâm dünyasıyla Batı dünyasını ilgilendiren bir karar, ‘İslamofobi’ hususunda oldu. Bütün liderler burada yaptığı konuşmada, İslâma karşı Batı dünyasında görülen bu saldırıların, hayret uyandıran saldırıların, kabul edilemeyeceğini dile getiren konuşmalar yaptılar. Bizim bu konuda hazırladığımız rapor vardı. Bu yıllık bir rapor haline gelecektir. Yıllık raporu bugün burada sunduk. Büyük kabul gördü. Bize de yetkiler verildi. Bunları yapacağız “

/ DAKAR

16.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İkinci Tiananmen vak’ası

  Merkel’e İsrail’de soğuk duş

  İhsanoğlu yeniden seçildi

  Türk medyası anti-semitizm takibinde

  Laricani de meclise girdi

  ABD yargı darbesine karşı çıktı


 Son Dakika Haberleri