Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sanal alışverişte vergi kaybı

Türkiye’de, ayakkabıdan çantaya, bebek eşyalarından kitaba kadar çok sayıda ürünü faturasız ve belgesiz satan yurtdışı menşeli internet sitelerindeki sanal alışveriş nedeniyle devletin sadece KDV ve ÖTV’den yüzde 41 vergi kaybına uğradığı bildirildi.


Kriz sözü, daralmayı getiriyor

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bazı insanların sürekli kriz kelimesini Türkiye’nin gündeminde tuttuğunu belirterek, ‘’Vatandaş bundan dolayı

Çelik: Tasarı geri çekilmeyecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ‘’Sosyal Güvenlik Yasası’’ tasarısının geri çekilmesinin söz konusu olmadığını belirterek, ‘’Yasa tasar


  Köprü ve otoyoldan 37 milyon YTL

Özelleştirmeleri gündemde bulunan İstanbul Boğaz köprüleri ile paralı otoyollar, gelir getirmeye devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğünün son verilerine göre, Şubat ayında Boğaz köprüleri ile paralı otoyollardan elde edilen gelir 37 milyon 670 bin 901 YTL oldu.


  Tuz Gölü’nde 1 milyar metreküp gaz depolanacak

Tuz Gölü Doğalgaz Yeraltı Depolama Projesi kapsamında oluşturacak 12 depoda, yaklaşık 1 milyar metreküp işletme gazı depolanacak.


  “Şeker fabrikaları özelleştirilsin”

Şekerli Mamul Sanayicileri Derneği (ŞEMAD) Başkanı Şemsi Kopuz, “Şeker fabrikaları biran önce özelleştirilmeli. Ve Devlet bu özelleştirmede taraf olmamalı” dedi.


  Traktörlerimiz Balkan ve Afrika topraklarında

Tamamen yerli sermaye ile kurulan ve Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörünü üreten Erkunt Tarım Makineleri Sanayi A.Ş, Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Sudan’a traktör ihraç ediyor.


  KOBİ’lere 305 milyon dolarlık ihracat yardımı

Dış Ticaret Müsteşarlığı Devlet Yardımları Daire Başkanı Emel Emirlioğlu, 2007 yılında KOBİ’lere 305 milyon dolarlık ihracata yönelik devlet yardımı yaptıklarını söyledi.


  Üreticilerde kuraklık ve don korkusu

Türkiye genelinde 2007 yılında yaşanan kuraklıkla beraber zor günler yaşayan çiftçileri, meyve ağaçlarının uyanmasıyla birlikte hem kuraklık hem de don korkusu sardı.


  Antalya’nın gayrimenkul envanteri çıkarılıyor

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, Antalya’nın gayrimenkul envanterinin çıkarılması için çalışmalara başladıklarını bildirdi.


  Zeytinyağı ithalatına izin yok

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, ‘’Zeytinyağının yüzde 60’ı dökme zeytinyağı olarak ihraç ediliyor. Buna çıldırıyorum’’ dedi.


  Ekolojik pazar bugün açılacak

Antalya’nın ilk % 100 ekolojik pazarı, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün saat 12.00’de Cam Piramit bahçesinde açılıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri